ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Θετικό ξεκίνημα

θετικό-ξεκίνημα-824409

Θετικό ξεκίνημα

Με μια ευχάριστη είδηση θέλησε να συνδυάσει την πρώτη του επίσημη συνάντηση με τους δημοσιογράφους, ως νέος διοικητής του νοσοκομείου Βόλου, ο Ματθαίος Δραμητινός, ο οποίος ανακοίνωσε ότι πέραν της απόκτησης στεφανιογράφου από το νέο ΕΣΠΑ, έχει εξασφαλισθεί για το «Αχιλλοπούλειο» ποσό ενός εκατομμυρίου ευρώ για την απόκτηση ψηφιακού χειρουργείου, ακτινολογικού εξοπλισμού και την αντικατάσταση μέρους του γηρασμένου εξοπλισμού στη μονάδα τεχνητού νεφρού. Την ίδια στιγμή ο νέος διοικητής του «Αχιλλοπουλείου» εμφανίζεται αισιόδοξος για την κάλυψη των κενών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ τείνει χείρα συνεργασίας στον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών, ο οποίος του επεφύλαξε «θερμή» υποδοχή μόλις ανακοινώθηκε η τοποθέτησή του στο τιμόνι του τοπικού νοσηλευτικού ιδρύματος, κάνοντας λόγο για κομματικό διορισμό, αμφισβητώντας παράλληλα τις ικανότητες του κ. Δραμητινού να κουμαντάρει το Νοσοκομείο του Βόλου.

Γ.Λ.

Χάνεται το δορυφορικό σήμερα

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ του Βόλου που συνεχίζουν την προσπάθεια να μην καταργηθεί το τοπικό τηλεφωνικό κέντρο το λένε ξεκάθαρα: το νέο σύστημα επικοινωνίας, μέσω δορυφόρου, μεταξύ του τηλεφωνικού κέντρου στη Λάρισα και των ασθενοφόρων είναι προβληματικό και δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μιας περιοχής με γεωγραφικές ιδιομορφίες, όπως το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου. Οι συνεχείς δοκιμές που γίνονται αυτό το διάστημα έχουν αποδείξει ότι υπάρχει πρόβλημα στην επικοινωνία, εντός του αστικού ιστού, όπου χάνεται το δορυφορικό σήμα και δεν είναι δυνατόν να ακούσουν τα πληρώματα των ασθενοφόρων τις οδηγίες του τηλεφωνικού κέντρου, ακόμη και σε γειτονιές στο κέντρο του Βόλου! Οσοι δεν λαμβάνουν υπόψη αυτές τις επισημάνσεις είτε δεν γνωρίζουν το αντικείμενο και επιμένουν σε έναν λανθασμένο σχεδιασμό, είτε εξυπηρετούν σκοπιμότητες.

Γ.Λ.

Συνεχίζουν

Σε αποχή από τις υποθέσεις του Δημοσίου στα Δικαστήρια φαίνεται ότι θα προχωρήσουν μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου οι δικηγόροι του Βόλου. Το υπουργείο Εργασίας φέρεται να κορόιδεψε τον κλάδο, καθώς ενώ είχε δώσει υποσχέσεις για τροποποιήσεις, τελικά έκανε πίσω και δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του. Τώρα οι δικηγόροι θα χτυπήσουν εκεί που πονάει το κράτος. Θα απέχουν από όλες τις οικονομικές υποθέσεις της Δικαιοσύνης…

Κ.Μ.

Πάτημα

Συντονισμένα πυρά από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και την ΕΛΜΕ Μαγνησίας δέχθηκε χθες η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του δήμου Βόλου, Γεωργία Τοκαλή Μποντού, επειδή… τολμά να παλεύει για την ίδρυση μιας νέας εκπαιδευτικής δομής στο Βόλο, εν προκειμένω του καλλιτεχνικού σχολείου για το οποίο έχει ήδη εκδηλωθεί τεράστιο ενδιαφέρον φοίτησης από μαθητές της πόλης.

Τι και τι δεν της καταλογίζουν επειδή είχε το… θράσος να ζητήσει στοιχεία για να ενισχύσει την πρόταση για την ίδρυση και λειτουργία του σχολείου: ότι επιχειρεί να συμπεριφερθεί ως διοικητικό όργανο ενταγμένο στο υπουργείο Παιδείας και μάλιστα ιεραρχικά ανώτερο, ότι προσπαθεί να υποκαταστήσει το υπουργείο και τις υπηρεσίες του…

Εδώ που τα λέμε, όντως το υπουργείο θα έπρεπε να είχε ζητήσει υπηρεσιακώς τα στοιχεία για τους εκπαιδευτικούς για να κάνει τους λογαριασμούς του και να υπολογίσει πόσο σύντομα μπορεί να προχωρήσει τις διαδικασίες για τη λειτουργία της νέας εκπαιδευτικής δομής.

Το τυπικό σκέλος όμως έγινε… πάτημα και η ουσία μπήκε στο περιθώριο…

Ε.Χ.

Μέτρα

Κανονικά η ΔΕΥΑΜΒ δεν πρέπει να κλείσει μόνο τις κοινόχρηστες βρύσες, που άλλοι τις έχουν για τουριστική attraction κι άλλοι για να πλένουν τα αυτοκίνητά τους στην υγεία των κορόιδων της πόλης.

Θα πρέπει να βγει με κλιμάκια έξω στις γειτονιές και να επιβάλλει τσουχτερά πρόστιμα σε όσους… κυνηγούν τα φύλλα και τα σκουπίδια στα πεζοδρόμια με τα λάστιχα, καταναλώνοντας δεκάδες κυβικά νερού.

Γιατί όταν θα έρθουν οι δύσκολες ημέρες του Αυγούστου δεν θα πληρώσουν μόνο αυτοί που σπατάλησαν αλόγιστα νερό, αλλά όλοι.

Από τη στιγμή που πάσχουμε από παιδεία ας εφαρμοστούν μέτρα και μάλιστα αυστηρά.

Ε.Χ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου