ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Παρών

παρών-536668

Παρών

Το παρών στην προχθεσινή ημερίδα της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Βόλου, έδωσε ο πρώην αντιδήμαρχος, Τάσος Μπατζιάκας, ο οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό.

Η ημερίδα προετοιμαζόταν καιρό πριν, ενώ ήταν ο ίδιος στο «τιμόνι» της αντιδημαρχίας, και αυτό δεν το παρέβλεψε ούτε η διάδοχός του, Νατάσσα Μορφογιάννη, ούτε το προσωπικό της αντιδημαρχίας, που μάλιστα φρόντισαν τις προηγούμενες ημέρες να αποχαιρετίσουν τον Τάσο Μπατζιάκα κάνοντάς του το τραπέζι σε τσιπουράδικο του Βόλου, ευχαριστώντας τον για τη συνεργασία.

Ε.Χ.

Προβληματισμός

Μεγάλος προβληματισμός υπάρχει για τον Καλλικράτη στην Ελληνική Αστυνομία. Οι συγχωνεύσεις των αστυνομικών Υπηρεσιών στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης αναμένεται να εφαρμοστούν στο τέλος του μήνα. Τα Αστυνομικά Τμήμα Νέας Ιωνίας και Βόλου θα συγχωνευτούν σε ένα, το οποίο ευνόητα, όπως προκύπτει, θα καλύπτει μία τεράστια γεωγραφική ενότητα. Ευχή όλων είναι οι αλλαγές να υιοθετηθούν και να έχουν και αποδοτικά αποτελέσματα. Προς στιγμή, ωστόσο, φαίνεται δύσκολο.

Κ. Μ.

Πρόκληση

Πολύ κόσμο συγκέντρωσε η προχθεσινή ημερίδα για τους δασικούς χάρτες στο Τμήμα Χωροταξίας. Πραγματικά ορισμένων εκ των διοργανωτών της εκδήλωσης ανέφεραν ότι τόσο κόσμο είχαν πολύ καιρό να δουν σε εκδήλωση. Φαίνεται ότι η διαδικασία με τους δασικούς χάρτες έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον χιλιάδες κόσμου. Ταυτόχρονα έχει κινητοποιήσει και σειρά επαγγελματικών φορέων, οι οποίο εξάλλου εμπλέκονται στη διαδικασία. Η κύρωση των δασικών χαρτών είναι πραγματικά πρόκληση.

Κ. Μ.

Ελλείψεις

Η χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού εκτός από ευκαιρία για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα της δωρεάς οργάνων, ήταν μια ακόμη αφορμή ώστε να επισημανθούν τα σοβαρά προβλήματα σε ό,τι αφορά στις έλλειψης προσωπικού, στη μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Βόλου. Αντί για 22 νοσηλευτές (όπως προβλέπεται από τον οργανισμό λειτουργίας του Αχιλοπουλείου»), υπηρετούν σήμερα 15, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την ομαλή λειτουργία της μονάδας και την εξυπηρέτηση των νεφροπαθών, ορισμένοι εκ των οποίων υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση σχεδόν σε καθημερινή βάση. Από την άλλη μεριά, τα μηχανήματα αιμοκάθαρσης έχουν αντικατασταθεί χάρις στις δωρεές συμπολιτών όπως ο Χαράλαμπος Τσιμάς. Οι δωρητές ωστόσο δεν μπορούν να λύσουν το εκρηκτικό πρόβλημα της υποστελέχωσης. Εκεί χρειάζονται γενναίες πολιτικές αποφάσεις με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και όχι επικοινωνιακά πυροτεχνήματα περί στελέχωσης των δομών δημόσιας υγείας με μόνιμο προσωπικό.

Γ.Λ.

Κλιμάκωση

Απέναντι σε όποιον στηρίζει, με έμμεσο ή άμεσο τρόπο, τη διαδικασία των πλειστηριασμών ακινήτων θα βρεθεί η Κίνηση Πολιτών Μαγνησίας, η οποία υφίσταται στην περιοχή τους τελευταίους μήνες και έχει δείξει ξεκάθαρα δείγματα γραφής των προθέσεων της. Όπως λένε οι εκπρόσωποι της, το επόμενο διάστημα που θα ξεκινήσει η διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, οι δράσεις της κίνησης θα ενταθούν και θα βρεθούν στο στόχαστρο τα γραφεία συμβολαιογράφων, ενώ δυναμικές παρεμβάσεις θα γίνουν και στις γειτονιές, εφόσον προκύψουν περιπτώσεις ακινήτων, τα οποία θα βγουν στο σφυρί για μη εξυπηρετούμενα τραπεζικά δάνεια.

Γ.Λ.

Προβληματισμός

«Με προβληματίζει το γεγονός ότι μπήκε το ηλεκτρονικό χρήμα στη ζωή μας στη διάρκεια των κάπιταλ κοντρόλ» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Τσέλιος, διατυπώνοντας την προσωπική του εκτίμηση, όπως διευκρινίζει. Ο ίδιος καθιστά, παράλληλα, σαφές ότι οι επαγγελματίες προσπαθούν να διατηρήσουν την αισιοδοξία τους, κόντρα στο κλίμα του έντονου προβληματισμού και της αγωνίας που τους διακατέχει, για το αποτέλεσμα των προσπαθειών τους.

Γ. Υ.

Αποκομμένο

«Λεφτά θέλουμε, είμαστε σχεδόν έτοιμοι» υπογράμμισε ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, αναφερόμενος στο νέο λιμάνι που είναι «αναγκαίο έργο υποδομής», όπως προσθέτει ο ίδιος. Πρέπει να δοθεί λύση στο πρόβλημα που παρατηρείται κατ’ επανάληψη στη διάρκεια του χειμώνα, με το νησί να παραμένει αποκομμένο, διότι το πλοίο αδυνατεί να προσεγγίσει το λιμάνι, όπως υπογραμμίζει ο κ. Βαφίνης, ο οποίος σημειώνει παράλληλα ότι το νέο, ασφαλές λιμάνι θα βελτιώσει την καθημερινότητα της τοπικής κοινωνίας.

Γ. Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου