ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Με κάθε ευκαιρία

με-κάθε-ευκαιρία-493894

Με κάθε ευκαιρία

Οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται και το επιβεβαιώνει αυτό κάθε φορά αυτό ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου, Κων. Καραμπάτσας, αφού δεν χάνει ευκαιρία όποτε έχει χρόνο να επισκέπτεται τον Βόλο για να βλέπει τους πολλούς φίλους που έχει στην πόλη. Οι πολιτικοί του δεσμοί με τον Βόλο είναι γνωστοί λόγω του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο η θητεία του στα διοικητικά του Αχιλλοπουλείου συνέτεινε ώστε να δημιουργήσει και νέους φίλους και μάλιστα δια-παραταξιακά. Τις προάλλες εθεάθη σε κεντρικό καφέ ορεξάτος να συζητά με ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Υγείας εκτός νοσοκομείου. Είπαμε, «το χούι» δεν κόβεται.

Β.Κ.

ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ

Στον Πλαταμώνα έτρεχαν πασχαλιάτικα μαθαίνω Βολιώτες της Πλεύσης Ελευθερίας για να ευχηθούν το Χριστός Ανέστη στη Ζωή. Η πρόεδρος της Πλεύσης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, διάλεξε για τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα, να τις περάσει στον Πλαταμώνα και στα Αμπελάκια, και με την ευκαιρία να κάνει και διάφορες πολιτικές επαφές εκτός από το «τσούγκρισμα» των κόκκινων αυγών στο οποίο λένε ότι αναδείχτηκε πρωταθλήτρια. Η Ζωή αρχές Μαΐου προγραμματίζει νέα επίσκεψη στο Βόλο στον οποίο λέγεται ότι ποντάρει πολλά εν όψει των επόμενων εκλογών.

Β.Κ.

Το βλέπουμε

Στις 25 Ιανουαρίου 2017, μελέτη που εκπόνησε το Εργαστήριο Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με υπεύθυνο τον καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Βύρωνα Κοτζαμάνη, έκανε λόγο για συρρίκνωση του πληθυσμού της Ελλάδας κατά 842.000 ανθρώπους στο «καλύτερο» σενάριο, κατά 1.265.000 ανθρώπους στο «χειρότερο» έως το 2035. Στη μελέτη τονιζόταν ότι η αύξηση των θανάτων και η μείωση των γεννήσεων στη χώρα την επόμενη εικοσαετία θεωρείται αναπόφευκτη, κι ότι το αρνητικό ισοζύγιο δεν πρόκειται να επηρεαστεί ούτε από το μεταναστευτικό.

Τα αποτελέσματα της μελέτης, τα βλέπουμε πλέον στην πράξη, στη Μαγνησία. Το 2016, ο αριθμός των θανάτων στη Μαγνησία, ανήλθε στους 2.187 ενώ μόλις 872 ήταν οι γεννήσεις νέων ανθρώπων. Για το πρώτο τρίμηνο του 2017 οι θάνατοι που καταγράφηκαν φτάνουν τους 780, ενώ οι γεννήσεις, είναι μόλις 265.

Αλήθεια, οι αριθμοί που αποτυπώνονται στα επίσημα στοιχεία των ληξιαρχείων του νομού, ανησυχούν κάποιον αρμόδιο φορέα;

Ε.Χ.

Δυσφήμιση

Τα αίτια του εκτροχιασμού βαγονιού από το Τρενάκι του Πηλίου, ερευνά ο ΟΣΕ στον Βόλο. Και φαίνεται από τις πρώτες ενδείξεις, ότι το ατύχημα σημειώθηκε λόγω γεωμετρικής απόκλισης μεταξύ του συντηρημένου και του ασυντήρητου τμήματος της γραμμής.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: πώς χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η συντήρηση της γραμμής εκτελούνται τα τουριστικά δρομολόγια; Και γιατί η συντήρηση δεν ξεκίνησε νωρίτερα ώστε να μην συμπέσει με την αυξημένη κίνηση που αναπόφευκτα υπάρχει τις ημέρες του Πάσχα;

Μία τουριστική ατραξιόν έχουμε. Τον θρυλικό Μουτζούρη. Γιατί να δυσφημίζεται το τουριστικό προϊόν και μαζί όλη η περιοχή από ένα ατύχημα που ενδεχομένως θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί;

Ε.Χ.

Οφείλει να παρουσιάσει το έργο του

Αλλοι δεν έχουν που να κοιμηθούν και άλλοι κινούν με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς τις διαδικασίες για τα ακίνητα που λόγω αποποίησης περιέρχονται στο Δημόσιο. Το Τμήμα Σχολαζουσών Κληρονομιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας οφείλει κάποτε να κάνει τον απολογισμό του και να παρουσιάσει το έργο του. Στον όγδοο χρόνο της οικονομικής κρίσης, κανένα ακίνητο του Δημοσίου δεν πρέπει για κανένα χρονικό διάστημα να είναι στα αζήτητα. Επιτέλους, υπάρχει κόσμος που κοιμάται στα παγκάκια.

Κ.Μ.

Στοίχημα να βρεθεί ο ρυπαντής

Πρόθυμος να ολοκληρώσει την προανάκριση και να καταλήξει σε σαφή συμπεράσματα για την πηγή της ρύπανσης είναι ο λιμενάρχης Βόλου, Μανώλης Κανάλης. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου συνεχίζει τους ελέγχους επί μέρες χωρίς σταματημό. Μέχρι να προσκομιστούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία η δικογραφία που συντάσσεται δεν κλείνει. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου έχει την αρμοδιότητα. Η πόλη πρέπει και να γνωρίζει και να λάβει και τα μέτρα της. Ο λιμενάρχης αναζητά επίμονα τον ρυπαντή.

Κ.Μ.

Αισιοδοξούν

Αισιόδοξος δηλώνει ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, για τη φετινή τουριστική σεζόν. Βέβαια σχολιάζει μάλλον με σαρκαστική διάθεση πως «δεν ξέρουμε τι θα μας μείνει στο τέλος», αφού τα προβλήματα είναι πολλά και η Πολιτεία ακόμη δεν έχει ρίξει το βλέμμα της όσο θα έπρεπε στο νησί. Σε πείσμα των δυσκολιών που αντιμετωπίζει καθημερινά η Αλόννησος, οι επικεφαλής προσπαθούν να διατηρήσουν τη θετική τους σκέψη. Δεν μπορούν άλλωστε να κάνουν και αλλιώς.

Γ.Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου