ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πρόταση

πρόταση-527427

Πρόταση

Πρόταση από αναγνώστη της στήλης, με αφορμή την καθιέρωση της χρήσης πλαστικού χρήματος στις συναλλαγές μας για το χτίσιμο του αφορολόγητου: να ζητείται σε κάθε συναλλαγή επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας.

Όπως επεσήμανε, οι κάρτες που επιτρέπουν ανέπαφες συναλλαγές για ποσά έως 25 ευρώ δεν απαιτούν εισαγωγή pin. Αυτό ενέχει κίνδυνο σε περίπτωση απώλειας της κάρτας, να επιβαρυνθεί ο ιδιοκτήτης της με αγορές των 25 ευρώ από επιτήδειους που ενδεχομένως χρησιμοποιήσουν την κάρτα για μικρές αγορές από τη στιγμή που δεν απαιτείται κωδικός.

Ε.Χ.

Στάση πληρωμών

Με αφοπλιστικό τρόπο απάντησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Ευθύμιος Τσαμης, σε ερώτηση μας για το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που καλούνται να καταβάλουν οι συνάδελφοι του στον ΕΦΚΑ, μετά την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου. Ο κ. Τσάμης δεν επικέντρωσε μόνο στον κλάδο του, αλλά τοποθετήθηκε για το σύνολο των ελεύθερων επαγγελματιών, τονίζοντας ότι όσοι εξ αυτών δεν δήλωσαν το σύνολο των εισοδημάτων τους, ή δηλώσαν μόνο ένα μικρό μέρος αυτών, πληρώνουν τώρα πολύ μικρές ασφαλιστικές εισφορές. Οι υπόλοιποι που ήταν ειλικρινείς εις ό,τι αφορά στις φορολογικές τους δηλώσεις, καλούνται να πληρώσουν εξοντωτικά ποσά, τα οποία προφανώς δεν είναι σε θέση να καταβάλουν, με αποτέλεσμα η μαύρη τρύπα στα προσδοκώμενα έσοδα του ΕΦΚΑ να μεγαλώνει μήνα με τον μήνα.

Πονοκέφαλος

Ούτε ένα, ούτε δυο, αλλά εικοσιπέντε συνολικά είναι τα σημεία του οδικού δικτύου στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με φαινόμενα κατολισθήσεων και καθιζήσεων. Όλα αυτά τα σημεία περιλαμβάνονται στη μελέτη που ολοκληρώθηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, και το επόμενο βήμα είναι η εξασφάλιση χρηματοδότησης για την αποκατάσταση των προβλημάτων. Το πρόσφατο περιστατικό με την κατολίσθηση στον περιφερειακό δρόμο που οδηγεί στον Άη Γιάννη, προβληματίζει ιδιαίτερα τη δημοτική αρχή, καθώς πρόκειται για μια περιοχή, όπου δεν είχαν προκύψει ανάλογα φαινόμενα κατά το παρελθόν. Σε κάθε περίπτωση, ο δήμαρχος Πατής Κουτσάφτης διαβεβαιώνει ότι, πολύ πριν το Πάσχα, η κυκλοφορία θα έχει αποκατασταθεί πλήρως στο επίμαχο σημείο.

Γ.Λ

Η Δικαιοσύνη

Χρόνια ολόκληρα οικογένειες φωνάζουν ότι υπάρχει πρόβλημα με την εθνική οδό Βόλου – Λάρισας. Ωστόσο, οι αρμόδιες υπηρεσίες κωφεύουν παρά τον μακρύ κατάλογο των παθόντων. Η κατάσταση στην οδό παραμένει ως είχε με σειρά προβλημάτων. Η Δικαιοσύνη τώρα φαίνεται ότι θα δώσει και σε αυτό το θέμα τη λύση. Οι διώξεις που ασκήθηκαν, με αφορμή δυστύχημα το 2010, είναι κακουργηματικού βαθμού!

Κ. Μ.

Παραμένει

Τα θέματα της Αλοννήσου αντιμετωπίζονται με ημίμετρα όπως υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΡΟΜΟ ο αντιδήμαρχος Άγγελος Αργυρίου, αναφερόμενος στο ζήτημα της υποστελέχωσης του περιφερειακού ιατρείου, που δυστυχώς παραμένει. Ο ίδιος επαναλαμβάνει ότι δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν οι ανάγκες του νησιού με την εκ περιτροπής μετακίνηση γιατρών ανά δεκαήμερο, ενώ τονίζει ότι η πολιτεία πρέπει να δείξει τη δέουσα ευαισθησία.

Γ. Υ.

Ενδιαφέρον

Παγωμένο είναι το ενδιαφέρον για μεγάλες ξενοδοχειακές επενδύσεις στη Μαγνησία, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί στην Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Θεσσαλίας. Το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον σε μικρά καταλύματα, λόγω της υψηλής φορολογίας και των υπέρογκων υποχρεώσεων που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επιχειρηματίες.

Γ. Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου