ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δέσμευση

δέσμευση-679167

Δέσμευση

Ο Θάνος Θεοδώρου, με τη δημόσια δέσμευση που ανέλαβε κατέρριψε επιχείρημα όσων υποστήριζαν ότι ο Δήμος ενδιαφέρεται για το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου για τα μαγαζιά. «Το πάρκο θα μείνει πάρκο και θα αναβαθμιστεί. Δεν επιθυμούμε ούτε κοντέινερ ούτε μαγαζιά. Κι αυτό είναι δέσμευση», είπε χαρακτηριστικά.

Ε.Χ.

Απουσία

Σχολιάστηκε χθες από το δημοτικό συμβούλιο η απουσία του προέδρου του Ο.Λ.Β. Θρ. Σταυριδόπουλου από τη συνεδρίαση.

Οπως όμως εξήγησε ο κ. Θεοδώρου, ο ίδιος ήταν εκείνος που ζήτησε από τον κ. Σταυριδόπουλο να μην συμμετέχει για να πάρει κατ’ αρχήν μία πολιτική απόφαση το συμβούλιο.

Ε.Χ.

Πάρκινγκ

Ξορκίστηκε το… κακό με τη φύλαξη και συντήρηση της σήραγγας της Γορίτσας. Βγήκε ο ανάδοχος και είναι ζήτημα χρόνου οι υπάλληλοι του Δήμου να επιστρέψουν στις θέσεις τους.

Να δούμε πότε θα… ξορκιστεί και για το πάρκινγκ της Φιλελλήνων.

Ε.Χ.

Οικονομία

Μαθήματα οικονομίας από το Δήμο Βόλου. Με τη νέα διαδικασία προμήθειας καυσίμων με κάρτα που χρεώνεται στους οδηγούς, εξοικονομήθηκαν περισσότερες από 200.000 ευρώ κατά τους εννέα πρώτους μήνες εφαρμογής του συστήματος…

Ε.Χ.

Στόχος

Φιλόδοξος ο στόχος της δημοτικής αρχής. Εκτός από τις παιδικές χαρές που ήδη ανακατασκευάστηκαν και πιστοποιήθηκαν, στο σχεδιασμό έως το 2018 είναι η ανακατασκευή συνολικά 87 παιδικών χαρών.

Ε.Χ.

Είχε επιτυχία

Ακρως ενημερωτικό ήταν το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τις εξελίξεις των ταφικών εθίμων στην Ελλάδα και την αποτέφρωση νεκρών. Πραγματικά από τους ομιλητές αναλύθηκαν όλες οι παράμετροι. Το ενδιαφέρον που υπάρχει για τις αποτεφρώσεις, το περιεχόμενου του νομικού πλαισίου, τα προβλήματα με τις ιατροδικαστικές εξετάσεις. Πραγματικά η πόλη πρέπει να είναι ικανοποιημένη που η Διοίκηση της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Τελετών λόγω και της εντοπιότητάς της πραγματοποίησε το Συνέδριο στο Βόλο και όχι σε κάποια άλλη πόλη.

Κ. Μ.

Παράπονα

Αποδέκτης παραπόνων έγινε ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου για την απομάκρυνση των ξύλινων πάγκων στον πρώτο όροφο των Δικαστηρίων για λόγους ανεπιθύμητων θορύβων. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Λάζαρος Γαϊτάνης ήδη παρενέβη και με επιστολή του στην προϊσταμένη του Πρωτοδικείου ζητάει επανεκτίμηση του θέματος. Όπως εξηγεί, οι ξύλινοι πάγκοι εξυπηρετούσαν άτομα με κινητικά προβλήματα ή μεγάλης ηλικίας, που δεν άντεχαν την ορθοστασία και γι’ αυτό προέχει να καταδειχτεί ότι η προϊστάμενη Αρχή του Δικαστικού Μεγάρου ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη απέναντι σε αυτά τα άτομα.

Κ. Μ.

Γραφειοκρατία

Οι αναφορές της προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, Ρ. Λεονταρή, στο δαιδαλώδες νομοθετικό πλαίσιο που πρέπει να ξεπεράσουν οι συγγενείς νεκρού, ώστε να καταφέρουν να αποτεφρώσουν το αγαπημένο τους πρόσωπο, διέλυσε και τις τελευταίες αμφιβολίες που αφορούν στις πιθανότητες να εφαρμοστεί και στη χώρα μας ένα καθεστώς που ισχύει εδώ και δεκαετίες σε όλον τον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο. Κατά συνέπεια, όσοι αντιδρούν στο θέμα της αποτέφρωσης μπορούν να ησυχάσουν. Η αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία έχει μεριμνήσει, ώστε να μην μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα η τροπολογία που ψηφίστηκε από τη Βουλή το 1998 και μάλιστα με ευρεία πλειοψηφία, ώστε να μπορούν να αποτεφρωθούν όσοι συνάνθρωποι μας το επιτρέπει η θρησκεία τους.

Γ.Λ

Πονοκέφαλος

Εκ των ενόντων αντιμετωπίζονται τα οικονομικά ζητήματα, που απασχολούν τους δήμους σε μια περίοδο ύφεσης, η οποία συνοδεύεται από δραματική μείωση των κρατικών κονδυλίων και αυξημένες υποχρεώσεις, ταυτόχρονα, προς το κράτος. Οι μειωμένοι κρατικοί πόροι αποτελούν τον μόνιμο πονοκέφαλο των αιρετών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν με περίσκεψη και έντονο προβληματισμό το μέλλον.

Γ. Υ.

Δεινή θέση

Σε δεινή θέση βρίσκεται ο κλάδος των πρατηριούχων υγρών καυσίμων λόγω της επιβολής νέων φόρων, οι οποίοι επιβαρύνουν τις τιμές του πετρελαίου και της βενζίνης, και λειτουργούν, ταυτόχρονα, ανασταλτικά για τους καταναλωτές. Η μείωση της κίνησης στα πρατήρια υγρών καυσίμων της περιοχής μας αλλά και σε πανελλαδική βάση καταγράφεται ως το δυσάρεστο επακόλουθο της πολιτικής, που ακολουθείται από τους κυβερνώντες και θέτει σε δεινή θέση επαγγελματίες και καταναλωτές.

Γ. Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου