ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ερωτήματα

ερωτήματα-792807

Σειρά ερωτημάτων που αφορούν τους επαγγελματίες απευθύνει προς την κυβέρνηση ο πρόεδρος του Μεταποιητικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Μιχάλης Σπανός. Αρχικά αναρωτιέται για ποιο λόγο να μην ισχύει το ακατάσχετο του λογαριασμού (ενός τουλάχιστον) για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Οπως επίσης ανέφερε στη στήλη σύμφωνα με το καθεστώς που επικρατεί γίνεται κατάσχεση οποιασδήποτε επιταγής επαγγελματία εάν αυτός οφείλει στην Εφορία και στα ταμεία. Κατά συνέπεια είναι ένα μέτρο που πλήττει όλους ανεξαιρέτως. Τέλος, όπως προτείνει θα πρέπει τουλάχιστον εκείνη την στιγμή της «κατάσχεσης» των χρημάτων ο επαγγελματίας να γνωρίζει σε ποιον κωδικό πηγαίνουν τα χρήματά του διότι αποδεδειγμένα δεν φαίνεται στην Εφορία καθόλου αυτό το ποσό.

Ν.Τ.

Λόγω κρίσης

Εντύπωση προκάλεσε το πλήθος του κόσμου που κατέκλυσε το προαύλιο της ιεράς μονής Παναγίας Κάτω Ξενιάς, στη διάρκεια του προχθεσινού εορτασμού, καθώς επίσης και η αναφορά του κ. Ιγνατίου σε «ανούσιες υποσχέσεις» από φορείς για συνδρομή στις διαδικασίες αναστήλωσης, «οι οποίες ουδέποτε υλοποιήθηκαν». Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος επεσήμανε ότι «στην Εκκλησία τα έργα ξεκινούν χωρίς χρήματα και ολοκληρώνονται. Αντίθετα τα κρατικά έργα ξεκινούν με χρήματα, πολλές φορές ξένα και ποτέ δεν ολοκληρώνονται» κάνοντας παράλληλα λόγο για μια πραγματικότητα στον τόπο μας, την οποία «δυστυχώς, πληρώνουμε την εποχή της κρίσης».

Γ.Υ.

Φορολογικά μέτρα

«Είμαστε υπέρ των ελέγχων, αλλά κατά των φορολογικών μέτρων που έχουμε» επεσήμανε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Κώστας Τσέλιος, κληθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ να σχολιάσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος, με φόντο τη μειωμένη εκπτωτική κίνηση. Ο ίδιος έκανε λόγο για ένα εχθρικό φορολογικό περιβάλλον, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν βοηθάει τους εμπόρους να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Γ.Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου