ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Καρκινοβατεί

καρκινοβατεί-814043

Καρκινοβατεί

Το πολύπαθο έργο του δρόμου Βόλου – Βελεστίνου μπροστά από το εργοστάσιο αρμάτων έπρεπε να έχει παραδοθεί τον περασμένο Μάρτιο.

Ο ανάδοχος, όπως δικαιούνταν, ζήτησε και πήρε εξάμηνη παράταση για την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων εργασιών. Πρόσφατα, η Επιτροπή Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας έκανε ελέγχους στα ασφαλτικά που είχαν πέσει και διαπίστωσε ότι η ποιότητά τους δεν ήταν συμβατή με τις τεχνικές προδιαγραφές του συγκεκριμένου έργου. Ζητήθηκε λοιπόν από τον εργολάβο να ξηλώσει τα ασφαλτικά και να ξεκινήσει από την αρχή.

Η κακή εμπειρία στο συγκεκριμένο έργο κάνει ιδιαίτερα επιφυλακτικούς τους εποπτικούς μηχανισμούς της Περιφέρειας. Το μεγάλο ζητούμενο είναι πάντως αν θα παραδοθεί μέχρι το τέλος του χρόνου ο νέος δρόμος.

Γ.Λ.

Προσφυγές

Εδώ και ένα δίμηνο έχουν μπλοκάρει οι διαδικασίες για το έργο αναβάθμισης της εισόδου του Βόλου από την πλευρά του Βελεστίνου, που συνδέεται με το έργο συνολικής ανακατασκευής του οδοστρώματος μπροστά από το 304 ΠΕΒ.

Ένας από τους υποψήφιους αναδόχους έχει προσφύγει στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα και έχει προκαλέσει μπλακάουτ στη συγκεκριμένη εργολαβία, που προβλέπει ασφαλτικές εργασίες και αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων.

Τα περίπλοκο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τα δημόσια έργα επιτρέπει τέτοιου είδους ενέργειες από τις τεχνικές εταιρείες, οι οποίες έχουν χάσει διαγωνισμούς και για τους δικούς τους λόγους επιμένουν να προκαλούν προβλήματα στην υλοποίηση έργων που είναι απαραίτητα για τις τοπικές κοινωνίες.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου