ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αγναντεύουν…

αγναντεύουν-792803

Αγναντεύουν…

Δεν μάσησε τα λόγια του χθες ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου, Νικήτας Πρίντζος μιλώντας για τις ενέργειες της κυβέρνησης, αλλά και τις παρεμβάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όλων των κομμάτων για την οικονομική κατάσταση αγροτών και κτηνοτρόφων. «Αγναντεύουν, μόνο αυτό κάνουν…», είπε και ξαναείπε ο κ. Πρίντζος. «Ούτε μιλάνε, ούτε λαλάνε, την ώρα που οι αγρότες δεν θα σπείρουν φέτος και οι κτηνοτρόφοι δεν θα έχουν να ταΐσουν τα ζώα τους. Αλλά μία χώρα που δεν παράγει και όχι μόνο στον πρωτογενή τομέα είναι καταδικασμένη να πεθάνει», πρόσθεσε.

Και στο σχόλιο δημοσιογράφων, γιατί βάζει όλα τα κόμματα στο ίδιο «τσουβάλι», ο κ. Πρίντζος ήταν κατηγορηματικός: «Γιατί τα λέω όπως τα βλέπω, με ενδιαφέρει ο τόπος μου που βουλιάζει. Γιατί ποτέ δεν ήμουν δούλος κανενός κόμματος και γι’ αυτό δεν έχω πολιτικές δουλείες πουθενά».

ΝΤ. Π.

Προσφορά

Τον προβληματισμό του για το εάν οι 15 υποτροφίες και τα 400 ευρώ το μήνα που αποφάσισε να χορηγήσει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου σε φοιτητές, παιδιά αγροτών και κτηνοτρόφων από τα 20 χωριά που συνεργάζονται με το Συνεταιρισμό, μετέφερε ο πρόεδρος του Νικήτας Πρίντζος σε δημοσιογράφους μετά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για να ανακοινώσει τη νέα αυτή πρωτοβουλία της Διοίκησης.

Η απάντηση που έλαβε «ομόφωνα» ήταν «ναι» από τους δημοσιογράφους που συνομιλούσε, με την ευχή την επόμενη χρονιά ο αριθμός των υποτρόφων να αυξηθεί και να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους.

Αλλωστε, οι 15 υποτροφίες αντιστοιχούν σχεδόν σε ένα φοιτητή από κάθε χωριό και τα 400 ευρώ το μήνα, είναι αξιοσέβαστο ποσό αν ληφθούν υπόψη και οι παροχές που έχουν οι φοιτητές (στέγαση για τους οικονομικά αδύναμους, δωρεάν σίτιση καθημερινά, μειωμένο εισιτήριο).

ΝΤ. Π.

Θετική εξέλιξη

Εγκρίθηκε από το έκτακτο Δ.Σ. της Αlpha Bank το σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος. Το σχέδιο προβλέπει την απόκτηση της αλυσίδας από την Σκλαβενίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες η Σκλαβενίτης θα χρηματοδοτηθεί με 360 εκατ. με επιτόκιο 1,5% με τις τράπεζες να διατηρούν δικαιώματα από τα μερίσματα, τυχόν μετοχοποίηση της εταιρείας κλπ. Ταυτόχρονα προβλέπεται «κούρεμα» 50% στις απαιτήσεις των προμηθευτών.

Σε κάθε περίπτωση αποτελεί μια πρώτη θετική εξέλιξη για τη διάσωση της εταιρείας και κατ’ επέκταση των θέσεων εργασίας του προσωπικού που έχουν βρεθεί σε τέλμα τόσο στα καταστήματα του Βόλου όσο και σε αυτά στις άλλες πόλεις.

Ν.Τ.

Τουρισμός

«Καμπανάκι» διαρκείας για το μέλλον του τουρισμού χτυπά η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας, η οποία καταδεικνύει τη μείωση των εσόδων από τον τουρισμό κατά 5,4% για το μήνα Ιούνιο: Πιο συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2015 εισπράχθηκαν 1,957 δις ευρώ, ενώ το φετινό Ιούνιο εισπράχθηκαν 1,851 δισ. Γεγονός, που σημαίνει ότι καταγράφεται μια πτώση εσόδων της τάξης του 5,4%. Οσο για την μέση δαπάνη των τουριστών, που επισκέπτονται τη χώρα μας, αυτή στο πρώτο εξάμηνο του 2016 μειώθηκε κατά 5%. Οφείλεται αυτή η πτώση στην υπερφορολόγηση στον τομέα του τουρισμού; Διόλου απίθανο. Αυτό που ήδη οι άνθρωποι του τουρισμού, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι, το έχουν αντιληφθεί εγκαίρως, οι κυβερνώντες μάλλον αργούν ακόμη να το συνειδητοποιήσουν….

ΣΩΛ

Δυσβάστακτο

Με ιδιαίτερη αγωνία αναμένουν τον ΕΝΦΙΑ χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων αδυνατεί να πληρώσει το «χαράτσι». Οπως σχολίαζε εύγλωττα τις προάλλες Βολιώτης, «η κατοχή ακινήτων, που κάποτε ήταν επένδυση, σήμερα αποτελεί δυσβάστακτο βάρος, το οποίο αδυνατούμε πλέον να σηκώσουμε στους ώμους μας».

Γ.Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου