ΣΤΙΒΟΣ

Μπολτ: «Κορυφαία στιγμή της καριέρας μου το παγκόσμιο εφήβων στο Κίνγκστον»

μπολτ-κορυφαία-στιγμή-της-καριέρας-μ-636815

Ο Γιουσέιν Μπολτ αναπολώντας το παρελθόν και σε ερώτηση για το τι θα μπορούσε επιπλέον να έχει κάνει στην λαπρή καριέρα του στους στίβους, πιστεύει ότι δεν αντιμετώπισε όσο σοβαρά θα έπρεπε το αθλητισμό από μικρή ηλικία.

«Αν το έκανα, ίσως θα είχα την ευκαιρία να ευκαιρία να συμμετάσχω σε τέσσερις διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων.

Στην καριέρα μου στηρίχτηκα περισσότερο στο ταλέντο μου. Αν την είχα πάρει πιο σοβαρά, νομίζω ότι θα είχα κερδίσει πολλά περισσότερα στην καριέρα μου. Είναι συγκλονιστικό, αλλά είναι αλήθεια», είπε χαρακτηριστικά ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ σε δηλώσεις του στο Μονακό, λίγο πριν το γκαλά της IAAF για την βράβευση των κορυφαίων αθλητών της χρονιάς.

«Ο κορυφαίος αθλητής της χρονιάς είναι σίγουρα μια μεγάλη υπόθεση, αφού αποδεικνύει ότι όλη η σκληρή δουλειά του έκανε απέδωσε», είπε για το τίτλο του κορυφαίου αèλητή που απονέμει κάθε χρόνο η IAAF.

Επίσης, παρά τις πολλαπλούς τίτλους του και τα παγκόσμια ρεκόρ, ο Μπολτ δήλωσε ότι ο αγώνας που θα έχειν πάντα μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του, είναι η νίκη του στα 200μ σε ηλικία μόλις 15 ετών, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων – νεανίδων που έγινε στο Κίνγκστον της Τζαμάικα. «Ήταν κάτι ξεχωριστό. Ήταν το ξεκίνημα για μένα. Το “Τζαμάικα 2002“ ήταν το μέρος όπου ξεκίνησαν όλα. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο βήμα» τόνισε.

Ήδη έχει δηλώσει πως αυτή είναι η τελευταία χρονιά του στους στίβους: «Το επόμενο έτος είναι κυρίως για τους φιλάθλους», είπε ο Μπολτ, ο οποίος δίνει διαθέτει πάντα ένα μεγάλο μέρος του χρόνου του για να υπογράψει αυτόγραφα και να βγάλει φωτογραφίες με τους θαυμαστές του κάθε φορά που κάνει αγώνες. «Είναι η τελευταία ευκαιρία για μερικούς ανθρώπους να με δουν να τρέχω και μια ευκαιρία για μένα να πω αντίο. Θα ήθελα να πάω πίσω σε μερικά από τα αγαπημένα μου μέρη για να τρέξω… Οστράβα, Λοζάνη, ίσως και στο Παρίσι», είπε, ενώ για μία ακόμη φορά επιβεβαίωσε ότι δεν θα αγωνιστεί στο Τόκιο το 2020.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου