ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κοίτα που χτύπησε…

κοίτα-που-χτύπησε-629942

Κοίτα που χτύπησε…

Και εκεί που λες ότι τα έχεις ελέγξει όλα προσεκτικά, ο δαίμονας του τυπογραφείου, στο χθεσινό επετειακό κείμενο για τα 100 χρόνια του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, χτύπησε… στους πιο οργανωμένους, τους λινοτύπες. Για να αποδείξει τη διαχρονική και ύπουλη δύναμή του… Τελικά μ’ αυτόν τον δαίμονα δεν πρόκειται ποτέ να ξεμπερδέψει κανένας δημοσιογράφους.

Β.Σ.

Xαριστική βολή

Τη χαριστική βολή στην ημιθανή οικοδομική δραστηριότητα, στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου, αναμένεται να δώσουν οι αιφνιδιαστικές αλλαγές στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Το χειρότερο όλων είναι πως ο νέος νόμος έχει μορφή κανονιστικής απόφασης, εφαρμόζεται δηλαδή άμεσα, ενώ υπάρχουν σημεία στο επίμαχο ΦΕΚ που έχουν χαρακτήρα παραλογισμού. Οπως η απαγόρευση οποιασδήποτε οικοδομικής δραστηριότητας σε απόσταση 25 μέτρων γύρω από πυλώνες της ΔΕΗ. Μόνο από τη συγκεκριμένη αλλαγή επηρεάζονται αρνητικά οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι θα δουν τα οικόπεδα τους να χάνουν την αρτιότητα δόμησης από τη μια στιγμή στην άλλη.

Γ.Λ

Οργανώνονται

Οι στιγμές έντασης που καταγράφονται τους τελευταίους μήνες στις αίθουσες των Ειρηνοδικείων, όπου οι κινήσεις πολιτών μπλοκάρουν τους πλειστηριασμούς, θα μεταφερθούν από τη νέα χρονιά στις γειτονιές. Το κίνημα οργανώνεται ώστε να εμποδίσει στην πράξη τις αποφάσεις για την υλοποίηση πλειστηριασμών, από τη στιγμή που η σχετική διαδικασία θα γίνεται ηλεκτρονικά από την 1η Ιανουαρίου. Ετσι λοιπόν σχεδιάζεται η δημιουργία ομάδων πολιτών που μόλις ενημερώνονται για κάποιον πλειστηριασμό θα συγκεντρώνονται έξω από το επίμαχο ακίνητο και θα εμποδίζουν την έξωση των ενοίκων του. Πάντως οι εκπρόσωποι του κινήματος που ρωτήθηκαν στη χθεσινή συνέντευξη τύπου, ενόψει της αυριανής πανθεσσαλικής τους συγκέντρωσης στο Βόλο, αν υπάρχει κάποια ασφαλιστική δικλίδα ώστε να μην ευνοούνται από το κίνημα οι κατ’ επιλογή κακοπληρωτές, περισσότερο μας μπέρδεψαν με την απάντηση που έδωσαν.

Γ.Λ

«Πλάτες»

Ο γραμματέας της αποκεντρωμένης δέχθηκε πυρά από 13 δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης του Δήμου Βόλου, με αφορμή τη λειτουργία του χωριού του Αϊ Βασίλη.Η επιτροπή του άρθρου 152 δικαίωσε το Δήμο Βόλου. Να περιμένουμε οι 13 να… κουνήσουν το δάχτυλο για «παράνομες αποφάσεις» αυτή τη φορά σε άλλο φανταστικό σύμμαχο της δημοτικής αρχής που «βάζει πλάτες»;

Ε.Χ.

Κατεβάστε τα…κοντάρια

Διάβασα τη Δευτέρα, για το Χ, τη λευκή ισοπαλία των ομάδων μας και το μυαλό μου πήγε στον πάγο και το λευκό τοπίο του Χιονοδρομικού. Εξηγούμαι, δεν είμαι με καμία ομάδα. Ενιωσα παγωμένος και απορημένος ακουμπώντας το χέρι μου στα ασπρισμένα μου μαλλιά. Αναρωτήθηκα, γιατί να έχουμε δύο ομάδες, ενώ οι άλλοι μόνο μία; Μήπως, για το καλό μας, πρέπει να αφήσουμε στη λήθη τις διαφορές των διοικήσεων και οπαδών, που θυμίζουν… κοντορομαχίες; Εσείς οι φανατικοί, κατεβάζοντας… τα κοντάρια, δεν παίρνετε το σημαιάκι του λαϊκισμού ( που κάποιες φορές τον αποδοκιμάζετε) και ανυψώνοντας το, όχι βέβαια για κάποια παράβαση, θα δείτε και να είστε βέβαιοι για αυτό, ενώνοντας τις κόκκινες και μπλε ιαχές σας μαζί με την αύρα του Παγασητικού, αυτό θα γίνει μία μεγάλη σημαία, που θα σκεπάσει όλο το Βόλο. Οποιο χρώμα θέλετε, βάλτε την. Κάντε και δημοψήφισμα για όνομα της νέας ομάδας. Τώρα τελευταία η Ευρώπη, όλο ψηφοφορίες έχει. Να ξέρετε, θα ξεχαστεί το Χ της Κυριακής και στη θέση του, θα πάρουν ο άσσος στα εντός έδρας παιχνίδια και το διπλό στα εκτός του ΠΡΟ-ΠΟ που παίζετε. Χαρίστε την ευκαιρία και σε μας τους ηλικιωμένους, να προστεθούμε στις εξέδρες σας και να φωνάζουμε ρυθμικά το νέο (σίγουρα βαρύ) βαφτιστικό όνομα. Κάντε τα περήφανα γηρατειά, που μας αποκαλούσε ο Ανδρέας, να νοιώσουμε ευτυχείς. Είναι το όνειρό μας. Σας το λέμε προκαταβολικά. Θα κόβουμε εισιτήριο…

ΚΑΝ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου