ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στα χαμηλά

στα-χαμηλά-514600

Στα χαμηλά

Χαμηλό προφίλ κράτησε τόσο η διοικούσα επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας, όσο και η αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου για το θέμα καύσης RDF από την ΑΓΕΤ. Ενώ το μείζον θέμα απασχολεί την επικαιρότητα εδώ και πόσες εβδομάδες τα διοικητικά τους συμβούλια δεν έχουν συγκληθεί για να συζητήσουν το ζήτημα… Η μεν διοικούσα επιτροπή ασχολείται -και ορθά- με το Προεδρικό Διάταγμα του Πηλίου, η δε αντιπροσωπεία αναμένεται να συγκληθεί εκ νέου σε συνεδρίαση μετά το Πάσχα… Τεχνικοί σύμβουλοι του κράτους είναι, οφείλουν να μιλούν όταν πρέπει με επιστημονικά δεδομένα.

Κ. Μ.

Γενναία… χορηγία

Καλές σχέσεις θέλει να έχει με την τοπική εκκλησία η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας. Ο πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής, Αριστοτέλης Μπασδάνης, και τα μέλη της επιτροπής αποφάσισαν να ενισχύσουν την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος με το ποσό των 4.000 ευρώ για την παραγωγή ψηφιακού δίσκου για την προβολή των Ιερών Μονών. Σίγουρα η Μητρόπολη θα χρειάζεται ενίσχυση για να βγαίνει μία τέτοια απόφαση. Και οι μοναδικού πλούτου Ιερές Μονές του νομού έχουν ανάγκη προβολής. Όμως, τέτοια απλοχεριά εκ μέρους του Επιμελητηρίου εν μέσω κρίσης, που οι συνδρομές δεν είναι υποχρεωτικές, δεν την περιμέναμε.

Κ. Μ.

Διαφορά ωρών

Ματθαίος Δραμητινό, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας, όπου συζητήθηκε το θέμα της μη αποδοχής από το ΓΝΒ νέων περιστατικών καρκινοπαθών: «Η λύση δεν είναι τα χρήματα. Υπήρξαν πολλοί που εμφανίστηκαν διατεθειμένοι να προσφέρουν χρήματα. Για να καλυφθούν όμως τα περιστατικά χρειάζεται προσωπικό, νέοι ογκολόγοι».

Μ.Δραμητινός, προχθές Τρίτη, σε δηλώσεις του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για το ίδιο θέμα: «Αποφασίσαμε προσωρινά, και αφού κονδύλια υπάρχουν στον προϋπολογισμό, και υπό το βάρος της ανάγκης να εξυπηρετηθούν οι συνάνθρωποί μας, το Ογκολογικό Τμήμα να δέχεται και νέα περιστατικά. Θα θέσω το θέμα της έκτακτης επιχορήγησης στο υπουργείο και πιστεύω ότι θα υπάρξει ανταπόκριση προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα στην πορεία και έχουμε έλλειψη κονδυλίων».

Δηλώσεις του ίδιου προσώπου με διαφορά λίγων μόλις ωρών… Τελικώς είναι ή δεν είναι θέμα χρηματοδότησης; Ποιος παίζει με την ευαίσθητη ψυχολογία των καρκινοπαθών;

Ε.Χ.

Εργασιακός Αρμαγεδώννας

Η απεργιακή κινητοποίηση που προγραμματίζουν για τη μεθεπομένη Παρασκευή 6 Απριλίου τα σωματεία και τα συνδικάτα τα οποία πρόσκεινται στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, αποκτά ξεχωριστή σημασία μετά και την έντονη φημολογία για κλείσιμο της αξιολόγησης σε τεχνικό επίπεδο έως και τις 7 Απριλίου. Σε αυτή τη συμφωνία θα περιλαμβάνονται τα νέα μέτρα για τα εργασιακά που, όπως κατήγγειλαν χθες το μεσημέρι έξω από τα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, θα οδηγήσουν σε πλήρη απορρύθμιση την αγορά εργασίας. Ήδη ισχύουν συνθήκες καταστρατήγησης των κλαδικών συμβάσεων, καταβολής αποδοχών εξαθλίωσης και καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων, τα οποία έχουν γλιτώσει από τα προηγούμενα τρία μνημόνια.

Γ.Λ.

Οργανωμένο σχέδιο

Οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών φωνάζουν εδώ και καιρό για τις δραματικές περικοπές στη δημόσια υγεία, τόσο σε ό,τι αφορά στο έμψυχο δυναμικό, όσο και στη χρηματοδότηση για φάρμακα και αναλώσιμα υλικά. Χθες το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Λάμπρος Καραγιώργος έκανε από το Βόλο ένα ακόμη βήμα, συνδέοντας επί της ουσίας αυτή την κατάσταση με τις διαστάσεις που έχει λάβει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας o ιδιωτικός κλάδος υγείας. Σχεδόν διπλάσιος είναι σήμερα ο αριθμός των ιδιωτικών κλινών, σε σχέση με αυτές στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ περιστατικά όπως το πρόσφατο στο ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου Βόλου, όπου στοχοποιήθηκε εμμέσως από το υπουργείο ο ογκολόγος Γιώργος Ρήγας, κάνουν τους συναδέλφους του ιδιαίτερα καχύποπτους, σε μια περίοδο μάλιστα όπου το σκάνδαλο της Novartis επισκιάζει τη πολιτική ζωή του τόπου.

Γ.Λ.

Επιτέλους

Χρειάστηκαν πέντε ολόκληρα χρόνια για να «κλειδώσει» η δημοπράτηση των έργων στο λιμάνι του Αγνώντα. Μπαλάκι ο δήμος μία 5ετία για να εξασφαλιστούν οι αδειοδοτήσεις από τα αρμόδια υπουργεία. Και να σκεφτεί κανείς ότι υποτίθεται πως δίνεται βαρύτητα στην νησιωτική πολιτική. Δεν έχει άδικο ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρ. Βασιλούδης, που ακόμη δεν πιστεύει ότι το έργο θα ξεκινήσει μετά από τόσες καθυστερήσεις που σημειώθηκαν. Γιοφύρι της Άρτας, ένα πράγμα.

Γ. Υ.

Μη περεταίρω…

Πολλές οι πληγές που καλούνται να κλείσουν εκ των ενόντων οι κάτοικοι της Αλοννήσου, όπως η προμήθεια αναλώσιμων ειδών για το Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου, που καλύπτονται με τη συνδρομή της τοπικής κοινωνίας, όπως κατήγγειλε, ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, στη Βουλή. Η εικόνα απαξίωσης της δημόσιας υγείας εντείνει το κύμα αγανάκτησης της τοπικής κοινωνίας, με τον δήμαρχο του νησιού Πέτρο Βαφίνη, να διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι η κατάσταση έχει φτάσει, πλέον, στο μη περαιτέρω.

Γ. Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου