ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αρωμα γυναίκας

αρωμα-γυναίκας-823079

Αρωμα γυναίκας

Αρωμα γυναίκας στην τεχνική υπηρεσία του δήμου Βόλου.

Καθήκοντα προϊσταμένης ανέλαβε η κ. Ελένη Προβιά που σημειωτέον είναι η πρώτη γυναίκα στον καλλικρατικό δήμο Βόλου στη θέση της διευθύντριας στη συγκεκριμένη υπηρεσία. Ο πρώην δήμος Νέας Ιωνίας είχε βέβαια τα πρωτεία με την αείμνηστη Αννα Καστρουνή, που έβαλε τη σφραγίδα της στην υλοποίηση του προγράμματος URBAN.

Ε.Χ.

Αιχμές

Στο δημοτικό συμβούλιο ήρθε προς έγκριση η αναπροσαρμογή των τιμών των εισιτηρίων που ισχύουν τους τελευταίους επτά μήνες μετά την αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 23%.

Τι βρήκαν να πουν οι κ.κ. Κ. Γαργάλας και Ιάσονας Αποστολάκης; Οτι η Αστικό ΚΤΕΛ Α.Ε. δεν ασκεί… συγκοινωνιακή πολιτική κι ότι ο δήμος θα έπρεπε να ασκήσει πιέσεις προς μία Α.Ε. να μειώσει το φοιτητικό εισιτήριο στα επίπεδα του μαθητικού.

Ειδικά ο Κώστας Γαργάλας έψεξε το ΚΤΕΛ ότι «δεν κάνει βήματα για να διευκολύνει την κίνηση στο κέντρο της πόλης με μίνι bus» και άλλα τέτοια.

Ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μαργαρίτης Πατσιαντάς ήταν πάντως αποστομωτικός: «βλέπουμε το δέντρο και χάσαμε το δάσος. Το 23% είναι ένα σκληρό μνημονιακό χαράτσι στις συγκοινωνίες».

Ε.Χ.

Ουρά

Πυρ ομαδόν από τις αντιπολιτεύσεις στη δημοτική αρχή Βόλου ότι ουσιαστικά χαρίζει σε ιδιώτες το πάρκινγκ της Φιλελλήνων, μετά την αλλαγή των όρων προκήρυξης του διαγωνισμού.

Αν αυτό αληθεύει φανταζόμαστε ότι στο διαγωνισμό που θα βγει θα κάνουν ουρά οι επενδυτές. Κορόιδα είναι;

Ε.Χ.

Η φτώχεια φέρνει γκρίνια

Τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ φτάνουν οι οφειλές μελών της «Μαγνησιακής Πίστης», της συνεταιριστικής τράπεζας που ιδρύθηκε στο Βόλο με σκοπό την τόνωση της επιχειρηματικότητας. Οι συγκεκριμένες οφειλές προκύπτουν από μέλη της που αδυνατούν να είναι συνεπή ως προς τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Αυτή η κατάσταση δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα σε όσα μέλη της τράπεζας θέλουν να τους επιστραφούν οι συνεταιριστικές τους μερίδες. Αυτό γίνεται μόνο σε όσα μέλη αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, ενώ για τους υπόλοιπους που έχουν ανάγκη αυτά τα χρήματα, ιδίως την τρέχουσα περίοδο όπου η έλλειψη ρευστότητας είναι ασφυκτική, δεν υπάρχει διέξοδο. Ολα αυτά τονίστηκαν στην πρόσφατη γενική συνέλευση των μετόχων της Μαγνησιακής Πίστης όπου επικράτησε κλίμα έντασης και ο πρόεδρος έγινε αποδέκτης φραστικών επιθέσεων.

Γ.Λ.

Από επιτροπές χορτάσαμε…

Χρονικό ορίζοντα τεσσάρων μηνών, το πολύ, δίνει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου στην υπό σύσταση επιτροπή, η οποία θα εξετάσει την αδιέξοδη κατάσταση με το τοπικό δικαστικό μέγαρο και στη συνέχεια θα προτείνει λύσεις. Η συμμετοχή στη συγκεκριμένη επιτροπή του οικονομικού διευθυντή του υπουργείου Δικαιοσύνης σηματοδοτεί ότι η όποια λύση προταθεί θα πρέπει να καλύπτεται από τα οικονομικά δεδομένα της εποχής, ενώ η απουσία, προς το παρόν τουλάχιστον, φορέων οι οποίοι θα μπορούσαν με τις τεχνικές τους γνώσεις να βοηθήσουν σημαντικά (όπως το ΤΕΕ Μαγνησίας), δημιουργεί εύλογες ανησυχίες για το τελικό αποτέλεσμα. Εξάλλου, ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία επιτροπή θα είναι η συγκεκριμένη που συστάθηκε ώστε να μην λυθεί ποτέ το πρόβλημα που προκάλεσε την ενεργοποίησή της.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου