Κοινή συνισταμένη

Τελευταία ενημέρωση: 2017-05-04, 19:00:48
Κοινή συνισταμένη

Κοινή συνισταμένη

Σε κοινή κατεύθυνση βρίσκονται έμποροι και εμποροϋπάλληλοι σχετικά με τη σχεδιαζόμενη απελευθέρωση των καταστημάτων τις Κυριακές, διατυπώνοντας σε όλους τους τόνους την αντίθεσή τους. Η κοινή θέση μεταφράζεται στην απεργιακή κινητοποίηση που προγραμματίζεται την ερχόμενη Κυριακή και το κλείσιμο των καταστημάτων. Το στίγμα έδωσε με χαρακτηριστικό τρόπο, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Κώστας Τσέλιος,  που δήλωσε ότι «φτωχοποιούν τους  καταναλωτές και τους καλούν στη συνέχεια  να ψωνίσουν την Κυριακή». «Μετά τις δραματικές περικοπές που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, και την αντικειμενική δυσκολία που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, πώς  είναι δυνατόν να περισσέψουν χρήματα για κυριακάτικες αγορές», αναρωτήθηκε επίσης, και έχει δίκιο. Πάντως η απελευθέρωση των Κυριακών, «ενώνει» ίσως για πρώτη φορά, επαγγελματίες και εργαζόμενους, αφού το διακύβευμα είναι κοινό.

Γ. Υ.

 

Εχουν καεί

Υπό φυσιολογικές συνθήκες η φιλοξενία στην πόλη ενός τελικού αγώνα, πόσο μάλλον του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος, θα ήταν γιορτή, ιδίως για την αγορά και την εστίαση. Η μετακίνηση χιλιάδων κόσμου, όπως και να ’ναι αφήνει πάντα κέρδος στον τόπο, χωριστά η διαφήμιση. Ωστόσο, ο συγκεκριμένο αγώνας έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην εστίαση. Στην εστίαση που «κάηκε» το 2011, όταν έβλεπε ολόκληρες παρέες να κάνουν μεγάλους λογαριασμούς, αλλά την ώρα της πληρωμής, να φεύγουν και οι επαγγελματίες να μπαίνουν μέσα οικονομικά. Τα μαγαζιά είναι ήδη χτυπημένα από την οικονομική κρίση και δεν αντέχουν κι άλλου είδους… χτυπήματα. Για αυτό και οι αντιδράσεις, αλλά και η απόφαση ορισμένων να μην ανοίξουν καν. Προφανώς σκέφτονται πως θα χάσουν ένα μεροκάματο, αλλά θα έχουν τουλάχιστον το κεφάλι τους ήσυχο.

Ε.Χ.

 

Σε επιφυλακή

Σε επιφυλακή θα βρίσκονται για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος οι εθελοντικές ομάδες της πόλης.  Πρώτη στη γραμμή η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Βόλου, που θα μετατρέψει το 4Χ4 αυτοκίνητό της σε πυροσβεστικό με την τοποθέτηση υδροφόρας, προκειμένου να μπορεί να επέμβει άμεσα σε τυχόν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων. Όλοι απεύχονται τυχόν επεισόδια. Είναι όμως και προετοιμασμένοι αν χρειαστεί να παρέμβουν.

Ε.Χ.

 

Εναλλακτικές

Στην κατεύθυνση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στρέφουν το βλέμμα όσοι δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα, μετά τη διαπίστωση ότι οι ξένοι επισκέπτες αναζητούν διαφορετικούς τρόπους αναψυχής στη διάρκεια των διακοπών τους, πέρα από το δίπτυχο ήλιος – θάλασσα. Τομείς όπως οι περιπατητικές διαδρομές, η παραδοσιακή κουζίνα, ακόμη και η γνωριμία με τα πολυάριθμα βότανα και αρωματικά της Μαγνησίας, ανοίγουν νέους δρόμους για την τόνωση της τοπικής οικονομίας. Ανοίγουν νέους δρόμους… μήπως και δούνε προκοπή.

Γ.Υ. 

 

Είναι πολιτικό το  θέμα

 Στην εποχή των μνημονίων και της οικονομικής κρίσης, η Ελλάδα πληρώνει κάθε μέρα 30.000 ευρώ πρόστιμο για τη μη σωστή διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων. Σε εκδήλωση χθες στο Επιμελητήριο, τονίστηκε ότι ο εκσυγχρονισμός της πολιτικής διαχείρισης αποβλήτων είναι μείζον θέμα. Όμως το ζήτημα, όπως επισημάνθηκε σε κάθε τόνο, δεν είναι μόνο περιβαλλοντικό, αλλά κυρίως πολιτικό…

Κ.Μ.    

 

Τα προσωπικά δεδομένα

Στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα προσέφυγε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ζητώντας γνωμοδότηση για το αν η εφαρμογή της ΚΥΑ για τα POS είναι σύμφωνη ή όχι με τη νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. Κατά της εφαρμογής της απόφασης πρόκειται να προσφύγει και ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου. Οι δικηγόροι κινούνται συντονισμένα χωρίς βιασύνη. Εξάλλου, ξέρουν καλύτερα από τον καθένα πού πρέπει να πατήσουν…

Κ. Μ.         

 

Εχουν δρόμο μπροστά

Το Εργατικό Κέντρο Βόλου μπορεί να ανακοινώσε τη συμμετοχή του στη γενική απεργία της 17ης Μαΐου, ενάντια στο τέταρτο μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση, ωστόσο περιμένει πολύ δουλειά τη διοίκησή του, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι η συγκεκριμένη κινητοποίηση θα είναι επιτυχής και δεν θα καταλήξει σε ένα ακόμη φιάσκο. Στη σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το Εργατικό Κέντρο κατά της πρόσφατης συμφωνίας με τους δανειστές, θεωρείται αυτονόητη η δυναμική αντίδραση του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων στα επερχόμενα μέτρα. Μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί αυτή η εκτίμηση στην πράξη, ή αν θα διοργανωθεί μια ακόμη απεργιακή κινητοποίηση σε… στενό οικογενειακό κύκλο.

Γ.Λ.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
9
=