ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σεβασμός

σεβασμός-527439

ΣΕΒΑΣΜΟΣ

Διαδρομή προσβάσιμη σε όλους δημιουργεί ο Δήμος Βόλου επί της Ιωλκού, έχοντας αφουγκραστεί το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρίες να κινούνται ανεμπόδιστα, αυτόνομα και με ασφάλεια στην πόλη.

Ζητούμενο όμως, όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας, Πέτρος Μπέλλος, δεν είναι μόνο η δημιουργία υποδομών αλλά και ο σεβασμός από τους πολίτες. Γιατί και σήμερα υπάρχουν κάποιες ράμπες, αχρηστεύονται όμως όταν καταλαμβάνονται από αυτοκίνητα. Και σήμερα υπάρχουν θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ, αλλά αν καταλαμβάνονται παράνομα από αυτοκίνητα, δεν εξυπηρετούν το σκοπό τους.

Ε.Χ.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Μεγάλες αντιδράσεις φαίνεται ότι έχει προκαλέσει στον Αλμυρό η εξαίρεση περιοχών από το πρόγραμμα νιτρορύπανσης. Ο Δήμος Αλμυρού αναγκάστηκε και έβγαλε χθες ανακοίνωση. Από το πρόγραμμα αφαιρούνται ολόκληροι πρώην καποδιστριακοί δήμοι. Εν προκειμένω στον Αλμυρό ο Πλάτανος, η Αγία Τριάδα, ο Δρυμώνας, αλλά και ο πρώην Δήμος Σούρπης… Η δημοτική αρχή επισημαίνει ότι αν αυτό δεν αλλάξει, τότε αυτό συνιστά μεγάλη αδικία.

Κ. Μ.

ΨΥΧΡΑΙΜΗ ΦΩΝΗ

Επιτέλους μετά από τόσες ημέρες…. που κοντέψαμε πραγματικά να «βγάλουμε τον καρκίνο» ακούστηκε μία ψύχραιμη επιστημονική φωνή, που δεν είναι άλλη από τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Ευθύμη Τσάμη, που μίλησε για την ανάγκη να γίνει μία επιδημιολογική μελέτη στην πόλη, ώστε μακριά από εικασίες, «μου είπαν» ή «άκουσα» οι δημόσιες τοποθεσίες να γίνονται με βάση επίσημα στοιχεία και όχι εικοτολογίες. Σε τελική ανάλυση για τη δημόσια υγεία πρόκειται.

Β.Κ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου