ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αποψη

αποψη-534592

Αποψη

Σε ανακοίνωσή της, η δημοτική κίνηση «Μαζί για το Βόλο» εκφράζει τις απόψεις της για τη μονοδρόμηση της Καραμπατζάκη και, όπως ο καθένας, κρίνει και κρίνεται για τα όσα δημοσίως λέει.

Eίναι θεμιτός και ο έλεγχος της δημοτικής αρχής και η έκφραση της αντίθετης άποψης, και το να μάχεται κανείς για αυτά που πιστεύει. Αλλά να φθάνουν οι «Μαζί για το Βόλο» να καταγγέλλουν και να απαξιώνουν τον Μαργαρίτη Πατσιαντά, τον επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, με τον οποίο κάποιοι μέχρι και πρότινος συμπορεύονταν στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, επειδή έχει αντίθετη άποψη από τους ίδιους; Να του καταλογίζουν ότι δεν κατάλαβε τι ψήφιζε; Αυτό δεν λέγεται δημοκρατία, προσπάθεια επιβολής της άποψης τους είναι.

Ε.Χ.

Γιοφύρι

Για… Γιοφύρι της Άρτας, μιλούν οι κάτοικοι του Καλάμου στο Νότιο Πήλιο, που επί ένα χρόνο ακούν να χτίζεται στα… λόγια η γέφυρα που κατέρρευσε πριν από ένα χρόνο, κόβοντας τον οικισμό στα δύο, και ένα χρόνο μετά, όταν ο χείμαρρος δεν κατεβάζει νερό, να συνεχίζουν να περνούν με τα αυτοκίνητά τους μέσα από την κοίτη. Το έργο έχει βεβαίως δρομολογηθεί μετά τη χρηματοδότηση του δήμου για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη το Μάρτιο του 2016, όμως ακόμη δεν έχει προκύψει ο ανάδοχος, ούτε έχουν ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής της γέφυρας. Και οι ίδιοι φοβούνται ότι θα χάσουν και την περίοδο του Πάσχα.

Ε.Χ.

Απαιτούνται απαντήσεις

Να συνεργάζονται παρατάξεις ενόψει εκλογών δεν είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο. Μάλιστα μπορεί να είναι και της μόδας. Μέλη όμως παρατάξεων να κατηγορούνται από τις ίδιες τους τις κινήσεις, ότι σπέρνουν ψευδείς ειδήσεις και συκοφαντίες, ότι εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα και ότι κινούνται για επίτευξη ιδιοτελών καταστάσεων, είναι κάτι πολύ σοβαρό. Ειδικά το ένα μέλος για το οποίο κάνει ειδική αναφορά η Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών, θα πρέπει να απαντήσει στις κατηγορίες. Μέλος του Τεχνικού Σύμβουλου του Κράτους είναι το ΤΕΕ. Δεν μπορεί να αφήνονται αιχμές για άτομα ότι προσφέρουν με την προϋπόθεση… αντιπαροχών.

Κ.Μ.

Αναλαμβάνει δράση

Έτοιμο είναι λέει το σύστημα της εφορίας να ελέγξει τις καταθέσεις για να κάνει διασταυρώσεις με τα εισοδήματα. Τα επόμενα 24ωρα το ηλεκτρονικό σύστημα θα αναλάβει δράση. Ας αναλάβει. Αν και πέρασαν πολλά χρόνια οικονομικής κρίσης, ενδιαφέρον έχει τι θα βρουν οι έλεγχοι. Η περίοδος 2000-2012 ήταν εντελώς διαφορετική από τη σημερινή. Το θέμα όμως είναι να βρεθούν και τα χρήματα…

Κ.Μ.

Κάλεσμα

Η συγκέντρωση των μελών των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών ενώσεων του νομού Μαγνησίας, στο Εργατικό Κέντρο του Βόλου, αποτελεί μια ακόμη ευκαιρία ώστε να αποδείξουν οι απόμαχοι της δουλειάς ότι διαθέτουν αντοχές και διάθεση για να αντικρούσουν την επιχειρούμενη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Οι εκπρόσωποι των συλλόγων συνταξιούχων που διοργανώνουν την αυριανή κινητοποίηση, καλούν τους συναδέλφους τους να σηκωθούν από τον καναπέ και να σταματήσουν την κριτική μέσα στα καφενεία και έξω από τις τράπεζες. Με αλλά λόγια, τους καλούν να πλαισιώσουν τα συλλογικά όργανα εκπροσώπησης τους. Η παρουσία τους στην σημερινή συγκέντρωση, στις 10.30 το πρωί, πρέπει να είναι μαζική και για έναν επιπλέον λόγο: οι πρόεδροι των τοπικών συλλογών θα ζητήσουν προτάσεις από τα μελή τους για τη χάραξη ενός σχεδίου δράσης στο Βόλο και τη Μαγνησία, με θέματα αιχμής την τραγική κατάσταση στον ΕΦΚΑ και την εικόνα διάλυσης της δημόσιας υγείας. Να σημειωθεί ότι θα δώσουν το παρών στη συγκέντρωση και οι εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Συνταξιούχων.

Γ.Λ.

Μεθοδικά

Σε κατάσταση διαρκούς επιφυλακής βρίσκεται το έμψυχο δυναμικό των νησιών, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων. «Είμαστε σε επιφυλακή 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, ερωτηθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ σχετικά με το πλάνο αντιμετώπισης κάθε έκτακτης ανάγκης. Σε πείσμα της υποστελέχωσης, της διαρκούς μείωσης της χρηματοδότησης, και των ακραίων φαινομένων του προηγούμενου μήνα, συνεχίζονται οι μεθοδικές προσπάθειες για την κάλυψη πάγιων και εκτάκτων αναγκών.

Γ. Υ.

Προϋπόθεση

Καλή αναμένεται να είναι η εικόνα της φετινής τουριστικής σεζόν, σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής, αλλά όπως επισημαίνουν από κοινού οι επαγγελματίες του τουρισμού, ικανή και αναγκαία προϋπόθεση για να επαληθευτούν οι προσδοκίες, είναι η πολιτική και οικονομική σταθερότητα.

Γ. Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου