ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Προχωρούν σε καταγγελίες

προχωρούν-σε-καταγγελίες-526181

Προχωρούν σε καταγγελίες

Δεν αντέχουν άλλο οι αρτοποιοί τις παρανομίες όσον αφορά στο ωράριο. Η παρασκευή άρτου το πρωί της Κυριακής είναι ασυγχώρητη για αυτό και επιβλήθηκαν τα τρία πρόστιμα από τη Διεύθυνση Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας τις περασμένες μέρες. Αφορούσαν δε στο σύνολό τους κυριακάτικη εργασία. Οι έλεγχοι έγιναν μετά από καταγγελίες. Οι αρτοποιοί πήραν το νόμο στα χέρια τους. Ο κλάδος περνάει δύσκολες μέρες.

Κ.Μ.

Γίνεται δουλειά

Πραγματικά είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό να ενημερώνεται κανείς για νέες εισαγωγές στη μονάδα του ΟΚΑΝΑ στο Βόλο. Η δουλειά που γίνεται εκεί είναι σπουδαία και έχει αποτελέσματα. Οι άνθρωποι που φτάνουν στην απόφαση να προχωρήσουν παρακάτω και να κλείσουν επιτέλους την πόρτα της τοξικομανίας πίσω τους, έχουν ένα σημαντικό δίκτυο ανθρώπων να τους στηρίξει.

Κ. Μ.

Προβληματισμός

Το σοβαρό ενδεχόμενο να βρεθούν προ τετελεσμένων αποφάσεων, σε ό,τι αφορά στο θέμα των αιολικών πάρκων που σχεδιάζεται να εγκατασταθούν και να λειτουργήσουν στην περιοχή τους, προσπαθούν να αποτρέψουν οι κάτοικοι στο Νότιο Πήλιο. Από την ενημέρωση που έχουν στη διάθεση τους, τουλάχιστον οκτώ σημεία το δήμου τους, από την περιοχή του Λαύκου έως το Τρίκερι, επελέγησαν από σειρά εταιριών ώστε να εγκατασταθούν εκεί τεράστιες ανεμογεννήτριες για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Υπάρχουν μάλιστα πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες έχουν ήδη εξασφαλιστεί οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ενώ τα σημεία όπου θα στηθούν τα αιολικά πάρκα αποτυπώνονται σε χάρτες του Εθνικού Κτηματολογίου. Πριν από λίγες ημέρες έγινε μια πρώτη συγκέντρωση κατοίκων από την ευρύτερη περιοχή με σκοπό να συζητηθεί το θέμα αυτό και να απαιτήσουν οι τοπικές κοινωνίες αναλυτική ενημέρωση από τη δημοτική αρχή. Όσο ο Δήμος Νοτίου Πηλίου θα τους κρατά στο σκοτάδι, τόσο θα μεγαλώνει η ανησυχία τους -όπως λένε- στην προοπτική να μετατραπεί μια περιοχή σπάνιου φυσικού κάλλους σε ένα απέραντο αιολικό πάρκο.

Γ.Λ.

Λιτότητα

Περισσότερη ανάπτυξη αντί λιτότητας είναι το ζητούμενο για επαγγελματίες αλλά και εργαζόμενους, ταυτόχρονα, οι οποίοι βιώνουν στο πορτοφόλι και στην καθημερινότητά τους τις συνέπειες της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης. Όπως αναφέρουν σε κάθε ευκαιρία οι επαγγελματίες, η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο, λόγω της δραματικής μείωσης των εσόδων, που συνεπάγονται αυτομάτως μείωση της αγοραστικής ικανότητας και των πωλήσεων κατ’ επέκταση.

Γ. Υ.

Παγωμένη

Παγωμένο είναι το αγοραστικό ενδιαφέρον στο χώρο του real estate σε μια περίοδο κατά την οποία πολλαπλασιάζονται τα πωλητήρια στα ακίνητα κατά γεωμετρική πρόοδο. Όπως υπογραμμίζει ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κτηματομεσιτών της περιοχής μας, Στάθης Τράκας, «είναι δύσκολη η κατάσταση στο δικό μας χώρο. Το real estate δεν κινείται όπως παλαιότερα, αλλά γίνονται πλέον περισσότερο αγορές ανάγκης», σκιαγραφώντας το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου.

Γ.Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου