ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τόσο σίγουρος;

τόσο-σίγουρος-514611

ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ;

«Το έργο δεν πρόκειται να υλοποιηθεί, όσο κι αν χτυπιέστε κάτω», έλεγε στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Βόλου ο Φώτης Λαμπρινίδης, αναφερόμενος στη μονοδρόμηση και διάνοιξη της οδού Καραμπατζάκη. Δεν ξέρουμε αν εννοούσε ενδεχόμενη προσφυγή στην αποκεντρωμένη για να μπλοκαριστεί η κανονιστική, ή αν υπονοούσε κινητοποιήσεις κατοίκων. Για την πρώτη κίνηση, αρμόδιος φορέας που θα κρίνει είναι η Πολιτεία. Για το δεύτερο, στο Δημοτικό Συμβούλιο πάντως δεν είδαμε και καμιά αντίδραση από θιγόμενους πολίτες. Για την ακρίβεια, δεν παραβρέθηκε ούτε ένας από εκείνους που αντιδρούν. Με ένα e-mail την επομένη του συμβουλίου, υπογράφοντες ως «δημότες Βόλου και Ν. Ιωνίας», εξέφρασαν την αντίθεσή τους.

Ε.Χ.

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΤΟΣ

Το πολιτικό κόστος που υπέστη η κυβέρνηση μετά τις άστοχες και ακατανόητες δηλώσεις του «παθιασμένου» αναπληρωτή υπουργού Π. Πολάκη για το θέμα των καρκινοπαθών στο Βόλο είναι μεγάλο. Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην τοπική ανθρωπογεωγραφία του ΣΥΡΙΖΑ και συνομιλώντας μαζί τους, είχε διαφανεί ότι τα δύο τελευταία 24ωρα στο παρασκήνιο ασκούνταν πιέσεις ώστε να αναληφθεί πρωτοβουλία για να εκτονωθεί το «πολεμικό κλίμα». Να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις για να καθίσει ο κουρνιαχτός που είχε σηκωθεί δικαίως. Για αυτό και ο κ. Μ. Δραμητινός υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση.

Β.Κ.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ

Ο κομματικός πατριωτισμός δεν επέτρεψε στους συμβούλους της παράταξης «Όλοι μαζί για το Βόλο» να ψηφίσουν το ψήφισμα για τους καρκινοπαθείς που κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου. Για να υπεκφύγουν εξέφρασαν ενστάσεις για το ύφος του κειμένου. Ποιοι; Εκείνοι που μέσα από ορισμένες ανακοινώσεις τους νομίζεις ότι το δηλητήριο θα ξεχειλίσει… από το χαρτί. Κρίμα έχασαν την ευκαιρία τουλάχιστον σε ένα θέμα που δεν προσφέρεται για αντιπολίτευση, αλλά ούτε και για συγκάλυψη, να κάνουν την υπέρβαση, έτσι για να κάνουν και την έκπληξη. Δεν μπορεί να είναι λαλίστατοι κατά το δοκούν…

Β.Κ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου