ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Να πάρουν θέση

να-πάρουν-θέση-530229

Να πάρουν θέση

Σήμερα, που η τοπική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με τα σχέδια της ΑΓΕΤ να αυξήσει κατακόρυφα τη χρήση του επίμαχου υλικού, το Περιφερειακό Συμβούλιο καλείται να λάβει ξεκάθαρη απόφαση κατά του συγκεκριμένου σχεδιασμού και να αποστείλει αυτή την απόφαση στο αρμόδιο υπουργείο. Εκεί σφυρίζουν αδιάφορα, προς το παρόν, και παραπέμπουν στους προκατόχους τους της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, ώστε να δικαιολογήσουν την έγκριση της τροποποίησης της περιβαλλοντικής μελέτης της τοπικής τσιμεντοβιομηχανίας, που μπορεί πλέον να καίει κάθε χρόνο 200.000 τόνους RDF. Προς αυτή την κατεύθυνση μπορεί να συμβάλει και η ξεκάθαρη τοποθέτηση της τοπικής Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που επιτέλους αποφάσισε να ασχοληθεί με τα ουσιαστικά προβλήματα της τοπικής κοινωνίας.

Γ.Λ.

Χρειάζεται και η διασκέδαση

«Ας αφήσουμε έξω τα προβλήματα και ας το ρίξουμε στο χορό και τη διασκέδαση». Αυτή ήταν η προτροπή του προέδρου της ΟΕΒΕ Τρύφωνα Πλαστάρα στον ετήσιο χορό της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Μαγνησίας το Σάββατο στο «Γκάζι». Πραγματικά οι επαγγελματοβιοτέχνες έχουν να αντιμετωπίσουν σειρά προβλημάτων με το νέο ασφαλιστικό και την αυξημένη φορολογία. Το 2016 ήταν μία δύσκολη χρονιά για αυτούς γεμάτη κινητοποιήσεις. Ο κ. Πλαστάρας εύστοχα παραμέρησε τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματοβιοτέχνες. Λίγη χαλάρωση και διασκέδαση δε βλάπτει.

Κ. Μ.

Χρειάζεται ενημέρωση

Άλλαξαν σε σχέση με την περασμένη Τετάρτη οι αστυνομικοί που επιτηρούσαν χθες την τάξη στο Ειρηνοδικείο Βόλου, όπου το μεσημέρι διεξαγόταν πλειστηριασμός ακινήτου. Το μήνυμα που έστειλε το Κίνημα Πολιτών Κατά των Πλειστηριασμών και Κατά των Κατασχέσεων, φαίνεται ότι με κάποιο τρόπο ελήφθη. Πραγματικά κανένας δεν θέλει επεισόδια. Ούτε και η συμβολαιογράφος ήθελε χθες που διενεργούσε τον πλειστηριασμό. Η γυναίκα έτρεμε σαν ψάρι, ενώ ο πλειστηριασμός αφορούσε βιομηχανικό κτήριο, και ήταν γνωστό εκ των προτέρων ότι η διαδικασία θα απέβαινε άκαρπη. Ίσως, αν υπήρχε περισσότερη πληροφόρηση γύρω από τους πλειστηριασμούς, να μην παρατηρούνταν τέτοια φαινόμενα.

Κ. Μ.

Ευοίωνα

Ευοίωνα χαρακτηρίζει τα τουριστικά δεδομένα της φετινής σεζόν ο Θανάσης Μπαρούτας, πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ζαγοράς και ταμίας στο Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, ενώ τονίζει παράλληλα ότι η νέα απευθείας γραμμή από Μόναχο θα ενισχύσει την παρουσία των Γερμανών σε πολύ μεγάλο ποσοστό στην περιοχή μας. Το θετικό κλίμα που δημιουργείται ενόψει της θερινής σεζόν χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σημαντικό, ειδικά σε μια περίοδο κατά την οποία οι υποχρεώσεις των επαγγελματιών πολλαπλασιάζονται και ακολουθούν την ανιούσα.

Γ. Υ.

Αυξάνονται

Πολλαπλασιάζονται τα πωλητήρια στα ακίνητα, προκειμένου οι ιδιοκτήτες τους να καλύψουν επείγουσες οικονομικές ανάγκες και υποχρεώσεις. Το συγκεκριμένο φαινόμενο εντείνεται στη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας, ενώ όπως εκτιμούν επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του real estate, το μέλλον διαγράφεται αβέβαιο για όλους.

Γ. Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου