ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Επαναστάτες της φακής

επαναστάτες-της-φακής-555460

Επαναστάτες της φακής

Ντροπή στα μούτρα σου! Αλλά που να την δεις. Χρειάζεται να κοιταχτείς στον καθρέφτη για την αυτοκριτική σου, κάτι που αποφεύγεις επιμελώς. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιποι δεν γνωρίζουμε. Μαζί με τα …συνεταιράκια σου που κόβετε και ράβετε κάθε μέρα τις ίδιες «ειδήσεις», απολογηθείτε κάποια στιγμή για την κατάντια της τοπικής δημοσιογραφίας και μετά τα λέμε, επαναστάτες της φακής. Που η επικαιρότητα έχει καταντήσει να είναι οι καημοί σας και οι αναστεναγμοί σας…

Αντε που θα απαντάμε κάθε τρεις και λίγο σε κάθε τυχάρπαστο.

Ν.Τ.

Απαρτία

Η έλλειψη απαρτίας στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ήταν αναμενόμενη. Η μαζική απουσία της ομάδας πλειοψηφίας άλλωστε έχει καταγραφεί ξανά, όταν τον περασμένο Ιούλιο επρόκειτο να συζητηθεί το θέμα του ΧΥΤΑ. Όπως αναμενόμενη είναι μάλλον και η αναβολή της επαναληπτικής συνεδρίασης της Παρασκευής. Κάθε πλευρά εξαντλεί τα όπλα που έχει στη φαρέτρα της. Οι μειοψηφίες συσπειρώνονται για να φέρουν στο Δημοτικό Συμβούλιο θέματα προς συζήτηση, και η πλειοψηφία, που θέλει να καθορίζει την ατζέντα, απαντά με απουσίες…

Ε. Χ.

Χαρτοφυλάκια

Αρχίζουν να παραδίδονται σταδιακά τα χαρτοφυλάκια των αντιδημάρχων στους αντικαταστάτες τους που αναλαμβάνουν καθήκοντα από την 1η Μαρτίου. Η παρουσία των νέων αντιδημάρχων είναι καθημερινή στα γραφεία των προκατόχων τους, προκειμένου να ενημερωθούν για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν και να είναι έτοιμοι για την παραλαβή της σκυτάλης.

Ε. Χ.

Παππούς

Παππούς για πρώτη φορά ο αντιδήμαρχος Βόλου Χρήστος Στεφόπουλος. Ο γιος του και η νύφη του, του χάρισαν το πρώτο του εγγονάκι, ένα υγιέστατο κοριτσάκι, που τον έκανε να πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Να τους ζήσει.

Ε. Χ.

Χτύπημα

Οργανώνονται στους δήμους Ζαγοράς – Μουρεσίου και Αλμυρού κατά των προβλημάτων, τα οποία προκύπτουν από τη διαδικασία ανάρτησης των δασικών χαρτών. Μάλιστα ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης ετοιμάζεται για παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος αύριο Πέμπτη, προκειμένου να εκφράσει στον υφυπουργό Σωκράτη Φάμελλο την αγωνία της τοπικής κοινωνίας για τις επιπτώσεις από την εφαρμογή του επίμαχου σχεδιασμού αν δε γίνουν οι απαιτούμενες διορθωτικές κινήσεις. Ολόκληρες περιούσιες κινδυνεύουν να χαθούν αν ληφθούν υπόψη αεροφωτογραφίες του 1945, ενώ η διαδικασία των ενστάσεων θέτει εκτός αγροτικών επιδοτήσεων και ενισχύσεων χιλιάδες αγρότες. Στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, ο δήμαρχος Πατής Κουτσάφτης επισημαίνει την ανάγκη να δοθεί παράταση έως το τέλος του έτους προκειμένου να υποβληθούν ενστάσεις, καθώς επίσης και να μην επηρεαστεί το καθεστώς των επιδοτήσεων από την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Γ.Λ

Tραγέλαφος

Η μείωση του αριθμού των τραπεζοκόμων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας αναγκάζει τη διοίκηση να αποφασίσει κάτι το εξωφρενικό. Ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας, Νίκος Χαυτούρας, έκανε τη σχετική καταγγελία. Σύμφωνα με αυτή, πλέον οι ασθενείς που μπορούν να περπατήσουν θα πηγαίνουν με τα πόδια στην τραπεζαρία του πανεπιστημιακού και θα τρώνε εκεί τα ημερήσια γεύματα τους! Το επόμενο στάδιο είναι να καθαρίζουν μόνοι τους τούς θαλάμους, να προσέρχονται στο γραφείο των νοσηλευτριών για να λάβουν τα φάρμακα τους και να κατεβαίνουν με τα πόδια στα χειρουργεία έτσι ώστε να υποβληθούν σε επεμβάσεις…

Γ.Λ

Δύσκολοι καιροί

Εμβόλια για την πρόληψη της φυματίωσης ξεκίνησαν στα νήπια του νομού. Ο μισός πληθυσμός των νηπίων θα εμβολιαστεί με μέριμνα της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και ο υπόλοιπος από τα Κέντρα Υγείας. Ο έλεγχος είναι πολύ σημαντικός. Καλό θα ήταν όμως να υπάρχουν αντίστοιχα μέτρα και για άλλες ασθένειες. Πολλές οικογένειες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για να υποστηρίξουν τα παιδιά σε ιατρικά θέματα. Μανάδες παρακαλούν για να συμπληρώσουν τα χρήματα για μία απλή αντιβίωση.

Κ. Μ.

Ανασφάλεια

Τη μία τα χιόνια, την άλλη η αξιολόγηση, η εμπορική αγορά του Βόλου από το κακό στο χειρότερο. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Τσέλιος, ζήτησε χθες να σταματήσει επιτέλους η τρομοκρατία. Να ενημερωθεί ο κόσμος τι θα προβλέπεται από τη νέα συμφωνία και να πάψει η ανασφάλεια. Η διαπραγμάτευση, σημείωσε, έχει άμεσο αντίκτυπο στην ψυχολογία του κόσμου.

Κ. Μ.

Ανοιγμα

Δυναμικό άνοιγμα επιχειρεί η Σκόπελος στο εξωτερικό, με πρεσβευτές τις τοπικές γεύσεις και τα προϊόντα που αποτελούν σήμα κατατεθέν του νησιού. Η αντιδήμαρχος Αθηνά Ντάκη επισημαίνει με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «έχει γίνει πολύ σοβαρή δουλειά ετών, τόσο από παρούσα δημοτική αρχή όσο και από την προηγούμενη, προκειμένου να γίνει ευρύτερα γνωστό το νησί». Έτσι σε πείσμα των δυο αλλεπάλληλων θεομηνιών, το νησί ακολουθεί ανοδική τουριστική διαδρομή, με όχημα τις φυσικές ομορφιές, την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του.

Γ. Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου