ΣΤΙΒΟΣ

Αποθέωση για το χρυσό κορίτσι

αποθέωση-για-το-χρυσό-κορίτσι-364251

Με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Λονδίνο, η Κατερίνα Στεφανίδη πέτυχε ένα μοναδικό επίτευγμα. Έγινε η πρώτη γυναίκα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, που κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή και στις τρεις μεγάλες διοργανώσεις, αφού πέρυσι είχε πάρει το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο και το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ.

Ένα επίτευγμα που το έχουν πετύχει ελάχιστοι Έλληνες αθλητές σε όλα τα αθλήματα, όπως ο Κώστας Κεντέρης στον στίβο, ο Πύρρος Δήμας στην άρση βαρών, ο Ηλίας Ηλιάδης στο τζούντο, ο Δημοσθένης Ταμπάκος και ο Λευτέρης Πετρούνιας στην ενόργανη γυμναστική. Αυτό το εκλεκτό «κλαμπ» έχει πλέον στις τάξεις του και μια κυρία, την 27χρονη Ολυμπιονίκη του άλματος επί κοντώ.

Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές την αποθεώνουν

Από την Άννα Κορακάκη και τον Λευτέρη Πετρούνια έως τον Σπύρο Γιαννιώτη και τον Θανάση Αντετοκούνμπο, κορυφαίοι πρωταθλητές αλλά και φίλοι, γνωστοί της και άγνωστοι, αλλά και οι χορηγοί, όλοι αποθεώνουν την Κατερίνα Στεφανίδη μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Την πρώτη γυναίκα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού που κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή και στις τρεις μεγάλες διοργανώσεις, Ολυμπιακούς Αγώνες, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Όλοι ανεβάζουν μία φωτογραφία της παγκόσμιας πρωταθλήτριας, που πανηγυρίζει τυλιγμένη με την ελληνική σημαία ή ακόμα και το βίντεο από τις προσπάθειές της στον δρόμο για το χρυσό μετάλλιο.

Η Άννα Κορακάκη έγραψε: «made of gold» (από χρυσό), «παγκόσμια πρωταθλήτρια, συγχαρητήρια Κατερίνα», ο Λευτέρης Πετρούνιας «make history» (γράφει ιστορία), ο Σπύρος Γιαννιώτης: «Μπράβο Κατερίνα» και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο: «Bravoo».

Είναι χαρακτηριστική επίσης η ανάρτηση μίας φίλη της Κατερίνα Στεφανίδη: «Η Ισιμπάγεβα είχε πει ότι κανείς δεν θα παρακολουθούσε επί κοντώ χωρίς αυτήν. Όμως 50.000 άνθρωποι στο Λονδίνο χόρευαν στους ρυθμούς του Ζορμπά μόλις η Στεφανίδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο».

Η Κατέρινα Στεφανίδη έκανε retweet το «ποστάρισμα» της European Athletics που ανέφερε: Four titles in 13 months for Ekaterini Stefanidi (τέσσερις τίτλοι σε 13 μήνες για την Κατερίνα Στεφανίδη).

-Euro champ

-Olympic champ

-Euro Indoor champ

-World champ

«Ευχαριστώ την Ελλάδα

που έμεινε και πάλι ξύπνια»

Ιδιαίτερα χαρούμενη και ευτυχισμένη που βρέθηκε στην καλύτερη κατάσταση όταν έπρεπε, δήλωσε η Κατερίνα Στεφανίδη, λίγες στιγμές μετά τη στέψη της ως παγκόσμιο πρωταθλήτρια.

Η 27χρονη Ολυμπιονίκης, στις πρώτες της δηλώσεις ως κορυφαία επικοντίστρια στον κόσμο για το 2017, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους Έλληνες φιλάθλους που παρέμειναν ξύπνιοι προκειμένου να παρακολουθήσουν την προσπάθειά της, ενώ ξεκαθάρισε πως η αγάπη που παίρνει αποτελεί κάτι πολύ σημαντικό για αυτήν, καθώς έτσι τα αθλήματα του στίβου παίρνουν τη δημοσιότητα που αξίζουν και χρειάζονται. Αναλυτικά όσα είπε:

Για το χρυσό μετάλλιο: «Είμαι πολύ χαρούμενη. Πιο σημαντικό είναι ότι έκανα πανελλήνιο και παγκόσμιο ρεκόρ για φέτος, καθώς αυτό δείχνει πως βρίσκομαι στην καλύτερη κατάσταση όταν πρέπει. Ήταν μεγάλο βήμα ότι πέρασα το 4.91. Περίμενα αρκετή ώρα για να ξεκινήσω. Το πιο δύσκολο κομμάτι του αγώνα ήταν στο 4.65-4.75, γιατί αρκετές αθλήτριες δεν κατάφεραν να περάσουν αυτά τα ύψη, οπότε έπρεπε να περιμένω πολύ. Ήμουν λίγο τυχερή στο 4.82, ευτυχώς όμως πήδηξα παραπάνω για να μην έχουμε να λέμε».

Για την αντίπαλο της, τη Σάντι Μόρις: «Η Σάντι (σ.σ. Μόρις) δεν έχει κάνει πολύ καλή σεζόν. Ήξερα ότι με αυτή θα αγωνιστώ. Δεν έβλεπα τα άλματά της. Όταν έριξε τον πήχη στο 4.82 σκέφτηκα ότι μου έδωσε την ευκαιρία και αναγκάστηκε να πάει στο 4.82 μου, ήταν καλά».

Για το αν έχει αντιληφθεί σε τι επίπεδο βρίσκεται: «Όταν γίνεται κάτι καλό πάντα σκέφτομαι τον επόμενο αγώνα. Δεν καταλαβαίνω σε τι επίπεδο έχω φτάσει. Ίσως επειδή εξακολουθώ να αγωνίζομαι και να έχω άγχος. Ήρθα εδώ με σκοπό να κάνω ένα καλό αγώνισμα. Κατά τα άλλα όλα ήταν ήρεμα».

Για την αγάπη του κόσμου: «Μετά το Άμστερνταμ έχω δεχθεί πολύ αγάπη και αυτό δίνει δημοσιότητα στο στίβο, κάτι που το χρειαζόμαστε. Σας ευχαριστώ που μείνατε ξύπνιοι και πάλι αλλά και για όλη την αγάπη και την υποστήριξή σας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου