ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κι άλλες αλλαγές

κι-άλλες-αλλαγές-531380

Κι άλλες αλλαγές

Η αλλαγή στον Βιολογικό δεν ήταν η μοναδική που εγκρίθηκε στο διοικητικό συμβούλιο. Πράσινο φως άναψε επίσης για την τοποθέτηση του κ. Πασχάλη Στάνιου στη θέση του προϊσταμένου άρδευσης, και η προκάτοχός του Λαμπρινή Στεργίου θα παραμείνει στο τμήμα ως απλή υπάλληλος.

Ε.Χ.

Συμπαρίστανται

Αλληλέγγυο, στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στον μάρκετ Καρυπίδης, είναι το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού. Το συμβούλιο ενέκρινε προχθές σε συνεδρίαση ψήφισμα συμπαράστασης. Σύμφωνα με αυτό, ο Δήμος Αλμυρού πήρε την απόφαση να μην προχωρήσει σε διακοπές νερού στα σπίτια των απλήρωτων εργαζόμενων, ενώ ζητά από τη ΔΕΗ να πράξει το ίδιο.

Κ.Μ.

Να κάνουν το βήμα

Μεγάλη έμφαση δίνεται από το Επιμελητήριο Μαγνησίας και τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας στην ανάπτυξη εξαγωγικής δραστηριότητας. Πράγματι, αυτό το κομμάτι είναι κρίσιμο για την εμπορική δραστηριότητα, ιδιαίτερα εν μέσω οικονομικής κρίσης. Η βελτίωση της εξωστρέφειας είναι ζητούμενο. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η δραστηριότητα αυτή μπορεί να αναπτυχθεί και από μικρές επιχειρήσεις, καθώς το πλαίσιο που μπορεί να τις υποστηρίξει και να προβάλλει τα προϊόντα τους υπάρχει. Το θέμα να ενδιαφερθούν και οι επιχειρηματίες, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Η εποχή, που μόνο μεγάλες επιχειρήσεις με επικερδείς δραστηριότητες μπορούσαν να στραφούν στην κατεύθυνση αυτή, πέρασε.

Κ. Μ.

Δικαστικές περιπέτειες

Ισχυρό ήταν το σοκ στην τοπική εκπαιδευτική κοινότητα από την εξέλιξη στην υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης μαθητή από μεγαλύτερους συμμαθητές του εντός δημοτικού σχολείου στον ευρύτερο Δήμο Βόλου. Οι συνδικαλιστές, που είχαν το θάρρος να τοποθετηθούν δημόσια για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος έξι συναδέλφων τους, εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στη δικαιοσύνη και ζήτησαν ξανά να πέσει άπλετο φως στη συγκεκριμένη υπόθεση. Παράλληλα, δεν έκρυβαν τη αγωνία τους για τους συναδέλφους τους που θα βρεθούν ενώπιων της δικαιοσύνης, αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο καταδίκης, με ό,τι κι αν αυτό μπορεί να σημαίνει για το εργασιακό τους μέλλον στο δημόσιο. Από την πλευρά της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ακολουθείται η τακτική της σιγής ιχθύος, όπως έγινε μόλις δημοσιοποιήθηκε η ασύλληπτη αυτή ιστορία.

Γ.Λ.

Αντιρατσιστικοί θύλακες

Πιο ξεκάθαρο μήνυμα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας δεν θα μπορούσε να στείλει η σχολική κοινότητα του 4ου Γενικού Λυκείου Βόλου, στο οποίο δημιουργείται από χθες ένα εντυπωσιακό γκράφιτι σε εξωτερικό τοίχο του σχολείου, με την επιμέλεια εκπαιδευτικού ο οποίος διδάσκει εικαστικά στους μαθητές. Τρεις γυναίκες διαφορετικού χρώματος, από διαφορετικές γωνίες του πλανήτη, που ενώνονται με μια ζεστή αγκαλιά, αποτυπώνονται στη ζωγραφιά διαστάσεων 3 μέτρων ύψους και 2,5 μέτρων πλάτους. Με αυτή την εικαστική παρέμβαση, η σχολική κοινότητα του 4ου ΓΕΛ Βόλου στέλνει το δικό της μήνυμα κατά των ακραίων ξενοφοβικών συμπεριφορών που εκδηλώνονται στην κοινωνία όλο και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα, ενώ παράλληλα δίνει το σύνθημα ώστε να μιμηθούν αυτή την πρωτοβουλία και άλλα σχολεία της περιοχής. Όσο περισσότεροι θύλακες κατά του ρατσισμού δημιουργηθούν στο Βόλο, τόσο μικρότερο θα είναι το έδαφος που θα βρίσκουν οι εκφραστές της μισαλλοδοξίας να αναπτύξουν τη διχαστική τους ρητορική.

Γ.Λ.

Δυστοκία

Αδειάζει διαρκώς το καλάθι πολλών νοικοκυριών λόγω της οικονομικής δυσχέρειας στην οποία έχουν περιέλθει αρκετοί καταναλωτές. Η οικονομική δυστοκία ωστόσο δεν αποτελεί πονοκέφαλο μόνο για τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους άνεργους, αλλά και για άλλοτε εύρωστα μέλη της τοπικής κοινωνίας, που σήμερα δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν τα προς το ζην. Τα προβλήματα είναι κοινά πλέον για όλους, και αποτυπώνονται σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας.

Γ.Υ.

Μειωμένη

Αγωνία και προβληματισμός είναι τα συναισθήματα που διακατέχουν τους μικροπωλητές των λαϊκών αγορών. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Απόστολος Τσακανίκας, πρόεδρος των καλλιεργητών που πωλούν τα προϊόντα τους στη λαϊκή, διαγράφεται αβέβαιο το μέλλον για όλους, λόγω της αύξησης του κόστους καλλιέργειας, των υποχρεώσεων προς το κράτος και της μειωμένης οικονομικής δυνατότητας των καταναλωτών, που ακολουθεί διαρκώς καθοδική πορεία.

Γ.Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου