Ανανέωση και ενεργοποίηση

Τελευταία ενημέρωση: 2017-03-07, 19:04:17
Ανανέωση και ενεργοποίηση

Ανανέωση και ενεργοποίηση

«Αποσυνδέω το αίτημα για εκλογές από την αξιολόγηση», σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, προσθέτοντας ότι «η ημερομηνία της 20ής Μαρτίου είναι επισφαλής», ενώ επέμεινε στην ανάγκη ανανέωσης της Ν.Δ.

Με αυτό τον τρόπο ο πρόεδρος της Ν.Δ. έθεσε το πλαίσιο δράσης του κόμματος: «Ανανέωση και ενεργοποίηση όλου του κομματικού μηχανισμού μέχρι να γίνουν εκλογές».

Σε ό,τι αφορά την ανανέωση, περισσότερα από 1.000 άνθρωποι με αξιόλογα βιογραφικά εντάσσονται και ενσωματώνονται στο κόμμα.

Την ίδια ώρα, ο γραμματέας του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης, έχει αναλάβει το βάρος της ενεργοποίησης των κομματικών κυττάρων σε όλη την Ελλάδα. Εκδηλώσεις, κινητικότητα και αύξηση της διείσδυσης στις τοπικές κοινωνίες, είναι η απόδειξη ότι η οργάνωση της Ν.Δ. έχει γυρίσει σελίδα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Λευτέρης Αυγενάκης, μετά την περιοδεία σε Καρδίτσα - Γιάννενα - Φλώρινα, αυτό το Σαββατοκύριακο βρέθηκε στη Θάσο, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη και ομιλία στους κατοίκους του νησιού, και την Ξάνθη, ενώ χθες Δευτέρα μίλησε σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης με θέμα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, και στα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΔΗΜ.Τ.Ο. Νεάπολης - Συκεών.

Ν.Τ.

 

Παρεμβάσεις

Παρεμβάσεις στο σύνολο -31 τον αριθμό- των κοιμητηρίων του Δήμου Βόλου, ξεκινά ο αντιδήμαρχος Δημοτικών Κοιμητηρίων Χρήστος Στεφόπουλος. Θα μηχανογραφηθούν πλήρως -κάτι που γίνεται για πρώτη φορά- ενώ ταυτόχρονα θα γίνουν και τεχνικά έργα και παρεμβάσεις προκειμένου να εκσυγχρονιστούν πλήρως. Ο προϋπολογισμός των έργων για το σύνολο των εργασιών αγγίζει, σύμφωνα με τον κ. Στεφόπουλο, το 1 εκατ. ευρώ.

Καμάρι όμως του αντιδημάρχου είναι το έργο που θα γίνει σε συνεργασία με την Εφορία Νεωτέρων Μνημείων και αφορά στη μετατροπή του Κοιμητηρίου Ταξιαρχών σε ανοιχτό μουσείο. Το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί έως το τέλος Αυγούστου.

Ε.Χ.

 

Παρέμβαση

Παράταση, αλλά και δόσεις για τη ρύθμιση των ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων το 2016  σκοπεύει να ζητήσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου. Αν και ακόμη τρέχει η παράταση  για την πληρωμή των εισφορών του 2016 μέχρι και το τέλος του τρέχοντος μηνός, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Λάζαρος Γαϊτάνης, βλέπει ότι τα μέλη του συλλόγου δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν. Σκοπεύει λοιπόν να παρέμβει.

Κ. Μ.

 

Δυσφορία

Κανένα σχόλιο δεν θέλησαν να κάνουν χθες το πρωί, ούτε η παραιτηθείσα αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Βιολέτα Καντόλα, ούτε ο πατέρας της, πρώην αντιδήμαρχος Καθαριότητας. Η πρώτη επικαλέσθηκε προσωπικούς λόγους για να αιτιολογήσει την απόφαση της να μην αποδεχτεί τις αλλαγές στο νέο χαρτοφυλάκιο που της ανέθεσε ο Αχιλλέας Μπέος, ενώ ο πρώην δήμαρχος Αισωνίας Δημήτρης Καντόλας, σεβόμενος την επιλογή της κόρης του δεν θέλησε να τοποθετηθεί επισήμως  για το θέμα που δημιουργήθηκε διαταράσσοντας  το, φαινομενικά τουλάχιστον, ήρεμο κλίμα στην ομάδα πλειοψηφίας. Πάντως η ενόχληση της οικογένειας Καντόλα για την αφαίρεση των δημοτικών ενοτήτων Νέας Ιωνίας και Αισωνίας από το χαρτοφυλάκιο του νέου αντιδημάρχου Δημοτικών Ενοτήτων, είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, και αυτό που μένει να διαπιστωθεί είναι αν η δυσφορία αυτή θα επηρεάσει τη στάση των μελών της οικογένειας στις ψηφοφορίες εντός του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γ.Λ.

 

Αντιδράσεις

Επί ποδός πολέμου βρίσκονται αρκετοί κάτοικοι στις δημοτικές ενότητες Μετοχίου και Λαύκου στο Δήμο Νοτίου Πηλίου, μετά την απόφαση για τη δημιουργία αιολικού πάρκου σε αγροτική περιοχή μεταξύ των παραπάνω δημοτικών διαμερισμάτων. Στο επόμενο διάστημα θα λάβει σάρκα και οστά ο τρόπος αντίδρασης τους σε αυτόν το σχεδιασμό, καθώς εκφράζονται σοβαρές ανησυχίες για το ενδεχόμενο να υπάρξουν επιδράσεις -ίσως και μη αναστρέψιμες- στο φυσικό περιβάλλον μιας περιοχής σπάνιας φυσικής ομορφιάς, στην οποία έχουν  επενδύσει πολύ σε ήπιες μορφές ανάπτυξης μέσω του τουρισμού και της αγροτικής οικονομίας. Στα επιχειρήματα τους ενάντια στο σχεδιασμό να τοποθετηθούν τεράστιες ανεμογεννήτριες σε απόσταση αναπνοής από αγροκτήματα, οι κάτοικοι περιλαμβάνουν και το έλλειμμα ενημέρωσης από πλευράς δημοτικής αρχής,  που έχει αποφασίσει τη δημιουργία αιολικού πάρκου στην περιοχή.

Γ.Λ.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
8
=