ΣΤΙΒΟΣ

Χρυσή η Καρακατσάνη, χάλκινος ο Πήτας του Γ.Σ. Βόλου

χρυσή-η-καρακατσάνη-χάλκινος-ο-πήτας-τ-120874

Εξαιρετική ήταν η παρουσία των Βολιωτών αθλητών στο 32ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που ολοκληρώθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Βολιώτισσα αθλήτρια του ΓΣ Γλυφάδας, Αναστασία Καρακατσάνη, στα 3.000μ, σημειώνοντας εξαιρετική επίδοση με 9:36.07. Παράλληλα, το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα του επτάθλου κατέκτησε ο 23χρονος Παναγιώτης Πήτας, αθλητής του ΓΣ Βόλου και του Γιάννη Κουτσοφλίνη, συγκεντρώνοντας 4827 βαθμούς, χάνοντας τη δεύτερη θέση για δύο βαθμούς. Σημειώνεται πως από τα επτά αγωνίσματα, ο αθλητής από την Αλόννησο, που ξεκίνησε την ενασχόληση του με το στίβο στα 19, σημείωσε ατομικό ρεκόρ στα πέντε και συνολικά έκανε ατομικό ρεκόρ με 400 περισσότερους βαθμούς, που αποτελεί και ρεκόρ συλλόγου.

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε και η Κατερίνα Βέργου της Ακαδημίας «Άτλας» Βόλου και αθλήτρια του Ηλία Κορώνα, που κατετάγη 4η στο άλμα εις μήκος, με 5.69, χάνοντας για δύο εκατοστά την είσοδο στο βάθρο, ενώ ήταν 6η στον τελικό του τριπλούν με 12.13. Επιπλέον, όλοι οι Βολιώτες και Βολιώτισσες που συμμετείχαν έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, αποκομίζοντας σημαντικές εμπειρίες.

Συνολικά, σε μία από τις καλύτερες διοργανώσεις, με υψηλό επίπεδο αίσθηση προκάλεσε η κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ από τον Εμμανουήλ Καραλή, στο άλμα επί κοντώ. Ο Έλληνας άλτης, αρχικά, «έσπασε» το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ (5.70), με 5.71, ενώ στη συνέχεια πέρασε τα 5.78, καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων του Σουηδού Άρμαντ Ντουπλάντις, ακριβώς ένα χρόνο πριν (11/02/2017) με 5.75 στη Νέα Υόρκη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου