ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αντιπρόεδρος

αντιπρόεδρος-539638

Αντιπρόεδρος

Τον νέο αντιπρόεδρό της εξέλεξε στη χθεσινή συνεδρίασή της, πρώτη με τη νέα σύνθεση μετά τις δημαιρεσίες της Κυριακής, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μαργαρίτης Πατσιαντάς και μάλιστα ομόφωνα. Ο ίδιος δέχθηκε τις ευχές των μελών της επιτροπής για καλή θητεία και συνεργασία.

Ε.Χ.

Επίσημα

Νέος αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων ορίστηκε χθες, σε αντικατάσταση της Βιολέτας Καντόλα που παραιτήθηκε από τη θέση της, ο Δημήτρης Λιβογιάννης. Η απόφαση αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και τέθηκε από χθες σε ισχύ. Ο κ. Λιβογιάννης έχει εμπειρία στην αντιδημαρχία, δεδομένου ότι βρέθηκε στη συγκεκριμένη θέση και κατά το πρώτο έτος της θητείας της δημοτικής αρχής.

Ε.Χ.

Διπλωματικό επεισόδιο

Παρά λίγο… διπλωματικό επεισόδιο χθες μεταξύ κατοίκων στα Αστέρια Αγριάς και αντιδημάρχου Θανάση Σταυρίδη. Ο κ. Σταυρίδης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη και αναφερόμενος σε μια σειρά έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, μίλησε για μπαχαλάκηδες.

Οι κάτοικοι των Αστεριών θεώρησαν ότι ο χαρακτηρισμός αφορά τους ίδιους. Ωστόσο, ο κ. Σταυρίδης, εξήγησε ότι αναφερόταν στις αντιπολιτεύσεις, κι ότι δεν έχει κάτι να χωρίσει με τους κατοίκους. Οι εξηγήσεις που δόθηκαν έγιναν αποδεκτές από τον πρόεδρο του συλλόγου, Κων. Θεοδοσόπουλου, ο οποίος θεώρησε το παρ’ ολίγον επεισόδιο λήξαν.

Ε.Χ.

Εχει μεγάλη εμπειρία

Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Φραγμάτων είναι ο διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων Κώστας Φλαμπούρης. Κατά την υπογραφή συμβάσεων έργων χθες, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ανακοίνωσε με υπερηφάνεια τη συμμετοχή του κ. Φλαμπούρη στην επιτροπή. Η επιλογή του, όπως επισήμανε, δείχνει την εμπιστοσύνη που υπάρχει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο κ. Φλαμπούρης έχει πολλή μεγάλη εμπειρία. Είναι ο μοναδικός υπηρεσιακός παράγοντας Περιφερειακής Ενότητας πανελλαδικά που συμμετέχει στην επιτροπή.

Κ. Μ.

«Ναι» υπό προϋποθέσεις

Μέχρι και οι θρυλικοί Beatles έδειξαν ενδιαφέρον να αγοράσουν τη νήσο «Τσουγκριάς» της Σκιάθου, ενώ στο μακρύ κατάλογο των επίδοξων αγοραστών περιλαμβάνεται και ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Το περίπλοκο ιδιοκτησιακό καθεστώς της νησίδας λειτούργησε πάντως αποτρεπτικά τα προηγούμενα χρόνια, με τον δήμαρχο του νησιού Δημήτρη Πρεβεζάνο να μην είναι αντίθετος στην προοπτική αγοράς της νησίδας, υπό την προϋπόθεση ο «Τσουγκριάς» να μη γίνει όπως ο Σκορπιός, όπου το Λιμενικό Σώμα έχει σχηματίσει γύρω του έναν αδιαπέραστο κλοιό, απαγορεύοντας την προσέγγιση στους ντόπιους και τους επισκέπτες. Στο μεταξύ, οι Σκιαθίτες ενημερώθηκαν ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκε μια άλλη επένδυση στο νησί τους, μετά την αγορά από ιδιώτη του κτήματος Γουλανδρή, όπου θα δημιουργηθεί μια τουριστική υποδομή υψηλότατου επιπέδου.

Γ.Λ.

Αντιδράσεις

Επί ποδός πολέμου βρίσκονται αρκετοί κάτοικοι στις δημοτικές ενότητες Μετοχίου και Λαύκου στο Δήμο Νοτίου Πηλίου, μετά την απόφαση για τη δημιουργία αιολικού πάρκου σε αγροτική περιοχή μεταξύ των παραπάνω δημοτικών διαμερισμάτων. Στο επόμενο διάστημα θα λάβει σάρκα και οστά ο τρόπος αντίδρασης τους σε αυτόν το σχεδιασμό, καθώς εκφράζονται σοβαρές ανησυχίες για το ενδεχόμενο να υπάρξουν επιδράσεις, ίσως και μη αναστρέψιμες, στο φυσικό περιβάλλον μιας περιοχή σπάνιας φυσικής ομορφιάς, που έχει επενδύσει πάρα πολλά στις ήπιες μορφές ανάπτυξης, μέσω του τουρισμού και της αγροτικής οικονομίας. Στα επιχειρήματα τους ενάντια στο σχεδιασμό να τοποθετηθούν τεράστιες ανεμογεννήτριες σε απόσταση αναπνοής από αγροκτήματα, οι κάτοικοι περιλαμβάνουν και το έλλειμμα ενημέρωσης από πλευράς δημοτικής αρχής, που έχει αποφασίσει τη δημιουργία αιολικού πάρκου στην περιoχή.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου