ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Υπερβολικό

υπερβολικό-492729

Υπερβολικό

Καταψήφισε τον διαγωνισμό για την ανανέωση του στόλου των οχημάτων στις υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Αποστόλης Νάνος, στη χθεσινή Οικονομική Επιτροπή, αντιπροτείνοντας τη διεκδίκηση πόρων από το κράτος για την προμήθεια των αναγκαίων.

Όπως ο ίδιος εξήγησε, «τα οχήματα θα αποκτηθούν μέσω leasing, που σημαίνει ότι δεν θα ανήκουν στον δήμο αλλά στην εταιρεία».

«Θεωρώ υπερβολικό το ποσό του ενός εκατ. ευρώ το χρόνο για πέντε χρόνια», είπε ο κ. Νάνος και έθεσε έναν επιπλέον προβληματισμό σε ό,τι αφορά τα μηχανήματα που προορίζονται για την υπηρεσία Πρασίνου: «Ποιος θα τα χειρίζεται από τη στιγμή που δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό;».

Η αλήθεια πάντως είναι ότι ο Δήμος Βόλου, δεν μπορεί να μείνει με τα ίδια οχήματα, πολλά εκ των οποίων παθαίνουν διαρκείς βλάβες και βρίσκονται μέρα παρά μέρα στο συνεργείο.

Ε.Χ.

Αγανάκτηση

Οι περίοικοι και οι καταστηματάρχες της Αγριάς δεν έχουν αγανακτήσει μόνο με την απελπιστική κατάσταση των δρόμων, λόγω της εξελισσόμενης εργολαβίας για την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης. Είναι εξοργισμένοι και για την εικόνα του δικτύου των όμβριων σε τμήματα της πόλης τους, όπως αυτό μπροστά από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στον παραλιακό δρόμο, όπου οι σχάρες της αποχέτευσης έχουν βουλώσει και όταν βρέχει τα νερά σχηματίζουν πραγματικές λίμνες. Στις συνεχείς εκκλήσεις των περιοίκων, η ΔΕΥΑΜΒ απαντά προς το παρόν με υποσχέσεις, ότι σύντομα τα συνεργεία της θα επιληφθούν του προβλήματος.

Γ.Λ.

Ασκηση-μαμούθ

Η μεγαλύτερη άσκηση ετοιμότητας που έχει γίνει ποτέ στον Βόλο θα είναι αυτή που προγραμματίζεται για το πρωί της ερχόμενης Τρίτης 25 Απριλίου στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων μετά από σεισμό και πυρκαγιά. Άσκηση ανάλογης κλίμακας δεν έχει προηγούμενο στην περιοχή, καθώς εκτός από τις 100άδες γιατρούς και τους νοσηλευτές, θα λάβουν μέρος πυροσβέστες και στρατιώτες, οι οποίοι θα στήσουν αντίσκηνα πίσω από την παλιά πτέρυγα του «Αχιλλοπουλειου» στο πάρκο του Αναύρου. Εκεί θα βρουν καταφύγιο οι υποτιθέμενοι ασθενείς και τραυματίες, που βάσει του σχετικού σεναρίου θα πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα από τον χώρο του νοσοκομείου.

Γ.Λ.

Κλαρίνα

Κλαρίνα ήχησαν χθες… με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Όχι, τα κλαρίνα δεν συνδέονταν με τη συνεδρίαση. Εκείνη την ώρα, νεαρό ζευγάρι ανέβαινε τα σκαλιά του Δημαρχείου, προκειμένου να ενωθεί με τα δεσμά του γάμου, συνοδεία παραδοσιακής μουσικής και, όπως ήταν φυσικό, η είσοδός του προκάλεσε αίσθηση.

Βίο ανθόσπαρτο στο νεαρό ζευγάρι.

Ε.Χ.

Δυσφορία

Τη δυσφορία του εξέφρασε με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Γιώργος Ζαφείρης, σχετικά με τα αιτήματα που κατατίθενται στους κυβερνώντες, πλην όμως χωρίς αποτέλεσμα. «Έχουμε βαρεθεί να υποβάλουμε υπομνήματα», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαφείρης, αναφερόμενος στα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες και παραμένουν άλυτα. Η φορολογία, ο ακατάσχετος λογαριασμός, ο ΕΝΦΙΑ και τόσα ακόμη είναι ο καθημερινός βραχνάς των ξενοδόχων, που δεν βλέπουν, δυστυχώς, φως στον ορίζοντα.

Γ. Υ.

Πληθαίνουν

Αυξάνονται και πληθαίνουν οι ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών οι οποίοι προμηθεύονται το ειδικό σήμα λειτουργίας από τον ΕΟΤ προκειμένου να τις διαθέσουν προς ενοικίαση σε τουρίστες. Το φαινόμενο οξύνεται όσο μεγαλώνουν τα προβλήματα του κόσμου και η αδυναμία κάλυψης των πάγιων υποχρεώσεων. Οι αθέατες πτυχές της κρίσης είναι πολλές, και σε κάθε περίπτωση κοινή συνισταμένη είναι η οικονομική δυστοκία, απόρροια της κυβερνητικής πολιτικής που υιοθετείται επί σειρά ετών, χωρίς να σημειώνεται αλλαγή πλεύσης προς το καλύτερο.

Γ. Υ.

«Ο Ταχυδρόμος» στα πιστοποιημένα ηλεκτρονικά ΜΜΕ

Στη λίστα των πιστοποιημένων μελών του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης, το taxydromos.gr.

Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, σε συνέχεια της λειτουργίας του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης, προχώρησε στην ανάρτηση των στοιχείων των πιστοποιημένων διαδικτυακών μέσων – μελών αυτού, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η ηλεκτρονική ενημερωτική ιστοσελίδα www.taxydromos.gr.

Ως τώρα έχει ολοκληρωθεί η πιστοποίηση 251 διαδικτυακών μέσων.

Μεταξύ άλλων, στα προνόμια των μελών του Μητρώου συγκαταλέγονται το δικαίωμα πρόσβασης στην κρατική διαφήμιση, μέσω της εφαρμογής της νομοθεσίας για την κατανομή της, η δωρεάν παροχή Υπηρεσίας Εντοπισμού Λογοκλοπής σε συνεργασία με τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (Ο.Σ.Δ.Ε.Λ), η συνεργασία στα ερευνητικά, εκπαιδευτικά και λοιπά προγράμματα του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων (Ε.Κ.Ο.Μ.Ε.) καθώς και η διαπίστευση δημοσιογράφων.

Β.Κ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου