ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σεμνός

σεμνός-845815

Σεμνός

Την παράσταση στη Σύνοδο των Πρυτάνεων, «έκλεψε» ο ειδικός γραμματέας κοινοτικών πόρων του υπουργείου Παιδείας, Γ. Ιωαννίδης. Νέος, ενημερωμένος για το αντικείμενό του και σεμνός. Με λεωφορείο ήρθε στο Βόλο με λεωφορείο επέστρεψε στην Αθήνα, παρά το γεγονός ότι του προσφέρθηκε αυτοκίνητο και οδηγός από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που είναι ο οικοδεσπότης της Συνόδου.

Ε.Χ.

Καρμπόν

Ατέλειωτο πλέον είναι αυτό το καρμπόν. Το χρησιμοποιούν για πάσα νόσο… ορισμένοι εκ των συλλογικών φορέων στη Μαγνησία τόσο συχνά πια που καταντάει αηδία. Βάζουν και την τζίφρα τους κάτω από την ανακοίνωση του Πανελλαδικού οργάνου, κοτσάρουν και μία φωτογραφία και αυτό έχουν την αίσθηση ότι είναι παρέμβαση στην τοπική κοινωνία. Κάτσε και γράψε δύο γραμμές να είναι αυθεντικές και να αποτυπωθεί και το προσωπικό σου στίγμα ρε αδερφέ. Δεν είναι όλα… πατσάς.

Β.Κ.

Βρε… καλώς τα παιδιά

«Ξύπνησαν» μετά από μέρες οι έξι «ανεξάρτητοι» του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, όχι για να ενώσουν και αυτοί τη φωνή τους με όλους αυτούς που ανησυχούν και σπεύδουν να ενεργοποιηθούν για να μη μείνει ουραγός το Νοσοκομείο Βόλου στα έργα του ΕΣΠΑ, αλλά για να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα. Τα παραμορφωτικά γυαλιά που φοράνε δεν τους επιτρέπουν καν να αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία τα στοιχεία που δεν αμφισβητούνται ούτε από το υπ. Υγείας αφού πρόκειται για έγγραφα δικών του στελεχών. Τους τύφλωσε ο κομματικός πατριωτισμός και δεν βλέπουν τη μύτη τους.

Β.Κ.

Ανθρώπινη αλυσίδα

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές του νοσοκομείου Βόλου δείχνουν πρώτοι τα αγωνιστικά τους αντανακλαστικά στο θέμα του σχεδιαζόμενου αποκλεισμού του «Αχιλλοπουλείου» από τη νέα προγραμματική περίοδο. Μη λαμβάνοντας υπόψη τις διαβεβαιώσεις, ότι δεν θα αποκλειστεί το νοσοκομείο από το νέο ΕΣΠΑ, διοργανώνουν μια κινητοποίηση με συμβολικό αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα την ερχόμενη Τετάρτη 25 Μαΐου, στις 7 μ.μ. Η ανθρώπινη αλυσίδα που ετοιμάζονται να δημιουργήσουν γύρω από το τοπικό νοσηλευτικό ίδρυμα θα στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα για τις προθέσεις της τοπικής κοινωνίας απέναντι σε άθλιες μεθοδεύσεις και σχέδια τα οποία υποβαθμίζουν και απαξιώνουν τη δημόσια υγεία.

Γ.Λ.

Στο απόσπασμα

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων στο Βόλο είναι ξεκάθαροι: οι νέες επιβαρύνσεις στον ΕΝΦΙΑ, είτε μέσω της μείωσης του αφορολογήτου, είτε μέσω της κατάργησης της απόφασης για απαλλαγή των ξενοίκιαστων ιδιοκτησιών σε ποσοστό 20% από την επιβολή φόρων, είτε μέσω της φορολογικής επιδρομής στα αστικά οικόπεδα, θα οδηγήσουν σε απότομη προσγείωση τους υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών για την είσπραξη των προσδοκώμενων εσόδων. Αν δεν γίνει αυτό, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα καταλήξουν, είτε στη φυλακή λόγω αδυναμίας καταβολής φόρων, είτε στο τρελάδικο, λόγω τους αδιεξόδου στο οποίο θα βρεθούν μετά το καλοκαίρι!

Γ.Λ.

Βέλη

Τα βέλη του στον υποψήφιο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Θανάση Μόρα στρέφει με δήλωσή του ο γραμματέας της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Βόλου, Εμμανουήλ Χατζηεμμανουήλ: «Εχοντας ξαφνιαστεί – επισημαίνεται- από δηλώσεις ορισμένων που επιζητούν στις πλάτες άλλων να αυτοπροβάλλονται, επισημαίνω τα εξής: Ο κ. Μόρας που εμφανίστηκε από το πουθενά, ας δώσει πρώτα κανέναν αγώνα στα αμφιθέατρα του πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μετά να κάνει δηλώσεις. Δεν έχουμε ανάγκη από δηλώσεις για το θεαθήναι, ανάγκη έχουμε από αληθινό και ανιδιοτελή αγώνα για τις ιδέες μας. Από όσο γνωρίζω ο κ. Μόρας δεν υπήρξε ποτέ φοιτητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ούτε κανενός αλλού ΑΕΙ της χώρας». Οι τόνοι της εσωκομματικής αντιπαράθεσης παραμένουν υψηλοί στη νεολαία της Ν.Δ.

Ε.Χ.

Ενότητα

Επεσαν οι τόνοι για τον απολογισμό έτους 2015 του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου. Ο απολογισμός όσες ψήφους και να είχε ή δεν είχε, καταψηφίστηκε. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Λάζαρος Γαϊτάνης με γενναιότητα ψυχής αναγνώρισε το αποτέλεσμα του 6-5 στην ψηφοφορία. Ο Σύλλογος έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα. Βρίσκεται σε αποχή εδώ και τέσσερις μήνες. Η ενότητα είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

Κ.Μ.

Ενώπιον της Εισαγγελίας

Αίσθηση προκάλεσε χθες στα Δικαστήρια Βόλου ότι παρά το γεγονός ότι οι δικηγόροι βρίσκονται σε αποχή και όλες οι δίκες αναβάλλονται, ωστόσο ο ισόγειος διάδρομος των Δικαστηρίων ήταν γεμάτος κόσμο. Οι συλλήψεις φυγόποινων, οδηγών για τροχαίες παραβάσεις, Βολιωτών με μικρές ποσότητες ναρκωτικών, αλλά και απατεώνων σε δράσεις της Αστυνομίας γέμισαν τα Δικαστήρια λες και επρόκειτο για μία κανονική ημέρα λειτουργίας της Υπηρεσίας.

Κ.Μ.

Αναστάτωση

Η αναστάτωση που προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στην Αλόννησο, παράλληλα με άλλα νησιά, είναι εμφανής στο υπόμνημα διαμαρτυρίας που εκδόθηκε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του δημάρχου του νησιού Πέτρου Βαφίνη, ότι δεν είναι ορθό να αντιμετωπίζεται ως «ευνοϊκή φορολογική ρύθμιση» ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ, αλλά ως ένα μέτρο που θεσπίστηκε για να αντισταθμίσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικές περιοχές και κυρίως τα απομακρυσμένα νησιά, υπενθυμίζοντας εμμέσως πλην σαφώς στους κυβερνώντες τη σημασία του.

Γ.Υ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου