ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ημίμετρο

ημίμετρο-528454

Ημίμετρο

Ημίμετρο χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Λάρισας Γιάννης Κόνσουλας την τροπολογία που πέρασε πρόσφατα από τη Βουλή για το θέμα των δασικών χαρτών. Όπως επισημαίνει, αυτό που χρειάζεται δεν είναι η χορήγηση επιπλέον παράτασης για την υποβολή ενστάσεων από τους ιδιοκτήτες γης που έχουν μπλέξει σε περιπέτειες με το ελληνικό δημόσιο, αλλά η προσωρινή ανάκληση του μέτρου έως ότου ρυθμιστούν τα προβλήματα, τα οποία έχει προκαλέσει ο επίμαχος σχεδιασμός. Σε κάθε περίπτωση, οι συμβολαιογράφοι τάσσονται υπέρ των δασικών χαρτών, τους οποίους θεωρούν απαραίτητους για την προστασία και διαφύλαξη των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας.

Γ.Λ.

Εύστοχη παρέμβαση

Με τον πλέον κατηγορηματικό αλλά και τεκμηριωμένο τρόπο, η Ένωση Καταναλωτών Βόλου και Θεσσαλίας παρενέβη χθες για τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος. Παραθέτει με στοιχεία τις χρεώσεις που ανεβάζουν τους λογαριασμούς, και επισημαίνει προς κάθε κατεύθυνση ότι το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και η κατανάλωσή του θα πρέπει να είναι προσιτή σε όλους. Ζητάει ως εκ τούτου μειώσεις στις επίμαχες χρεώσεις τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «την αλλοπρόσαλλη πολιτική χαριστικών επιδοτήσεων σε μεγαλοεργολάβους ΑΠΕ, δεν μπορεί να την πληρώνουν οι υπόλοιποι, οικονομικά ασθενείς στη πλειοψηφία τους, καταναλωτές»…

Κ. Μ.

Πέρασαν από το ταμείο

Το χρώμα του χρήματος είδαν επιτέλους οι δικαιούχοι των προνοιακών επιδομάτων της Μαγνησίας. Εκατοντάδες δικαιούχοι κατάφεραν να πάρουν τα χρήματά τους μόλις προχθές, Τετάρτη, με καθυστέρηση δέκα και πλέον ημερών και αφού υπήρξαν αντιδράσεις.

Από τα προνοιακά επιδόματα εξαρτάται η αγορά ακόμη και βασικών αγαθών για εκατοντάδες νοικοκυριά της πόλης, και γι’ αυτό θα πρέπει ο χειρισμός του ζητήματος να είναι πιο προσεκτικός από τους υπεύθυνους των υπηρεσιών.

Ε.Χ.

Ασφαλτικά

Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι ασφαλτοστρώσεις σε Σωρό και Αγριά, όπου έχουν ολοκληρωθεί τα έργα του δικτύου αποχέτευσης.

«Μέσα στο χειμώνα ούτε παράγονται ασφαλτικά, ούτε γίνονται ασφαλτοστρώσεις», σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Άρης Σαββάκης.

Αυτό σημαίνει ότι το επόμενο διάστημα οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών θα απαλλαγούν από τη σκόνη που τους πνίγει μήνες τώρα.

Ε.Χ.

Εκ νέου θέμα

Έτοιμη για κάθε σενάριο, αναφορικά με το θέμα των προσφύγων, θα πρέπει να είναι η Ελλάδα, διεμήνυσε χθες ο αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ Φιλίπ Λεκλέρκ, ο οποίος συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό. Ο κ. Λεκλέρκ είπε ότι υπάρχει μια ανησυχία τον τελευταίο καιρό με τη ρητορική του Ερντογάν πάνω στο θέμα των προσφύγων. Παρ’ όλα αυτά, είπε, δεν υπάρχει ιδιαίτερη κινητικότητα στα παράλια της Τουρκίας και δεν φαίνεται προς το παρόν να εμφανίζεται κάπου συγκέντρωση προσφύγων. Σε κάθε περίπτωση όμως, η Ελλάδα θα πρέπει να είναι έτοιμη για κάθε σενάριο, επεσήμανε ο Φιλίπ Λεκλέρκ.

Κ. Μ.

Κοινές αγωνίες

Κοινές αγωνίες και προβληματισμούς μοιράζονται οι εν ενεργεία και οι συνταξιούχοι έμποροι, με αιχμή του δόρατος το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Οι επαγγελματίες αγωνιούν για το μέλλον, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στη μείωση του ημερήσιου τζίρου ή των εισπράξεων αντίστοιχα, καθώς οι υποχρεώσεις τους ακολουθούν διαδρομή εκ διαμέτρου αντίθετη σε σχέση με τα έσοδά τους.

Γ. Υ.

Ευοίωνες

Συντονισμένες προσπάθειες ενίσχυσης του τουρισμού κρουαζιέρας καταβάλλονται από το Υπουργείο Τουρισμού, το οποίο συμπεριλαμβάνει στον σχεδιασμό του το λιμάνι του Βόλου. Τα μέχρι στιγμής δεδομένα, σύμφωνα τουλάχιστον με το πλάνο των αφίξεων, κάνουν λόγω για μείωση των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Βόλου για το 2017, ενώ οι εκπρόσωποι της πολιτείας σε θέματα τουρισμού, διαβλέπουν, αντίθετα, ευοίωνες προοπτικές για το 2018.

Γ. Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου