ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κουτοπονηριές

κουτοπονηριές-844694

Κουτοπονηριές

Οι ιδιοκτήτες καφέ μπαρ στο Βόλο δεν είναι αγανακτισμένοι μόνο για τις επερχόμενες αυξήσεις στις τιμές του καφέ και της μπύρας που ψηφίστηκαν το βράδυ της Κυριακής από τη Βουλή, στο πλαίσιο του πολυνομοσχεδίου για την επιβολή έμμεσων φόρων σε ό,τι κινείται και παράγει στη χώρα μας. Αυτό που τους εξόργισε είναι η στάση της κυβέρνησης που ενώ είχε διαρρεύσει ότι αυτές οι αυξήσεις θα έρθουν από τον Ιανουάριο του 2017, μεθόδευσε την ψήφιση αυξήσεων στην μπύρα από τον ερχόμενο κιόλας Ιούνιο. Αυτή η κουτοπόνηρη τακτική των αιφνιδιασμών μέσα στο σαββατοκύριακο, όπου επιλέγεται η λύση των τροπολογιών ώστε να περάσουν δυσβάστακτες αυξήσεις, βυθίζει ακόμη πιο πολύ την καταβαραθρωμένη αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και προκαλεί την μήνη των πολιτών.

Γ.Λ.

Σκωτσέζικο ντους

Σκωτσέζικο ντους για τους 25 καθηγητές της Μαγνησίας που έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους να βγουν σε σύνταξη. Ενώ με διευκρινιστική του εγκύκλιο το υπουργείο ενημέρωνε ότι οι μήνες έως και τέλη Αυγούστου δεν θα υπολογίζονται ως συντάξιμος χρόνος και ήδη ένας ανακάλεσε την αίτησή του, ψηφίστηκε τροπολογία, βάσει της οποίας το μέτρο δεν θα ισχύσει για φέτος. Μέχρι πάντως οι καθηγητές να βγουν τελικώς στη σύνταξη, κρατούν μικρό… καλάθι.

Ε.Χ.

Χάθηκε ο δρόμος

Το σημαντικότερο πρόβλημα που προκάλεσε η θεομηνία του περασμένου σαββατοκύριακου στο οδικό δίκτυο της Μαγνησίας εντοπίζεται στο δρόμο Χανίων – Κισσού, όπου το ένα από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας έχει υποχωρήσει από τα ορμητικά νερά της βροχής. Ιδίως στο ύψος του χιονοδρομικού κέντρου η κατάσταση είναι απελπιστική. Και να φανταστείτε ότι πρόκειται για έργο που παραδόθηκε σε χρήση μόλις πριν από έξι χρόνια, ενώ τους μισούς μήνες του χρόνου σπανίως χρησιμοποιείται καθώς όσοι το σχεδίασαν δεν σκέφτηκαν ότι δεν είναι δυνατόν ένας δρόμος να διέρχεται μέσα από πίστες του σκι! Ας ελπίσουμε να μην αντιμετωπιστεί με την ίδια προχειρότητα η διαδικασία αποκατάστασης του κατεστραμμένου οδοστρώματος. Ενόψει μάλιστα και του καλοκαιριού όπου υπάρχει αυξημένη κίνηση στο επίμαχο οδικό τμήμα, οι αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει να επισπεύσουν τον προγραμματισμό τους.

Γ.Λ.

Διακριτοί ρόλοι

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Μακαριότατου ότι «βρισκόμαστε σε μια εποχή που δε χρειαζόμαστε απλώς διακριτούς ρόλους, αλλά καθαρούς διακριτούς ρόλους… πρέπει να αποκαλύψουμε το διαβρωτικό έργο αυτής της ιδεολογικής πλατφόρμας και να θέσουμε όλους προ των ευθυνών τους». Ο κ. Ιερώνυμος τόνισε ότι Εκκλησία υπάρχει και θα υπάρχει για να υπηρετεί τον άνθρωπο, κόντρα στις δυσκολίες και τα προβλήματα που προκάλεσε η κρίση.

Γ.Υ.

Ολα μαύρα

«Και τώρα τι και τώρα πως;». Πρόκειται για το ερώτημα που σκοπεύουν να απευθύνουν οι επαγγελματοβιοτέχνες στους βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Οπως αποφάσισε χθες το βράδυ κατά πλειοψηφία το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, οι επαγγελματοβιοτέχνες θέλουν να ενημερωθούν τι γίνεται από εδώ και στο εξής. Οι ίδιοι, όπως είπε, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ, Τρύφωνας Πλαστάρας, τα βλέπουν όλα μαύρα.

Κ.Μ.

Ενισχύεται

Ενισχύεται με προσωπικό ο ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ του δήμου Βόλου. Στους πενήντα ανέρχονται οι θέσεις που ανοίγουν στον οργανισμό για οκταμηνίτες, με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, ανάμεσα σε 448 σε όλη τη χώρα. Με τις συγκεκριμένες προσλήψεις ο οργανισμός θα πάρει «ανάσα», δεδομένου και του όγκου των εκδηλώσεων και διοργανώσεων που έχει αναλάβει. Μία θέση ανοίγει και για τον οργανισμό πολιτιστικών, αθλητικών και κοινωνικών δράσεων του δήμου Αλοννήσου.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου