ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Θησαυρός

θησαυρός-673864

Θησαυρός

Μία πρώτης τάξης προβολή για την πόλη θα είναι η παρέλαση στη φετινή επέτειο για την 28η Οκτωβρίου της Αργούς, η οποία θα ακολουθήσει πορεία δια θαλάσσης από το κορδόνι προς την κεντρική προβλήτα του λιμανιού του Βόλου.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αργοναύτες 2008, Νίκος Ντόκος, έκανε λόγο μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τα εγκαίνια της συμμετοχής της Αργούς στις επετειακές και όχι μόνο εκδηλώσεις προκειμένου να αναδειχθεί ο τοπικός μύθος στα πέρατα του κόσμου.

Και όπως σημείωσε ο ίδιος, καλό είναι ο «θησαυρός» που έχουμε ως πόλη να βγει από τα… σεντούκια.

Ε.Χ.

Θέσεις

Σημαντική η πρωτοβουλία της επιτροπής βιώσιμης κινητικότητας να βάψει με έντονο μπλε χρώμα αντί για κίτρινο, τις θέσεις πάρκινγκ που προορίζονται για ΑμεΑ, προκειμένου να μην καταλαμβάνονται από άλλα αυτοκίνητα.

Το θέμα είναι όμως να γίνει και ένα ξεκαθάρισμα… Γιατί κάποιες θέσεις έχουν χηρέψει, αλλά παραμένουν δεσμευμένες. «Είναι στην καλή διάθεση των συγγενών να μας ειδοποιούν, για να απελευθερώνονται οι θέσεις που δόθηκαν για συγκεκριμένο σκοπό, ο οποίος όταν παύει να υφίσταται θα πρέπει να ελευθερώνεται και η θέση στάθμευσης», ανέφερε ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, Θανάσης Σταυρίδης.

Ε.Χ.

Πρωτοβουλία

Η πρωτοβουλία της επιτροπής βιώσιμης κινητικότητας του Δήμου Βόλου, με τη συνεργασία των συλλόγων κινητικά αναπήρων και των τυφλών, να επανοριοθετηθούν οι θέσεις στάθμευσης στο κέντρο της πόλης για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίας, πέραν από το ουσιαστικό περιεχόμενό της έχει και έναν ξεκάθαρο συμβολισμό, τον οποίο οφείλουν να αντιληφθούν όσοι στερούνται κυκλοφοριακής αγωγής και παιδείας και καταλαμβάνουν τις θέσεις στάθμευσης που έχουν παραχωρηθεί στους κινητικά αναπήρους. Ταυτόχρονα, αυτή η προσπάθεια που ξεκίνησε χθες από το ΙΚΑ Βόλου, καταδεικνύει τη βούληση του δήμου και των συνεργαζόμενων σωματείων να σταματήσει επιτέλους η αυθαιρεσία με την κατάληψη από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα των υποδομών στα πεζοδρόμια, όπως οι ειδικές ράμπες, με αποτέλεσμα την παρεμπόδιση στην κίνηση των συμπολιτών μας οι οποίοι είναι καθηλωμένοι σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Γ.Λ

Ασφυκτιά

Μια από τις πιο δύσκολες περιόδους των τελευταίων μηνών περνά η εμπορική αγορά του Βόλου, όπου η μείωση στην αγοραστική κίνηση φτάνει και το 30%, σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2015. Σύμφωνα με τους εμπόρους, υπάρχουν χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας που δεν κυκλοφορεί ψυχή στην αγορά. Αυτή η εικόνα προκαλεί αγωνία για το αύριο στους επαγγελματίες, που από τη μία βλέπουν τα μαγαζιά τους να ασφυκτιούν και από τη άλλη την πολιτεία να σφυρίζει αδιάφορα σε ό,τι αφορά στο θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς τους ιδιώτες. Τα οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ, που οφείλονται στον ιδιωτικό τομέα, θα μπορούσαν να αποτελέσουν καθοριστική οικονομική ανάσα για την αγορά, εφόσον βέβαια καταβάλλονταν και δεν παρέμεναν στους κωδικούς του Υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να παρουσιάζεται η επίπλαστη εικόνα του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Γ.Λ

Εξωραϊσμός

Άλλαξε όψη ο προαύλιος χώρος των Δικαστηρίων. Οι τριανταφυλλιές που κόντευαν να φτάσουν τα δύο μέτρα, κλαδεύτηκαν, ενώ περιποίηση έγινε σε όλο το πράσινο και χρυσάνθεμα φυτεύτηκαν στον κήπο κατά μήκος και εκατέρωθεν του διαδρόμου. Με απλές εργασίες, που δεν απαιτούν χρόνο, ο χώρος «άνοιξε». Πραγματικά, ο δήμος Βόλου έχει κάνει δουλειά.

Κ. Μ.

Εκκρεμότητα

«Ενημέρωση και διαμαρτυρία» χαρακτήρισε το βιβλίο του Γιώργου Σούρλα ο Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος, Αντιστράτηγος ε.α., ο οποίος υπογράμμισε ότι πρέπει να διευθετηθεί η ιστορική εκκρεμότητα των χιλιάδων άταφων πεσόντων στη Βόρεια Ηπειρο. Ο ίδιος επεσήμανε, με αφορμή τη χθεσινή εκδήλωση στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ ότι στο δύσκολο πολιτικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί, είναι επιβεβλημένη η άσκηση πίεσης προς κάθε κατεύθυνση για την επίλυση του προβλήματος.

Γ. Υ.

Αγωνία

Εκδηλη είναι η αγωνία των εμπόρων και των επαγγελματιών, στο σύνολό τους, λόγω της δύσκολης καθημερινής πραγματικότητας που βιώνουν εν μέσω δεκάδων προβλημάτων, τα οποία οξύνονται λόγω της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών. Ολοι οι επαγγελματικοί κλάδοι πλήττονται πλέον από την κρίση, με τα προβλήματα που αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας πολλών επαγγελματιών, να κατέχουν την πρώτη θέση στην ατζέντα των προσπαθειών επιβίωσης.

Γ. Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου