ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σε άλλο σύμπαν

σε-άλλο-σύμπαν-845319

Oποιος παρακολουθούσε χθες τη συζήτηση στη Βουλή και άκουγε τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, νόμιζε ότι βρίσκεται σε ένα παράλληλο σύμπαν, όπου όλα πάνε καλά και θα πάνε ακόμη καλύτερα και ότι το τρένο της ανάπτυξης άρχισε ήδη το ταξίδι του στις ελληνικές ράγες… Τι άλλο θα ακούσουμε;

Επί της ουσίας

Η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας θα συνεδριάσει σε διευρυμένη σύνθεση, σήμερα για να συζητήσει τα συμπεράσματα από την Πανελλήνια Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Πολιτική φανταζόμαστε ότι θα είναι η συζήτηση… και επί της ουσίας διότι εάν κρίνω από τα όσα έδειξε το ψαχτήρι του fb, για τα τοπικά στελέχη που βρέθηκαν στην Αθήνα στη συνδιάσκεψη… ο πολιτικός διάλογος εν πολλοίς αναλώθηκε στις selfie με πρώην υπουργούς και τη Φώφη.

Διαδικασίες

Στο ΠΑΣΟΚ πάντως ετοιμάζονται για εκλογή περιφερειακών οργάνων στις 26 Ιουνίου, θα γίνει και συζήτηση για τα οργανωτικά. Οι εκλογικές διαδικασίες, ο τρόπος και οι ημερομηνίες υποβολής υποψηφιοτήτων και τα σχετικά με το μητρώο μελών, θα γίνουν γνωστά τις επόμενες μέρες.

Δημόσιες υπηρεσίες…

Δημόσιες υπηρεσίες… Από τη μία η ΔΕΗ με προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος έως τις 2 το μεσημέρι σε περιοχή του Βόλου και από την άλλη η ΔΕΥΑΜΒ να κερνάει θολό νερό και έως το απόγευμα να μην έχει βγει μία ανακοίνωση να ενημερώσει τους πολίτες. Κάθε άλλο σχόλιο περισσεύει.

Συγχαρίκια

Αψογη από κάθε πλευρά η διοργάνωση της Συνόδου των Πρυτάνεων που φιλοξενήθηκε το περασμένο τριήμερο στο Valis Resort στην Αγριά. Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η αντίστοιχη υπεύθυνη του Valis Resort, κ.κ. Μαρία Αναστασίου και Μένη Θεοδώρου, ένωσαν τις δυνάμεις τους, το αποτέλεσμα ήταν άψογο και πήραν τα συγχαρητήρια από όλους τους παραβρισκόμενους και συμμετέχοντες στη Σύνοδο. Ηταν δε τόσο καλή η διοργάνωση που ζητήθηκαν ακόμη και… μεταγραφές σε άλλα πανεπιστήμια για την οργάνωση των Συνόδων των Πρυτάνεων ακόμη και επανάληψη της διοργάνωσης στο Βόλο.

Χάθηκε το δικαστικό έτος 2016

Πάει το δικαστικό έτος 2015-2016. Τρέχει τελευταία εβδομάδα του Μαΐου και η αποχή των δικηγόρων για τα φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο συνεχίζεται. Εκατοντάδες δίκες έχουν χαθεί, ενώ οι προσπάθειες για ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεων του Ειρηνοδικείου Βόλου πήγαν χαμένες. Πλέον ο χρόνος μετρά ανάποδα για τη λήξη του δικαστικού έτους τον Ιούλιο. Όλες οι υποθέσεις της Δικαιοσύνης πήγαν πίσω και έπεται συνέχεια.

Προβληματισμός

Εντονότατο προβληματισμό προκαλεί στους επαγγελματίες και κυρίως τους ξενοδόχους και τους τουρ οπερέιτορς το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 23 Ιουνίου και θα κρίνει την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της προέδρου της Ενωσης Ξενοδόχων Αλοννήσου, ότι αναμφίβολα θα επηρεαστεί η καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων, εν δυνάμει επισκεπτών της περιοχής μας. «Οταν προκύπτουν σοβαρά ζητήματα, οι διακοπές έρχονται σε δεύτερη θέση», όπως τόνισε η Ζωή Βαφίνη, δίνοντας το στίγμα των σαρωτικών αλλαγών που θα προκύψουν σε περίπτωση μη παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Εκρηκτικό μείγμα

Καμία αύξηση στα έσοδα του ΦΠΑ δεν έχουν φέρει οι εκάστοτε αυξήσεις του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια. Αυτό οι οικονομολόγοι το γνωρίζουν πολύ καλά. Από την 1η Ιουνίου και μετά, λένε, θα μιλήσουμε, αλλά για… αύξηση της φοροδιαφυγής και για δυσκολία στην επίτευξη των στόχων. Οι αυξήσεις σε ασφαλιστικές εισφορές, ΦΠΑ, φόρους και οι μειώσεις και περικοπές μισθών και ΕΚΑΣ δεν μπορούν να συμβαδίσουν για να έχουν και αποτελέσματα στα έσοδα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου