Θετικές αλλαγές

Τελευταία ενημέρωση: 2017-05-02, 13:22:12
Θετικές αλλαγές

Θετικές αλλαγές

Ο αντιδήμαρχος Νοτίου Πηλίου, Βαγγέλης Νασιόπουλος, είδε θετικές τις αλλαγές στον νέο Καλλικράτη. Με εξαίρεση την απλή αναλογική και την κατάργηση των τοπικών κοινοτήτων, ο κ. Νασιόπουλος, μίλησε για σημαντικές μεταρρυθμίσεις που εισάγονται και που, πολλές από αυτές, όπως είπε αποτελούν χρόνια αιτήματα των δήμων, όπως τα θέματα που αφορούν στην οικονομική ενίσχυση μέσω ΚΑΠ.

Ε.Χ.

 

Ευθυγραμμισμένοι

Πάγια τακτική των κυβερνήσεων, ιδίως σε δύσκολες περιόδους, είναι ο ανασχηματισμός -ή έστω η απειλή του… μέσω διαρροών και σεναρίων- προκειμένου αφενός να κρατά σε... εγρήγορση τους βουλευτές και αφετέρου να στείλει μέσω αυτού, μήνυμα αλλαγής σελίδας και ανανέωσης στην κοινωνία. Eτσι και τώρα εν ‘ όψει της ψήφισης των νέων μέτρων ο «ανασχηματισμός» άρχισε να παίζει στα πολιτικά πηγαδάκια, όχι απαραιτήτως διότι θα γίνει αλλά διότι πρέπει οι βουλευτές να είναι ευθυγραμμισμένοι…

Β.Κ.

 

Εχουν κουραστεί, αλλά...

Αισθάνονται πως θα γίνουν στο τέλος γραφικοί  μιλώντας διαρκώς για τα αρνητικά αποτελέσματα στην αγορά της κυριακάτικης εργασίας, για αυτό και τοπικοί σύλλογοι και κινήσεις δεν έβγαλαν ανακοίνωση για την κυριακάτικη εργασία. Εξάλλου, έχουν κερδίσει τη μάχη στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Αυτό το θέμα όμως, είναι αδιαμφισβήτητο ότι μπαίνει από τους θεσμούς στο πλαίσιο της αξιολόγησης… ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ αντιδρούν.

Κ.Μ. 

 

Η λύση θα έρθει τελικά από... τον Δ. Βόλου

Με τη δημοτική αρχή Βόλου θα συναντηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Βόλου. Η συνάντηση θα αφορά στο θέμα ανέγερσης νέου δικαστικού μεγάρου. Η δημοτική αρχή έχει αναλάβει πρωτοβουλία να βρει οικόπεδο και να δώσει μόνιμη λύση στην ανέγερση νέου δικαστικού μεγάρου. Μάλιστα, έχει ήδη απευθυνθεί στη Διεύθυνση Περιουσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Κ.Μ.

 

Παρελκόμενα

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και των συζητήσεων βρίσκεται το θέμα της αξιολόγησης και τα δυσάρεστα παρελκόμενα του νέου μνημονίου που διαγράφονται στον ορίζοντα. Οι επιπτώσεις της δυσάρεστης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, είναι ευδιάκριτες στην καθημερινότητα του κόσμου αφού επηρεάζονται όλες οι τάξεις των επαγγελματιών οι οποίοι χαρακτηρίζουν «λαιμητόμο» τα μέτρα που θεσπίζονται, προσθέτοντας νέα δυσβάσταχτα βάρη στα ήδη υπάρχοντα.

Γ. Υ.

 

Πάγιο αίτημα

Κοινό αίτημα αποτελεί για τους επαγγελματίες των νησιών η μείωση του ΦΠΑ, με την πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Αλοννήσου, Ζωή Βαφίνη, να υπογραμμίζει ότι το συγκεκριμένο αίτημα έχει τεθεί από τον δήμο και τους επαγγελματίες σε κάθε συνάντηση με τους εκπροσώπους της πολιτείας. «Ο αυξημένος ΦΠΑ είναι μεγάλο χτύπημα για την ανταγωνιστικότητα, διότι γινόμαστε λιγότερο ανταγωνιστικοί σε σχέση με τον τουρισμό», όπως επισημαίνει η ίδια. Το αίτημα επανόδου  στο προηγούμενο καθεστώς, είναι πάγιο αλλά στην Κυβέρνηση κάνουν πως δεν ακούνε.

Γ. Υ.

 

Αποκλεισμός

Ο αποκλεισμός των αμαξάδων από την παραλία του Βόλου θα συνεχιστεί και αυτό το καλοκαίρι, παρά το γεγονός ότι η τοπική κοινωνία και οι επισκέπτες επιθυμούν το ακριβώς αντίθετο. Οχυρωμένοι πίσω από μια ακατανόητη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που χαρακτηρίζει πεζόδρομο το σύνολο του παραλιακού μετώπου, από την οδό Τοπάλη έως τον Άγιο Κωνσταντίνο, η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος και το Λιμεναρχείο διατηρούν την απαγόρευση εισόδου για τους αμαξάδες στο επίμαχο κομμάτι της παραλίας, ενώ η σύμβαση που έχει προκηρυχθεί και προβλέπει καταβολή τιμήματος ύψους 2.000 ευρώ για κίνηση των αμαξών στο κέντρο τη πόλης, αποθαρρύνει τους εναπομείναντες επαγγελματίες του κλάδου. Κρίμα για την πόλη μας, που για δεύτερη συνεχή χρονιά θα αποτελέσει το επίκεντρο του πανελλήνιου ενδιαφέροντος για τους λάτρεις του αλόγου, καθώς το διήμερο 13 και 14 Μαΐου θα φιλοξενήσει τη 2η Πανελλήνια Ιππική Συνάντηση.

Γ.Λ.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
4
=