ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Επιστρέφει;

επιστρέφει-532794

Επιστρέφει;

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο επιστροφής της Ευτυχίας Διομή, της ψυχής του Βιολογικού, στη θέση της στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων Βόλου.

Η πρόταση συζητήθηκε χθες στη ΔΕΥΑΜΒ, και σήμερα αναμένεται να κλειδώσει και να ανακοινωθεί επισήμως, πάντα εκτός απροόπτου.

Φαίνεται ότι την επιστροφή της κ. Διομή στην υπηρεσία επέβαλλαν τα προβλήματα που εντοπίστηκαν προσφάτως στη λειτουργία του Βιολογικού.

Ε.Χ.

Καιρό είχαν…

Καιρό είχε να εμφανιστεί η δημοτική αστυνομία στην πόλη για ελέγχους για παράνομη στάθμευση σε δρόμους και πεζοδρόμους και καταλήψεις πεζοδρομίων. Μπορεί, όντως, τα στελέχη της δημοτικής αστυνομίας να μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού, και να έχουν να χειριστούν δεκάδες υποθέσεις, από αυτοψίες, καταγγελίες μέχρι και γνήσιο υπογραφής, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να «εξαφανίζονται» από τους δρόμους, όπου επικρατεί πραγματικό αλαλούμ.

Ε.Χ.

Ενεργοποιείται

Δημοτικό κτηνιατρείο ετοιμάζεται να στήσει σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σωματείο «Κόσμος και Φύση», ο Δήμος Νοτίου Πηλίου. Ο δήμος θα κάνει σύμβαση με κτηνίατρο για τη περισυλλογή αδέσποτων τα οποία θα στειρώνονται, θα αποπαρασιτώνονται, θα τσιπάρονται και όσα έχουν ασθένειες θα υποβάλλονται σε θεραπεία. Το δημοτικό κτηνιατρείο, αναμένεται να συμβάλλει στην ανακούφιση του προβλήματος των αδέσποτων και του Δήμου Βόλου, δεδομένου ότι οι πληθυσμοί των αδέσποτων είναι μετακινούμενοι. Η ενεργοποίηση του δήμου, έγινε μετά από προκαταρκτική που είχε διατάξει ο εισαγγελέας, στον απόηχο επιστολής διαμαρτυρίας του «Κόσμος και Φύση» προς τη δημοτική αρχή, την οποία οι φιλόζωοι κατηγορούσαν ότι παρανομεί με την έλλειψη μέριμνας για τα αδέσποτα.

Ε.Χ.

Είναι έτοιμοι

Ετοιμη να παραλάβει το έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης της πλατείας και των περιμετρικών οδών κέντρου Αλμυρού είναι η δημοτική αρχή Αλμυρού. Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε χθες τη συγκρότηση επιτροπής για την παραλαβή του έργου. Η δημοτική αρχή παρέλαβε έτοιμη τη μελέτη, αλλά υλοποίησε εξολοκλήρου το έργο. Η παρέμβαση στο κέντρο της πόλης είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στον εμπορικό κόσμο της περιοχής, όμως το αποτέλεσμα δείχνει τελικά ότι άξιζε τον κόπο.

Κ. Μ.

Υποστελέχωση

Εχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από την προσφυγή στη δικαιοσύνη του δημάρχου Αλοννήσου, Πέτρου Βαφίνη, ο οποίος κατέθεσε αναφορά στον εισαγγελέα προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για τη δραματική υποστελέχωση του περιφερειακού ιατρείου του νησιού. Το μόνο που άλλαξε σε αυτό το διάστημα ήταν η προσωρινή προσθήκη ενός παθολόγου, ο οποίος αποσπάστηκε στη Αλόννησο για να καλύψει το κενό της αγροτικής ιατρού που πήρε την κανονική της άδεια. Ο συγκεκριμένος γιατρός παραμένει στην Αλόννησο μέχρι νεωτέρας. Ούτε κάποιο στέλεχος του Υπουργείου Υγείας, ούτε της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας έχει επικοινωνήσει με τον δήμαρχο της Αλοννήσου προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες πλήρωσης των τεράστιων κενών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο τοπικό περιφερειακό ιατρείο. Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται η επικοινωνιακή εκστρατεία της κυβέρνησης για την υποτιθέμενη στελέχωση των δημόσιων δομών υγείας.

Γ.Λ.

Σκοτάδι

Εκκληση προς το Δήμο Βόλου απευθύνουν οι ερασιτέχνες αλιείς της Αγριάς, ζητώντας να παρέμβει το αρμόδιο τμήμα και να αποκαταστήσει το πρόβλημα με τον φωτισμό στο λιμανάκι, λίγο πριν το ξενοδοχείο Valis. Κατά τη διάρκεια της νύχτας το σημείο δεν φωτίζεται, και κατά συνέπεια μπορεί να αποτελέσει ιδανικό στόχο για διάφορους κακόβουλους, οι οποίοι θα θελήσουν να αφαιρέσουν εξοπλισμό από τα αλιευτικά σκάφη. Οι αλιείς επισημαίνουν ότι αυτό που έχει να κάνει ο δήμος είναι απλώς να συνδέσει τη γραμμή ηλεκτροδότησης που έχει διακοπεί λόγω των εργασιών για το δίκτυο αποχέτευσης, με τους προβολείς οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι στο αλιευτικό καταφύγιο.

Γ.Λ.

Στοίχημα

Μεγάλο στοίχημα είναι για τα νησιά των Βορείων Σποράδων, που επλήγησαν από τη σφοδρή χιονόπτωση του περασμένου Ιανουαρίου, η αποκατάσταση των προβλημάτων που προκάλεσε η νέα θεομηνία πριν από την έναρξη της νέας σεζόν. Κόντρα στους οικονομικούς δείκτες και τη δραματική μείωση των κρατικών πόρων, το έμψυχο δυναμικό δίνει τη δική του καθημερινή μάχη, με την ελπίδα ότι οι προβλέψεις για μια καλή τουριστική σεζόν θα επαληθευτούν τελικά.

Γ. Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου