ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ευθύνη

ευθύνη-675907

Ευθύνη

Απαιτείται καλύτερος συντονισμός μεταξύ των φορέων, ώστε το δεκατιανό που προορίζεται για τους μαθητές να πηγαίνει πραγματικά στους μαθητές και να μην ξεμένει σε διευθυντικά γραφεία.

Όταν δεν δίνεται από τα κυλικεία, να χορηγείται με διακριτικότητα. Και σε αυτό έχουν ευθύνη να βρουν λύση όλοι μαζί. Και οι ενορίες που δίνουν τα γεύματα και οι διευθυντές των σχολείων που είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν σάντουιτς ή κρουασάν και η διεύθυνση δευτεροβάθμιας ως προϊσταμένη αρχή. Δεν μπορεί ο ένας να πετάει το μπαλάκι στον άλλο και κάποια παιδιά να μένουν νηστικά, για να μη στοχοποιηθούν.

Ε.Χ.

Αξιέπαινη

Πραγματικά αξιέπαινη η προσπάθεια της φιλολόγου του 3ου Γυμνασίου Βόλου, Σοφίας Κανταράκη, να αναδείξει την ιστορία του οχυρού Ρούπελ. Τα γεγονότα στο οχυρό, δεν περιλαμβάνονται στις σελίδες των σχολικών βιβλίων, όπως είπε και χρειάζεται το μεράκι και η αγάπη των ίδιων των εκπαιδευτικών, για να διδάξουν αυτό το κάτι παραπάνω στους μαθητές τους.

Ε.Χ.

Μέσω χορηγίας

Σε μια χώρα, όπου ο κρατικός μηχανισμός αδυνατεί να επιλύσει επουσιώδη προβλήματα, όπως αυτό της μεταφοράς τριών μαθητών από μια νησιωτική περιοχή στο σχολείο τους, η τοπική αυτοδιοίκηση ενεργοποιείται και εφόσον συναντά γραφειοκρατικά εμπόδια στην προσπάθειά της να δώσει λύση στο συγκεκριμένο αδιέξοδο, τότε αναζητά βοήθεια στις χορηγίες δημοσίων οργανισμών. Ο λόγος για τον δήμο Νοτίου Πηλίου και τους τρεις μαθητές από το Νησί Τρίκερι, που δεν καλύπτεται εξ’ ολοκλήρου από την περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας η μεταφορά τους στο σχολείο, με αποτέλεσμα η δημοτική αρχή να ψάχνει λύσεις μέσω χορηγίας της ΔΕΗ, η οποία θα αναλάβει (εφόσον τελεσφορήσει η προσπάθεια του δήμου), να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης των τριών παιδιών.

Γ.Λ

Ερωτηματικά

Χωρίς ίντερνετ, τηλέφωνο, ασανσέρ και σε ορισμένες περιπτώσεις χωρίς τηλεόραση παρέμεναν χθες για τρίτο 24ωρο πολλοί από τους ενοίκους των 60 περίπου διαμερισμάτων της πολυκατοικίας στην οδό Γάτσου στο Βόλο, που χτυπήθηκε από κεραυνό νωρίς το πρωί του περασμένου Σαββάτου. Το φυσικό φαινόμενο που χτύπησε την πολυκατοικία και άνοιξε μια μεγάλη τρύπα στην ταράτσα του οικήματος, όπου βρίσκεται ο μηχανισμός του ανελκυστήρα, δημιουργεί πολλά ερωτήματα για τη μόνωση του κτηρίου και τη μη ύπαρξη αλεξικέραυνου. Πάντως όσοι ένοικοι είδαν ηλεκτρονικές συσκευές, όπως ρούτερ και πλακέτες τηλεοράσεων, να καταστρέφονται από τον κεραυνό, καλούνται τώρα να πληρώσουν από την τσέπη τους για την επισκευή ή την αντικατάσταση τους.

Γ.Λ

Διέξοδο

Tην ανάγκη διεύρυνσης της παραγωγικής βάσης της χώρας ως μόνη διέξοδο από την ύφεση, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, υπογράμμισε ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, στη διάρκεια του χαιρετισμού που απηύθυνε στο πρόσφατο συνέδριο αγροτικής οικονομίας, που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο. Σύμφωνα με το δήμαρχο το σοβαρότερο πλήγμα που θα μπορούσε να δεχθεί η εθνική οικονομία, είναι η διαχρονική απαξίωση των ελλήνων αγροτών, που είτε τους έστρεψε σε άλλα επαγγέλματα είτε τους ανάγκασε να εγκαταλείψουν τη χώρα αναζητώντας την τύχη τους σε άλλες πατρίδες, ενώ τόνισε παράλληλα ότι πρέπει το κράτος να ενισχύσει τον πρωτογενή τομέα.

Γ. Υ.

Επιχειρηματικότητα

Με έκδηλη αδημονία αναμένουν πολλοί ενδιαφερόμενοι το νέο νομοσχέδιο περί επιχειρηματικότητας, το οποίο απλοποιεί τις διαδικασίες. Ανάλογο ενδιαφέρον εκδηλώνεται και στον τομέα του τουρισμού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, αποδέκτες δεκάδων ανάλογων ερωτημάτων γίνονται οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Τουρισμού Θεσσαλίας, καθώς και άλλες υπηρεσίες, αρμόδιες για θέματα επιχειρηματικότητας. Στρέφουν το βλέμμα σε καινοτόμες προτάσεις με την προσδοκία της εξασφάλισης γόνιμου εργασιακού μέλλοντος στο πεδίο του επιχειρείν.

Γ. Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου