ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τομή

τομή-700981

Τομή

Σημαντική τομή το ΚΕΠ Υγείας που συστήθηκε και λειτουργεί, προσωρινά στο κτίριο Στρεφτάρη και το επόμενο διάστημα θα μεταφερθεί στο κτίριο του Διαύλου, με στόχο την πρόληψη σε θέματα υγείας των πολιτών.

Η πρεμιέρα της λειτουργίας της δομής έγινε με τις μετρήσεις οστικής πυκνότητας που ξεκίνησαν από χθες στο δήμο Βόλου και θα συνεχιστούν έως και τις 6 Οκτωβρίου. Και όπως φαίνεται από τον αριθμό των ραντεβού που διαρκώς αυξάνεται -χθες τα ραντεβού έφθασαν στα 450- η έναρξη της λειτουργίας του ΚΕΠ είναι δυναμική.

Οι πολίτες που προσέρχονται προς εξέταση θα αποτελέσουν σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τάσο Μπατζιάκα και τις πρώτες εγγραφές στο μητρώο του ΚΕΠ μέσω του οποίου θα προσφέρονται συμβουλές σε θέματα πρόληψης.

Ε.Χ.

Χορηγία

Σημαντική η συμβολή της ΑΓΕΤ Ηρακλής για τη δημιουργία της ανακατασκευασμένης παιδικής χαράς στην Αγριά, που παραδόθηκε χθες επίσημα στους λιλιπούτειους δημότες. Το εργοστάσιο ανταποκρίθηκε θετικά σε αίτημα του δήμου να συμβάλλει με έργα στην πόλη, αν και σε δύσκολη οικονομική συγκυρία.

«Για όλους εμάς στον όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ, η Εταιρική Υπευθυνότητα και η Αειφόρος Ανάπτυξη αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της λειτουργίας μας. Σε μια δύσκολη οικονομική και κοινωνική περίοδο για τη χώρα, εστιάζουμε σε πρωτοβουλίες και ενέργειες που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών, ιδιαίτερα στις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιούμαστε. Σήμερα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, γιατί συμβάλλουμε στην υλοποίηση ενός έργου που ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής και ιδιαίτερα των παιδιών», ανέφερε ο διευθυντής του εργοστασίου Βόλου, Νίκος Μπόζος στα χθεσινά εγκαίνια.

Ε.Χ.

Παραγραφές αδικημάτων

Σειρά υποθέσεων με αδικήματα του ποινικού κώδικα παραγράφηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Με σκοπό τη διαχείριση του μεγάλου όγκου των υποθέσεων που εισάγονται στα ποινικά ακροατήρια για πολλά αδικήματα που αφορούσαν στον ΚΟΚ έπαυσε η ποινική δίωξη. Η νέα διάταξη του Νόμου 44/11/2016 εφαρμόζεται πλήρως. Χθες το Μονομελές συνεδρίασε με περισσότερες από 50 υποθέσεις.

Κ.Μ.

Υπομονή τέλος

Ακόμη και να παραιτηθεί από την επιτροπή που συνέστησε το περασμένο καλοκαίρι το υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να επιλυθεί το εκρηκτικό κτιριακό πρόβλημα του δικαστικού μεγάρου του Βόλου, προτίθεται ο πρόεδρος του τοπικού δικηγορικού συλλόγου, ο οποίος θα στείλει μέσα στις επόμενες ημέρες επιστολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, ζητώντας ουσιαστικές απαντήσεις. Η κατ’ αρχήν θετική στάση του υπουργού στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για ανέγερση νέου δικαστικού μεγάρου, δεν μετουσιώθηκε σε ουσιαστικές πρωτοβουλίες. Αντίθετα, η παραίτηση του γ.γ. του υπουργείου, στις αρχές Αυγούστου, οδήγησε σε δίμηνη καθυστέρηση, την οποία ο κ. Γαϊτάνης δεν θέλει προς το παρόν να αποδώσει σε προσπάθεια να ξεχαστεί το θέμα και να συνεχίσει να απονέμεται η δικαιοσύνη στο Βόλο μέσα σε τριτοκοσμικές συνθήκες.

Γ.Λ.

Σύγκριση

Αναδρομή στο παρελθόν με ανάλογα σχόλια συνοδεύει πλέον την καθημερινότητα των επαγγελματιών, οι οποίοι κάνουν αυθόρμητα τη σύγκριση του τότε και του τώρα. Επαγγελματίας της Μαγνησίας σχολίαζε, μονολογώντας ότι «οι δύσκολες εποχές και η φτώχεια που βιώσαμε ως παιδιά, δεν συγκρίνονται με τις απίστευτες καταστάσεις που αντικρύζουμε σήμερα». Το συγκεκριμένο σχόλιο αποτυπώνει τα συναισθήματα που διακατέχουν τους επαγγελματίες, οι οποίοι δίνουν τον δικό τους καθημερινό αγώνα επιβίωσης, με την ελπίδα ότι θα ξεπεραστεί τελικά η περίοδος της ύφεσης που βιώνουμε.

Γ.Υ.

Συντονισμένα

Σε φάση σχεδιασμού της τουριστικής κίνησης της νέας χρονιάς βρίσκονται οι δήμοι της Μαγνησίας, με τις κατά τόπους επιτροπές τουριστικής προβολής να διερευνούν τα δεδομένα. Κοινή θέση είναι ότι οι συντονισμένες και δη στοχευμένες κινήσεις είναι ουσιαστικής σημασίας στη γενικότερη προσπάθεια που αναπτύσσεται, με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος που κατευθύνεται στην περιοχή, σε μια εποχή κατά την οποία οι περιορισμένοι κρατικοί πόροι αποτελούν «πονοκέφαλο» για τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης.

Γ.Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου