Οργισμένα νιάτα

Τελευταία ενημέρωση: 2017-05-08, 14:04:34
Οργισμένα νιάτα

Οργισμένα νιάτα

Κυριολεκτικά στα κάγκελα βρίσκονται από προχθες άπαντες οι ΟΝΝΕΔίτες της Μαγνησίας. Αιτία η ατυχής έμπνευση πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας να επιχειρήσει καπέλωμα του εκλογικού αποτελέσματος των πρόσφατων εκλογών.

Ο… πολιτευτής φέρεται να διοχέτευσε σε φιλική του παραπολιτική στήλη, σχόλιο σύμφωνα με το οποίο ο ίδιος είναι ο μεγάλος θριαμβευτής των εκλογών της γαλάζιας νεολαίας (!) παρά το γεγονός ότι από δεκαετίες δεν είναι πια οννεδίτης.O πρώτος που αντέδρασε, προς τιμήν του, και απέστειλε στην εφημερίδα επιστολή, ήταν ο ίδιος ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας, Γιώργος Εμμανουηλίδης, ο οποίος τινάζει στον αέρα καπέλα και …καπελώματα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι από τις εκλογές της ΟΝΝΕΔ δεν νίκησε κανείς πολιτευτής! Οι νεολαίοι δείχνουν ότι δε μασάνε και δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν κηδεμονίες και καπελώματα. Άλλωστε όποιος δρέπει δάφνες που δεν του ανήκουν, στο τέλος μένει με την αλαζονεία του.

Β .Κ.

 

Όλοι μαζί

Παρά τις διαφωνίες και τις διαφορετικές θέσεις και απόψεις, στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που είναι θετικά στοιχεία ενός δημοκρατικού και προοδευτικού κόμματος όπως είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ -ΚΙΔΗΣΟ), η προσωρινή διασαλευθείσα τάξη φαίνεται να αποκαθίσταται και ενόψει του επικείμενου συνεδρίου πλέον. «Tώρα όλοι μαζί, με πρόεδρο τη Φώφη Γεννηματά, προχωράμε και στον νομό μας», έλεγε στη στήλη προχθες ο Γιάννης Παπατόλιας, πρώην γραμματέας του κόμματος στη Μαγνησία. Ο ίδιος μάλιστα είναι αισιόδοξος, ότι όποτε γίνουν εκλογές μπορεί να επιτευχθεί η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Β.Κ.

 

Πρωτοτυπία

Το ΙΚΑ την Παρασκευή στο Πανθεσσαλικό για να πατάξει τη… μαύρη εργασία, ΣΔΟΕ προχθες στα μαγαζιά για να πατάξουν τη… φοροδιαφυγή. Παραμονή και ανήμερα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος!  Από πρωτοτυπία δεν… πάσχουμε.

Ε.Χ.

 

Ζητούμενο

Μέχρι την καρδιά του καλοκαιριού δεν πρόκειται να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους οι συνταξιουχικές οργανώσεις της Μαγνησίας, που ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στα επώδυνα οικονομικά μέτρα των μνημονίων. Έτσι λοιπόν έχει αποφασιστεί η διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Εργατικό Κέντρο Βόλου στις 26 Ιουνίου και η συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της 13ης  Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη. Θα έχουν προηγηθεί βέβαια η συμμετοχή των συνταξιούχων στη γενική απεργία της 17ης Μαΐου, ενάντια στα μέτρα του τέταρτου μνημονίου, καθώς και η σημερινή τους παρουσία στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας στην εμπορική αγορά. Για να έχουν επιτυχία όμως αυτές οι κινητοποιήσεις και να λάβει το σχετικό μήνυμα η κυβέρνηση, θα πρέπει να υπάρξει μαζική συμμετοχή από τους ίδιους τους συνταξιούχους, οι οποίοι προς το παρόν παρακολουθούν παθητικά να τους κόβουν τις συντάξεις και να τους υποβαθμίζουν τη ζωή. «Σε λίγο καιρό θα τους κατασχέσουν και τον καναπέ από τον οποίο ασκούν κριτική στις εκάστοτε κυβερνήσεις», σχολίαζε όλο πικρία ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων εμπόρων Θανάσης Κοντονίνας στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων της Μαγνησίας.

Γ.Λ.

 

Χρειάζονται πράξεις που οδηγούν σε λύσεις

«Οι πράξεις είναι το ζητούμενο. Πράξεις που οδηγούν σε λύσεις». Πρόκειται για το μήνυμα που  αντιπροέδρου του ΤΕΕ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μηχανικών, Νίκου Μήλη. Ο κ. Μήλης ανέλαβε  πρωτοβουλία για συμπόρευση των μελών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μηχανικών Μαγνησίας. Όπως τονίζει, τα στελέχη που στήριξαν την παράταξη πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες για το κοινό μέλλον. Μετά από εννιά χρόνια ύφεσης, τρία μνημόνια και την απομυθοποίηση της «επαναστατικής» αντιμνημονιακής ρητορικής, η πατρίδα βρίσκεται για μία ακόμη φορά σε οριακό σημείο…

Κ. Μ.

 

Πτωτική

Ποτέ την Κυριακή είναι το μήνυμα που υιοθέτησαν εν όψει της χθεσινής μέρας από κοινού έμποροι και εμποροϋπάλληλοι, κόντρα στην λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, που υπαγορεύεται από τη μνημονιακή πολιτική. Κοινή θέση και ερώτημα, ταυτόχρονα, των εμπόρων, είναι με ποια λογική υιοθετείται η πολιτική απελευθέρωσης των καταστημάτων τις Κυριακές, σε μια περίοδο κατά την οποία σημειώνεται καθημερινά πτωτική τάση στην κίνηση της αγοράς.

Γ. Υ.

 

Πρωτογενής

Στην κατεύθυνση της αναζήτησης νέων μορφών απασχόλησης και της επαγγελματικής αποκατάστασης κινήθηκε επί της ουσίας το πανελλήνιο συνέδριο για τα βότανα που πραγματοποιήθηκε στην Αγριά. Οι ομιλητές υπογράμμισαν ότι τα βότανα και τα αρωματικά της περιοχής μας, προσφέρουν προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης, σε μια εποχή ύφεσης και οικονομικής δυστοκίας. Ο πρωτογενής τομέας  μπορεί να αποτελέσει σημείο εκκίνησης και να δώσει απαντήσεις στο αβέβαιο μέλλον, έτσι όπως διαγράφεται πλέον.

Γ. Υ.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
7
=