ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Επίθεση

επίθεση-544999

Επίθεση

Ανοίκεια επίθεση δέχθηκε χθες ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μαργαρίτης Πατσιαντάς από την πρώην σύντροφό του, ανεξάρτητη σήμερα, Φωτεινή Κοκκινάκη, με αφορμή τη θετική του ψήφο στη συνεδρίαση της Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας για τη μονοδρόμηση της Καραμπατζάκη.

Η Φωτεινή Κοκκινάκη αντικαταστάθηκε μετά την ανεξαρτητοποίησή της από τον κ. Πατσιαντά στην επιτροπή, και ούτε λίγο ούτε πολύ την ακούσαμε να λέει, ότι αν ήταν εκείνη θα… έσωζε την παρτίδα για την Καραμπατζάκη.

Γι’ αυτό και οι βολές της είχαν διπλή κατεύθυνση: και εναντίον της δημοτικής αρχής αλλά και εναντίον του κ. Πατσιαντά.

Ε.Χ.

Τζίφος

Πέρα για πέρα εξωπραγματικό φαντάζει το ενδεχόμενο, φορολογούμενοι που απέκρυψαν φορολογητέα ύλη σε παρελθόντα έτη, που έβγαλαν δηλαδή μεγάλα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό και απέφευγαν φορολογία να περάσουν το κατώφλι των κατά τόπους εφοριών και να δηλώσουν αυτά τα εισοδήματα. Οι δεκάδες τροποποιητικές δηλώσεις που γίνονται είτε για το εισόδημα, είτε για διάφορα φορολογικά θέματα, φαίνεται ότι έχουν πολύ μικρές διαφορές… Η προσπάθεια του Υπουργείου Οικονομικών φαίνεται ότι δεν έχει ανταπόκριση από εκείνους στους οποίους υποτίθεται ότι απευθύνεται.

Κ. Μ.

Σύγχυση

Όσο και αν προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε αν η χθεσινή συνέντευξη τύπου των τομεαρχών Αγροτικής Ανάπτυξης της Ν.Δ. δόθηκε ώστε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επικρίνει την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα της συμφωνίας Ε.Ε. – Καναδά για την ελληνική φέτα, ή για να καθησυχάσει τους κτηνοτρόφους που αγωνιούν για το μέλλον του κλάδου τους μετά τα νέα δεδομένα, δεν καταφέραμε να εξαγάγουμε ασφαλή συμπεράσματα. Το μόνο σίγουρο είναι πως για άλλη μια φορά η κυβέρνηση λειτουργεί με αλλοπρόσαλλο τρόπο, καθώς άλλες ήταν οι εντολές του Μεγάρου Μαξίμου και άλλη στάση κράτησαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (βλέπε τους ευρωβουλευτές του κόμματος που διαφοροποιήθηκαν στο θέμα της επίμαχης συμφωνίας, την οποία τελικά δεν υπερψήφισαν). Σε ό,τι αφορά δε στην αξιωματική αντιπολίτευση, η καθυστέρηση με την οποία αντέδρασε στο συγκεκριμένο θέμα υποδηλώνει αμηχανία και αιφνιδιασμό, ενώ οι μαζικές αντιδράσεις των κτηνοτροφών, όπως αυτές εκφράζονται τα τελευταία 24ωρα ενάντια στη συμφωνία CETA, σίγουρα διαδραμάτισαν κυρίαρχο ρόλο, ώστε να ξεκινήσει χθες από το Βόλο η επικοινωνιακή εκστρατεία της Ν.Δ. να ενημερώσει τους άμεσα ενδιαφερόμενους για τα πλεονεκτήματα, αλλά και για τα μειονεκτήματα της επίμαχης συμφωνίας.

Γ.Λ.

Πονοκέφαλος

Μόνιμος πονοκέφαλος είναι για τους δημάρχους η δραματική μείωση της κρατικής επιχορήγησης, σε μια περίοδο κατά την οποία γίνεται αγώνας δρόμου για να υποστηριχθούν δομές και να εξασφαλιστούν οι θέσεις των εργαζομένων. Η σχετική απόφαση κατάργησης του νομικού προσώπου που καλύπτει τους τομείς Πολιτισμός-Αθλητισμός-Βοήθεια στο σπίτι και της ενσωμάτωσής του στο Δήμο Αλοννήσου, μαρτυρά του λόγου το αληθές. Η εισήγηση του δημάρχου Αλοννήσου κ. Πέτρου Βαφίνη έγινε ομόφωνα δεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να διατηρηθεί ένας θεσμός με αβέβαιο μέλλον λόγω της έλλειψης πόρων.

Γ. Υ.

Δυναμικές

Συνεχίζουν το έργο τους οι δύο αντιδήμαρχοι Σκοπέλου Μάχη Κλωνάρη και Αθηνά Ντάκη, οι οποίες διατηρούν τις θέσεις τους μέχρι το τέλος της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής. Οι δύο δυναμικές αντιδήμαρχοι, οι οποίες έδωσαν δείγματα γραφής στις δύο σφοδρές θεομηνίες που έπληξαν το νησί, αποδεικνύουν στην πράξη ότι καμία δυσκολία δεν κάμπτει, τελικά, τη δύναμη της γυναικείας ψυχής.

Γ. Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου