ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Ζωντανά»

ζωντανά-538009

«Ζωντανά»

Έχει χυθεί πολύ μελάνι για τα προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, με τη στέγασή της στον «πύργο» του συγκροτήματος Μουρτζούκου.

Χθες, τα προβλήματα καταγράφηκαν on camera, όταν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα γραφεία της Δ.Δ.Ε., έπεφτε συνεχώς η ασφάλεια από τον ηλεκτρολογικό πίνακα και τα φώτα έσβηναν.

Μέχρι και η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Ελένη Αναστασοπούλου, σχολίασε ότι θα πρέπει να μιλήσει στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας για την κατάσταση.

Γι’ αυτά δηλαδή που βιώνουν επί χρόνια διοικητικοί υπάλληλοι, ζητώντας παρεμβάσεις από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Ε.Χ.

Υιοθεσίες

Ένα από τα σημαντικότερα προγράμματα που «τρέχουν» τα τελευταία δύο χρόνια στο Καταφύγιο Αδέσποτων του Δήμου Βόλου, είναι αυτό των υιοθεσιών. Περί τις 250 υιοθεσίες έχουν γίνει, και όπως υπογράμμισε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Νατάσσα Μορφογιάννη, αυτός είναι ο στόχος: η υιοθεσία, ούτε η ασυλοποίηση, ούτε η επανένταξη σε αστικό περιβάλλον, που εγκυμονεί κινδύνους και για τα ζώα και για τον άνθρωπο.

Ε.Χ.

Οι φιλόζωοι

«Θέλουμε τα φιλοζωικά σωματεία συνεργάτες και όχι επικριτές και αντιπάλους», σχολίαζε χθες ο υπεύθυνος λειτουργίας του Καταφυγίου Αδεσπότων του Δήμου Βόλου Νίκος Πολύζος, με αφορμή ερώτηση μας για το νόμο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση σχετικά με την απαγόρευση παρέμβασης των φιλόζωων σε θέματα περισυλλογής, περίθαλψης και φροντίδας των ζώων, τα οποία εγκαταλείπουν οι ιδιοκτήτες τους. Το σκεπτικό αυτού του σχεδιασμού, που ήδη προκαλεί έντονες αντιδράσεις από τα φιλοζωικά σωματεία, είναι όντως ακατανόητο, από τη στιγμή που οι εθελοντές συμβάλουν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση ενός ζητήματος με πολλές ιδιομορφίες, ενώ η επίσημη πολιτεία όχι μόνο δεν ενδιαφέρεται, αλλά έχει κόψει εντελώς τη σχετική χρηματοδότηση προς τους δήμους εδώ και έξι ολόκληρα χρόνια.

Γ.Λ.

Φθορές

Τα παράπονα γονέων παιδιών που αθλούνται στο κλειστό κολυμβητήριο του Βόλου για τη θερμοκρασία του νερού, έφεραν στο προσκήνιο ένα ακόμη λειτουργικό πρόβλημα στις πεπαλαιωμένες εγκαταστάσεις του ΕΑΚ. Τα συνεργεία του δήμου εργάζονται για την αποκατάσταση της ζημιάς στο λέβητα που θερμαίνει τη μικρή πισίνα, ωστόσο ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, Γιώργος Βλιώρας, δεν έκρυβε χθες τον προβληματισμό του για τις διαρκείς ανάγκες συντήρησης του κολυμβητηρίου, που παρά τα προβλήματα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις και κρίνεται από την Ομοσπονδία Κολύμβησης ως ένα από τα καταλληλότερα κολυμβητήρια τη ελληνικής περιφέρειας. Σε ό,τι αφορά στα λειτουργικά προβλήματα, η διοίκηση του ΕΑΚ προσπαθεί να τα αντιμετωπίσει με στοχευμενες κινήσεις, όπως τα φίλτρα νερού στη μεγάλη πισίνα, που είχαν να αντικατασταθούν σχεδόν 10 χρόνια!

Γ.Λ.

Νέος αντιδήμαρχος

Νέος αντιδήμαρχος Αλοννήσου ορίστηκε ο Μιχάλης Καλογιάννης, με έτερο αντιδήμαρχο τον Άγγελο Αργυρίου, ο οποίος συνεχίζει τη θητεία του στο πεδίο των οικονομικών. Ο νέος αντιδήμαρχος έχει ως πεδίο ευθύνης την καθαριότητα και έδωσε καλά δείγματα γραφής στη διάρκεια της θητείας του ως πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αλοννήσου, θέτοντας ως προτεραιότητα το περιβάλλον. Ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης έκανε την έκπληξη, δίνοντας σε δύο νέους, σε ηλικία, δημοτικούς συμβούλους, τη δυνατότητα να δράσουν σε καίριους αυτοδιοικητικούς τομείς.

Γ.Υ.

Αποκατάσταση

Η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τα δύο κύματα θεομηνίας που έπληξαν τη Σκόπελο, βρίσκεται σταθερά στο επίκεντρο των προσπαθειών του δημάρχου Σκοπέλου, Χρήστου Βασιλούδη. Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι παράλληλα με τις ζημιές που προκλήθηκαν λόγω της θεομηνίας του περασμένου Ιανουαρίου, αποκαθίστανται οι πληγές που θυμίζουν το «τσουνάμι» του 2015, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων και κατ’ επέκταση των επισκεπτών της θερινής περιόδου.

Γ.Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου