ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Διαμαρτυρία

διαμαρτυρία-554227

Διαμαρτυρία

Κύκλο ενημερώσεων και προσανατολισμού έχουν ξεκινήσει τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Μαγνησίας, στα γυμνάσια και λύκεια του νομού. Πολλοί μαθητές ζητούν και προσωπικά ραντεβού με στελέχη του ΚΕΣΥΠ, προσωπική συμβουλευτική δηλαδή, ωστόσο το αγκάθι είναι η νέα στέγη του κέντρου. «Δεν υπάρχει χώρος για συμβουλευτική, ούτε καν τηλέφωνα δεν έχουμε», διαμαρτυρήθηκε για μία ακόμη φορά η σύμβουλος Αγγελική Καραμπατζάκη, που βλέπει δεκάδες συνεδρίες να είναι σε εκκρεμότητα λόγω προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από τότε που η δομή «στριμώχθηκε» σε μία… τρύπα στον πύργο του Μουρτζούκου.

Ε.Χ.

Και επίσημα

Ανακοινώθηκαν και επίσημα, με απόφαση που υπέγραψε ο εκτελών χρέη Δημάρχου, Θάνος Θεοδώρου, οι αντιδήμαρχοι που αναλαμβάνουν καθήκοντα από 1η Μαρτίου και θα συνεχίσουν στην ίδια θέση έως 31 Αυγούστου 2019.

Εμμισθοι αντιδήμαρχοι είναι οι Θ. Θεοδώρου (Τουρισμού και εκτελών χρέη Δημάρχου), Θαν. Σταυρίδης (Τεχνικών Υπηρεσιών), Γ. Πράττος (Καθαριότητας), Απ. Μαλαματίνης (Πρασίνου), Ανδρ. Ζέρβας (Οικονομικών), Απ. Ζαρκάδας-Βεργής (Προγραμματισμού) και Βιολέτα Καντόλα (Δημοτικών Ενοτήτων). Χωρίς μισθό θα υπηρετήσουν από τις αντιδημαρχίες Δημοτικών Κοιμητηρίων, Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας οι κ.κ. Χρ. Στεφόπουλος, Γεωργία Τοκαλή Μποντού και Νατάσσα Μορφογιάννη αντίστοιχα.

Ε.Χ.

Παράπλευρες απώλειες

Οι παράπλευρες απώλειες στο πάρκο της συνοικίας Αστέρια Αγριάς, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η εργολαβία για την κατασκευή του αντλιοστασίου αποχέτευσης, συνεχίζουν και καταγράφονται. Μετά τις βλάβες στα δίκτυα της σταθερής τηλεφωνίας και του νερού, έφτασε η ώρα των ανεπανόρθωτων βλαβών στο πράσινο, γύρω από το σημείο όπου έχει ολοκληρωθεί θεμελίωση του επίμαχου έργου. Ήδη ένα δέντρο ηλικίας 45 ετών ξεράθηκε και ένα δεύτερο κινδυνεύει να έχει την ίδια κατάληξη. Το συνεργείο του Δήμου Βόλου που πήγε χθες το πρωί στο σημείο ώστε να κόψει το δέντρο που ξεράθηκε, αποχώρησε άπραγο καθώς, όπως καταγγέλλουν οι περίοικοι, δεν υπήρχε η απαιτουμένη άδεια. Τα μόνα θετικά είναι πως άρχισαν οι εργασίες για την αποκατάσταση του δικτύου σταθερής τηλεφωνίας, καθώς και οι δεσμεύσεις της εργολήπτριας εταιρίας, ότι το πολύ σε ένα δεκαήμερο θα έχει ολοκληρώσει τις προβλεπόμενες εργασίες για το αντλιοστάσιο, έτσι ώστε να πιάσουν δουλειά στη συνέχεια τα συνεργεία της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Βόλου και να επαναφέρουν το πάρκο στην πρότερα κατάσταση.

Γ.Λ.

Επανακάμπτει

Ο Απόστολος Κασσίδης πρώην πρόεδρος της Ενωσης Χειριστών Ν. Μαγνησίας επανακάμπτει και θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές του σωματείου που γίνονται τις επόμενες μέρες. Τα προβλήματα στον κλάδο είναι πολλά ως εκ τούτου επιβάλλουν την συστράτευση όλων. Οι παλιές καραβάνες έχουν την εμπειρία.

Β.Κ

Παρακολουθεί το θέμα

Κάθετα αντίθετο βρίσκει το ΤΕΕ η ανάρτηση δασικών χαρτών. Η διοικούσα του ΤΕΕ πρόκειται να συζητήσει το θέμα στην αμέσως επόμενη συνεδρίασή της. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΤΕΕ πιστεύει ότι υπάρχουν διατάξεις που πρέπει να διορθωθούν, και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να δοθεί αναστολή.

Κ. Μ.

Λιγοστοί

Υπερβάλλουν εαυτούς οι δημοτικοί υπάλληλοι των νησιωτικών δήμων, προκειμένου να διεκπεραιώσουν πολλά διαφορετικά αντικείμενα λόγω της δραματικής υποστελέχωσης που παρατηρείται. Οι λιγοστοί, κατά κυριολεξία, δημοτικοί υπάλληλοι, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους κατοίκους των νησιών και να ανταποκριθούν, παράλληλα, στις υποχρεώσεις τους, που πολλαπλασιάζονται διαρκώς λόγω έλλειψης προσωπικού.

Γ. Υ.

Συνεργασία

«Είμαστε έτοιμοι και συνεργάσιμοι» επεσήμανε ο Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της προχθεσινής έλευσής του στο Βόλο, υπενθυμίζοντας παράλληλα τις προοπτικές ανάπτυξης εμπορικής συνεργασίας με την Ελλάδα. Ο κ. Ραχμάν Μουσταφάγιεφ, ο οποίος είναι φιλέλληνας και μιλάει την ελληνική γλώσσα, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα και το Αζερμπαϊτζάν είναι σύμμαχοι στο πεδίο της ενέργειας, ενώ υπενθύμισε ότι διατηρείται το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη Δημόσια Επιχείρηση Φυσικού Αερίου, ΔΕΣΦΑ.

Γ. Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου