ΣΤΙΒΟΣ

Ρεκόρ συμμετοχών στο Βελεστίνο για τους αγώνες στίβου «Ρήγεια 2018»

ρεκόρ-συμμετοχών-στο-βελεστίνο-για-το-823159

Ρεπορτάζ: ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Περισσότερα από 650 παιδιά ηλικίας 4 έως 15 ετών κατέστησαν το Βελεστίνο το επίκεντρο του κλασικού αθλητισμού στον Νομό Μαγνησίας, με τους αγώνες «Ρήγεια 2018», που έλαβαν χώρα το περασμένο Σάββατο στο Δημοτικό Στάδιο της ιστορικής πόλης, να καταγράφουν ρεκόρ συμμετοχών.

Από τις 5 το απόγευμα και μετά επικράτησε το αδιαχώρητο από αυτοκίνητα στον περίγυρο του Σταδίου, με τους γονείς να συνοδεύουν τα παιδιά στηρίζοντάς τα στον δικό τους ξεχωριστό αγώνα.

Συνολικά εφτά σύλλογοι εκπροσωπήθηκαν στην ημερίδα στίβου, που άντλησε το όνομά της από τον Εθνομάρτυρα Ρήγα Βελεστινλή, με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος 220 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου Επαναστάτη.

Θετικό ήταν πως η επιτυχία των αγώνων για τέταρτη σερί χρονιά έβαλε στην κουβέντα την ανάγκη αναβάθμισης των χώρων του Δημοτικού Σταδίου, ώστε να φιλοξενεί με τις κατάλληλες προδιαγραφές τον «Βασιλιά των Ολυμπιακών Αγώνων».

Εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που ήταν συνδιοργανώτρια των αγώνων, μαζί με τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και τον ΓΣ Βελεστίνου, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη έκανε λόγο για αγαστή συνεργασία με τον Δήμο και τους τοπικούς φορείς τονίζοντας τη σημασία των αγώνων αναφορικά με το δικαίωμα συμμετοχής στη χαρά για τα παιδιά, δημιουργώντας παράλληλα αθλητικά υγιή πρότυπα, με αξίες και ιδανικά.

Ακόμη, μοίρασε συγχαρητήρια στους γονείς που οδηγούν τα παιδιά τους στον αθλητισμό, μαθαίνοντας έτσι την αξία της ευγενούς άμιλλας ως μελλοντικοί πολίτες. Τέλος… πέταξε το μπαλάκι στην πλευρά του Δήμου, για να υποβάλει πρόταση αναβάθμισης του Σταδίου και να μπορέσει η Περιφέρεια να την χρηματοδοτήσει.

Ο πρόεδρος του ΓΣ Βελεστίνου και «ψυχή» της εκδήλωσης, Λευτέρης Πασσιάς, ευχαρίστησε άπαντες για τη συμβολή τους στην διεξαγωγή των αγώνων, εκφράζοντας την ελπίδα ότι κάποια στιγμή το Στάδιο του Βελεστίνου θα μπορέσει γίνει εφάμιλλο των μεγάλων πόλεων και να μην είναι αναγκασμένοι οι αθλητές να τρέχουν… στο τσιμέντο.

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Πρίντζος έκανε λόγο για ευχάριστη νότα για τον τόπο, όσον αφορά τους αγώνες που έχουν καθιερωθεί και δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να αθληθούν, ενώ ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βελεστίνου, Γιώργος Παπατόλιας καλωσόρισε τον κόσμο τη γενέτειρα του Ρήγα Βελεστινλή τονίζοντας τη σημασία αγάπης προς τον αθλητισμό, όντας και ο ίδιος καθηγητής φυσικής αγωγής και δάσκαλος του Tαεκβοντό.

Έξι σωματεία από τη Μαγνησία: ΓΣ Βελεστίνου, ΓΣ Βόλου, Νίκη Βόλου, ΑΟ Μαγνησίας, Αθλητική Ακαδημία Άτλας Βόλου, ΓΣ Αλμυρού καθώς και ο Φιλαθλητικός Λαμίας έλαβαν μέρος με συνολικά 654 μικρούς και έφηβους αθλητές στα αγωνίσματα. Αξίζει να σημειωθεί πως σημαντική ήταν και η συμβολή των μελών του ΣΔΥΒ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου