ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δημαιρεσίες

δημαιρεσίες-543966

Δημαιρεσίες

Στις δέκα το πρωί, αύριο, Κυριακή, θα γίνει η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για την εκλογή του νέου προεδρείου αλλά και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Εκπλήξεις πάντως δεν αναμένεται να υπάρξουν σε ό,τι αφορά τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Γιώργος Μουλάς θα συνεχίσει, όπως άλλωστε έχει προαναγγείλει ο αιρετός δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, καθώς έχει εκτιμηθεί η αυτοδιοικητική του πορεία και οι γνώσεις του σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ε.Χ.

Ξεκίνησαν τις ενέργειες

Τις διαδικασίες για την προσφυγή στο ΣτΕ για τη μονιμοποίησή τους άρχισαν οι πενταετείς πυροσβέστες των οποίων η θητεία ανανεώθηκε για τρία χρόνια, καθώς δεν υλοποιήθηκε ο νόμος πρόσληψής του που προέβλεπε μονιμοποίηση. Οι πυροσβέστες είναι υποχρεωμένοι να κινηθούν νομικά για κάθε ενδεχόμενο. Ο νόμος παρέχει συγκεκριμένα περιθώρια. Η μονιμοποίησή τους τώρα θα κριθεί από το ΣτΕ.

Κ. Μ.

Συντονισμός φορέων

Το σύνολο των τοπικών φορέων του νομού κατάφεραν να κινητοποιήσουν οι δασικοί χάρτες με τα προβλήματα που δημιουργούν. Διεύθυνση Δασών, Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας του Π. Θ., ΤΕΕ, ΓΕΩΤΕΕ, Δικηγορικός Σύλλογος, Συμβολαιογραφικός Σύλλογος, Γεωπονικός Σύλλογος, Σύλλογος Αγρονόμων – Τοπογράφων, όλοι οι αρμόδιοι φορείς συντονίζονται και θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Τετάρτη κοινή εκδήλωση.

Κ. Μ.

Πληβείοι και Πατρήκιοι

Μια από τις σημαντικότερες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου τα τελευταία δέκα τουλάχιστον χρόνια είναι η μονοδρόμηση των παρόχθιων οδών του χειμάρρου Κραυσίδωνα, που έχει αποφασίσει η δημοτική αρχή. Το σημερινό καθεστώς παραδοξότητας που επέβαλαν ακατανόητες πολιτικές επιλογές μιας ξεπερασμένης από το χρόνο και τις ανάγκες των πολιτών περιόδου πρέπει να λάβει τέλος. Οι παρεμβάσεις που έγιναν υπό στενό μικροπολιτικό πρίσμα και οδήγησαν στη δημιουργία γειτονιών, όπου άλλοι περίοικοι απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα ενός ιδιωτικού πεζόδρομου και άλλοι χρειάζονται GPS για να πάνε στις δουλειές τους έφτασε η ώρα να δώσουν τη θέση τους σε ορθολογικές επιλογές με γνώμονα το κοινό καλό.

Γ.Λ.

Προεκλογικός αέρας

Προχθές ήταν στο Βόλο το κλιμάκιο των τομεαρχών Αγροτικής Ανάπτυξης της Ν.Δ. για το θέμα της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Καναδά για τη φέτα. Απόψε έχουμε τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, που μιλά στο δημαρχείο της πόλης για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, αύριο πραγματοποιεί αντίστοιχη πολιτική εκδήλωση ο επικεφαλής του κόμματος «Ελληνική Λύση», Κυριάκος Βελόπουλος. Τελικά βρισκόμαστε σε άτυπη προεκλογική περίοδο, παρότι η κυβέρνηση επιμένει ότι θα εξαντλήσει την τετραετία. Όσο μάλιστα καθυστέρει η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τη δεύτερη αξιολόγηση, και παραμένουν τα αγκάθια στις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών, τόσο θα τίθενται σε κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας τα κομματικά επιτελεία

Γ.Λ.

Χρηματοδότηση

«Αναμένουμε χρηματοδότηση» υπογράμμισε ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, αναφερόμενος στις προτεραιότητες που δίνονται για το νησί. Η αποκατάσταση του συνόλου των ζημιών που προκάλεσαν οι δύο θεομηνίες οι οποίες σημειώθηκαν στη διάρκεια ενάμιση περίπου χρόνου, αποτελεί μείζον αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Ο δήμαρχος γίνεται αποδέκτης του παραπάνω αιτήματος, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να δοθεί λύση.

Γ. Υ.

Προσδοκίες

Οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει ενόψει της έλευσης της νέας τουριστικής σεζόν, με τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο πεδίο του τουρισμού να έχουν το βλέμμα στραμμένο στη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Οι προσδοκίες όλων είναι μεγάλες, και η ευχή που διατυπώνεται από πολλά χείλη, είναι να μην υπάρξει κανένα απρόοπτο γεγονός που θα μπορούσε να ανατρέψει τα ευοίωνα δεδομένα.

Γ. Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου