ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η σπίθα

η-σπίθα-543120

Η σπίθα

Η… σπίθα των αντιδράσεων για τα προβλήματα που προκαλεί η ανάρτηση των δασικών χαρτών, πληροφορίες της στήλης λένε ότι θα ανάψει από το Πουρί. Χθες έγινε συνέλευση στο τοπικό συμβούλιο με τη συμμετοχή όλων των κατοίκων του χωριού, και πέρα από το υπόμνημα που θα κληθούν να υπογράψουν, θα αποφασιστούν και οι επόμενες… κινήσεις. Πληροφορίες πάντως λένε ότι πρόκειται για κινητοποιήσεις και μάλιστα δυναμικές, που θα αποτελέσουν τη σπίθα για να ανάψει το φιτίλι των συντονισμένων αντιδράσεων.

Ε.Χ.

Κορυφαίο

Τη μεγάλη προσφορά του Ιδρύματος «Άσπρες Πεταλούδες» στην τοπική κοινωνία αλλά και ευρύτερα, υπογράμμισε ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος, ο οποίος τόνισε ότι τα μέλη της διοίκησης, οι γονείς και το έμψυχο δυναμικό, λειτουργούν υπερβαίνοντας το «εγώ» προς χάρη του κοινωνικού συνόλου. «Με τη δράση τους έδωσαν διέξοδο στις οικογένειες όλης της Ελλάδας, γιατί οι «Άσπρες Πεταλούδες» είναι το κορυφαίο στο είδος του ίδρυμα για ολόκληρη τη χώρα» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Γ. Υ.

Παραδείγματα

«Πληρώσαμε πολλές φορές σε αυτό τον τόπο την προχειρότητα και τις αστοχίες, δυστυχώς. Θα πρέπει να ομολογήσουμε και να μετανοήσουμε γι αυτό» υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, μιλώντας στη διάρκεια των χθεσινών εγκαινίων των νέων υπερσύγχρονων δομών στις «Άσπρες Πεταλούδες». Όπως παρατήρησε, ωστόσο, ο Σεβασμιώτατος, υπάρχουν λαμπρά παραδείγματα και εξαιρέσεις. «Ακόμη και μέσα από την κρίση ανθίζουν λουλούδια χάρη σε ένα ίδρυμα που έχει γίνει πλέον ο μεγάλος ευεργέτης όλης της Ελλάδας» υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, αναφερόμενος στο σημαντικό έργο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και τη μεγάλη δωρεά που έδωσε φτερά στις «Άσπρες Πεταλούδες».

Γ. Υ.

Δεν «αντέχουν» να πληρώνουν ούτε και την ασφάλεια

Με ανασφάλιστα οχήματα φαίνεται να κυκλοφορούν στους δρόμους εκατοντάδες Βολιώτες οδηγοί. Οι παραβάσεις, μόνο για το πρώτο εννεάμηνο του 2016, ήταν 698. Μένει να αποδειχτεί δηλαδή πόσοι από τους οδηγούς διαπιστώθηκε ότι κατά τους ελέγχους κυκλοφορούσαν νόμιμα… Πανελλαδικά, σύμφωνα με πληροφορίες από ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, τα ανασφάλιστα οχήματα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, είναι πάνω από ένα εκατομμύριο.

Κ. Μ.

Μάχη να πάρει τα πάνω της

Τεράστιες προσφορές κάνει η εμπορική αγορά του Βόλου προκειμένου να προωθήσει τα προϊόντα της και να προσελκύσει κόσμο. Ίσως τελικά αυτή να είναι μία καλή ευκαιρία που αξίζει να την εκμεταλλευτούν οι καταναλωτές και να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους. Τα είδη ένδυσης και υπόδησης είναι εξαιρετικής ποιότητας. Το δε χρήμα που πέφτει στην αγορά ανακυκλώνεται.

Κ. Μ.

Στο επίκεντρο

Ο αριθμός και η σύνθεση των συνδιοργανωτών της ενημερωτικής ημερίδας στο τμήμα Χωροταξίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με θέμα τους δασικούς χάρτες, υποδηλώνουν τη σημασία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας με αντικείμενο συζήτησης ένα θέμα που έχει προκαλέσει τεράστια σύγχυση και αναστάτωση σε όλη την επικράτεια. Η συμμετοχή στον κατάλογο των ομιλητών, στελεχών της Διεύθυνσης Δασών καθώς και εκπροσώπων του Πανεπιστημίου, του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, του Συλλόγου Συμβολαιογραφών, του ΓΕΩΤΕΕ και του Συλλόγου Τοπογράφων – Μηχανικών αποτελεί εγγύηση για την παροχή υπεύθυνης και εμπεριστατωμένης ενημέρωσης γύρω από ένα ζήτημα, το οποίο καίει στην κυριολεξία χιλιάδες ιδιοκτήτες οικοπέδων καθώς επίσης και αγρότες που κινδυνεύουν να καταστραφούν. Όλοι αυτοί αγωνιούν για τις περιουσίες τους και ζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις από τους υπευθύνους. Οι τελευταίοι δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται, παρά τις οξύτατες αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Γι αυτό και πρωτοβουλίες όπως αυτή της ερχόμενης Τετάρτης αποκτούν ξεχωριστή σημασία τη δεδομένη χρονική περίοδο.

Γ.Λ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου