ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Συνέχεια

συνέχεια-791295

Συνέχεια

Στο κενό έπεσαν τα αιτήματα των επτά τηλεοπτικών σταθμών που είχαν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Τα αιτήματα απορρίφθηκαν από τον πρόεδρο του ΣτΕ, ενώ την ίδια ώρα προσδιορίστηκε για τις 16 Σεπτεμβρίου η συζήτηση ασφαλιστικών μέτρων που επίσης έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Αναμένουμε τη συνέχεια… στο πολύκροτο αυτό σίριαλ…

Ανησυχία

Μπορεί τα γεγονότα στην Τουρκία, η-απόπειρα πραξικοπήματος και οι τρομοκρατικές επιθέσεις, να βελτίωσαν την εικόνα και τους αριθμούς του θαλάσσιου τουρισμού για την Ελλάδα μέσα στο 2016, όμως υπάρχει έντονη ανησυχία για τις επόμενες χρονιές αφού μεγάλες εταιρείες του κλάδου αποχωρούν από την Ανατολική Μεσόγειο.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στο συγκεκριμένο φαινόμενο από τους ιθύνοντες διότι ο τουρισμός στη χώρα μας κάθε χρόνο δίνει μια μεγάλη ανάσα στην οικονομία.

Ν.Τ.

Από Δευτέρα…

Τη Δευτέρα, 29 Αυγούστου, θα ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης των εκκαθαριστών του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), σύμφωνα με το επίσημο χρονοδιάγραμμα της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου Οικονομικών.

Μαζί με τα πρωτοβρόχια θα έχουμε και τον ΕΝΦΙΑ…

Ν.Τ.

Χτύπημα…

Μετά την αύξηση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο κρασί ο Πιερ Μοσκοβισί επέρριψε όλες τις ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση και για την αύξηση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, όπως διαβάζουμε.

Η κατάργηση του μειωμένου ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο ήταν απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης – και όχι των εταίρων – επισημαίνει ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Το ένα μετά το άλλο… έρχονται τα χτυπήματα από το εξωτερικό…

Ν.Τ.

Μπάχαλο

Χειρότερα δεν θα μπορούσαν να τα είχαν κάνει με το πρόγραμμα της Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής. Καλές είναι οι αλλαγές, κάλλιστες όταν ωφελούν όσο το δυνατόν περισσότερο αριθμό οικογενειών, όμως το θέμα είναι να τους προσφέρουμε και την ανάλογη δυνατότητα φιλοξενίας όχι να μένουν με το εισιτήριο στο χέρι. Πραγματικά, το πρόβλημα θα διογκωθεί το επόμενο διάστημα. Ωφελούμενες οικογένειες με υψηλό αριθμό μορίων χρειάζεται να αλλάξουν δομές ή μπορεί να μην εξασφαλίσουν τελικά και καθόλου θέσεις!

Κ.Μ.

Ερωτήματα

Μικρός είναι ο αριθμός των καταδικασθέντων που είχε το δικαίωμα και έκανε χρήση της κοινωφελούς εργασίας. Από την αρχή του χρόνου ήταν μόλις 34. Είναι δυνατόν εν μέσω κρίσης να μην υπάρχει το ενδιαφέρον για μετατροπή ποινών ή να φταίει το γεγονός ότι το πρόγραμμα υλοποιείται από λίγους δήμους;

Κ.Μ.

Βοήθεια

Φωτιά που ξεκίνησε από την κουζίνα ξεσπίτωσε προχθές μία νεαρή τετραμελή οικογένεια από τη γκαρσονιερούλα που νοίκιαζε στα Σφαγεία Σκιάθου. Η μητέρα λιποθύμησε στη θέα της καταστροφής. Ισως χρειάζεται να εξεταστεί αν η οικογένεια χρειάζεται βοήθεια. Οι ζημιές που προκλήθηκαν σύμφωνα με την Πυροσβεστική ανέρχονται στις 15.000 ευρώ. Δεν είναι και τόσο μεγάλο ποσό. Αν χρειάζεται, η τοπική κοινωνία μπορεί να απλώσει ένα δίχτυ ασφαλείας και να την προστατέψει.

Κ.Μ.

Ποια εργατική νομοθεσία;

Κάθε έννοια της εργατικής νομοθεσίας φαίνεται ότι καταστρατηγεί η οικονομική κρίση ιδιαίτερα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Οι έλεγχοι από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίες φαίνεται ότι οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η μη τήρηση του ωραρίου είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη. Εργαζόμενοι φαίνεται να προσλαμβάνονται για τρεις και τέσσερις ώρες απασχόλησης και εργάζονται και οχτώ και δέκα και δώδεκα ώρες…

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου