ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τα βέλη

τα-βέλη-807636

Τα βέλη

Φαρμακερό το σχόλιο του νέου γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Σακκόπουλου για την υφυπουργό Μαρ. Χρυσοβελώνη για την επίθεση που δέχτηκε η Φώφη Γεννηματά από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ με αφορμή ότι είναι καρκινοπαθής για την οποία… πήρε θέση κατόπιν εορτής και αφού στηλιτεύθηκε η στάση της.

«Είναι μάλλον δύσκολο να είσαι υφυπουργός και παράλληλα να κρίνεις δημόσια τον Αρχηγό σου… Παρόλο που αυτά, θα έπρεπε να είναι ανεξάρτητα, μάλλον αυτό δεν ισχύει στους ….Ανεξάρτητους Ελληνες.

Οταν, όλες οι ελληνικές οικογένειες, ανεξαιρέτως, έχουν χτυπηθεί από τη μάστιγα που λέγεται καρκίνος και βρίσκει ευκαιρία αρχηγός κόμματος, να εκμεταλλεύεται το γεγονός για να χτυπήσει κάτω από τη μέση, νομίζω είναι θέμα που ξεπερνάει την πολιτική αισθητική του καθενός» επισήμανε ο κ. Σακκόπουλος. Στο ΠΑΣΟΚ το γράψαμε από προχθές είναι σφόδρα ενοχλημένοι από το συγκεκριμένο θέμα και όχι άδικα. Τα θέματα υγείας δεν μπορεί να μπαίνουν στην πολιτική αντιπαράθεση.

Β.Κ.

Ερωτήματα

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή είδηση ότι το Επιμελητήριο Μαγνησίας έκανε αγωγή κατά της «Μαγνησιακής Πίστης», ζητώντας έξωση από το χώρο που έχει παραχωρήσει από κτίριό του επί της οδού Δημητριάδος, ο οποίος είναι εμβαδού μόλις 25,40 τετραγωνικών μέτρων. Η έξωση προκάλεσε προβληματισμό αλλά και ερωτήματα. Δεν είναι η «Μαγνησιακή Πίστη» παιδί – δημιούργημα του Επιμελητηρίου; Γι’ αυτήν την αγωγή υπάρχει ομόφωνη απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο; Δεν επαρκεί ο χώρος που έχει το Επιμελητήριο και χρειάζεται άλλα 25 τετραγωνικά μέτρα για να καλύψει τις ανάγκες του;

Κ. Μ.

Φοβερό πρόβλημα

Μείζον είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με τις ελλείψεις στους γραμματείς το Ειρηνοδικείο Βόλου. Το θέμα έχει θιχτεί επανειλημμένως στο υπουργείο Δικαιοσύνης, όμως απάντηση δεν έχει δοθεί. Πλέον είναι να απορεί κανείς τι αποτελέσματα προσδοκεί να έχει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου το νέο δικαστικό έτος, όταν εφτά αντί δεκατρείς γραμματείς έχουν να χειριστούν χιλιάδες υποθέσεις…. Το υφιστάμενο προσωπικό εργάζεται πέραν του ωραρίου του, καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες, όμως είναι φύση αδύνατο να ανταποκριθεί σε τόσες πολλές υποθέσεις χωρίς ενίσχυση.

Κ. Μ.

Χρειάζεται ενίσχυση

Ακάλυπτη είναι μία βάρδια οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, το οποίο καλύπτει σε γεωγραφική ενότητα τους πρώην δήμους Αλμυρού, Πτελεού, Σούρπης και την Κοινότητα Ανάβρας. Το θέμα απασχόλησε τη χθεσινή συνάντηση του δημάρχου Αλμυρού, Δημήτρη Εσερίδη, με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Λάρισας Ιωάννη Γούλα, τον αντιπρόεδρο Ιωάννη Μακρυγιάννη και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Βόλου Κωνσταντίνου Χατζησταματίου. Η συζήτηση ήταν σε καλό κλίμα, καθώς υπάρχει συνεργασία και αλληλοβοήθεια στο δήμο όπου και όποτε παρουσιαστεί πρόβλημα. Ο κ. Εσερίδης από μέρους του δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την επάνδρωση του Κέντρου Υγείας με έναν ακόμη οδηγό έστω και με μετάταξη. Όπως ανέφερε, το ασθενοφόρο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι ακινητοποιημένο.

Κ. Μ.

Στην ανεργία

Ο τοπικός σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών επιβεβαιώθηκε πλήρως ως προς τις προβλέψεις του για τον αριθμό των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα μείνουν χωρίς δουλειά από το Σεπτέμβριο. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων διορισμού στη δημόσια εκπαίδευση ολοκληρώθηκε και όπως προκύπτει, τουλάχιστον 70 αναπληρωτές δάσκαλοι και νηπιαγωγοί στο νομό Μαγνησίας (περισσότεροι από 2.000 πανελλαδικά), μένουν εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας από τη νέα σχολική χρονιά. Το υπουργείο Παιδείας που παρουσίασε σαν πρωτοποριακή μεταρρύθμιση τις αλλαγές στα ολοήμερα σχολεία με τη μείωση των ωρών διδασκαλίας, βλέπει να διαψεύδεται από τα γεγονότα και τα επίσημα στοιχεία η προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης προκειμένου να γίνει το μαύρο άσπρο.

Γ.Λ.

Υπερέβαλλαν εαυτούς

Μπορεί ο νομός Μαγνησίας να πήρε τη μερίδα του λέοντος από το κονδύλι που εξασφάλισε η περιφέρεια Θεσσαλίας, από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, για την αντιμετώπιση προβλημάτων σε έργα υποδομής από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του προηγούμενου διαστήματος, ωστόσο κανένας σχεδιασμός δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί, ώστε να κλείσουν οι πληγές στο οδικό δίκτυο του Πηλίου και να γίνουν παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας σε ρέματα της περιοχής, αν οι τεχνικές υπηρεσίες της τοπικής περιφερειακής ενότητας δεν είχαν «τρέξει» τις σχετικές διαδικασίες ώστε να είναι άμεσα αξιοποιήσιμα τα 3,1 εκατομμύρια ευρώ που αναλογούν στο νομό μας. Και όλα αυτά ενώ υπάρχει μείζον πρόβλημα υποστελέχωσης, ακόμη και σε νευραλγικές υπηρεσίες της πρώην νομαρχίας Μαγνησίας.

Γ.Λ.

Εξελίξεις

Τι γίνεται πάλι στο Ορφανοτροφείο Βόλου; Μαθαίνουμε για εξελίξεις που δρομολογούνται από αντιδρώντες στις ενέργειες του προέδρου, που έθιξε πρόσωπα και καταστάσεις για να βάλει μία τάξη στο ίδρυμα και να αρχίσει να δουλεύει προς όφελος των παιδιών.

Να μην υπάρξει μία διοίκηση που να ενδιαφέρεται πραγματικά για να πάει μπροστά το Ορφανοτροφείο προς όφελος των παιδιών, κάτι που αναγνωρίζεται επίσημα από Εκκλησία και φορείς…

Αρχίζουν τα «χτυπήματα».

Ε.Χ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου