ΣΤΙΒΟΣ

Βολιώτικο χρώμα στον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο

βολιώτικο-χρώμα-στον-34ο-αυθεντικό-μαρα-655584

Μια μεγάλη γιορτή στήθηκε χθες στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό στάδιο, με την αφορμή της διεξαγωγής του 34ου Μαραθωνίου και των παράλληλων εκδηλώσεων που τον συνοδεύουν, όπου αρκετοί ήταν οι Βολιώτες – Βολιώτισσες, με την Αναστασία Καρακατσάνη να τερματίζει στην 1η θέση των 10χλμ.

Φέτος ο αριθμός των συμμετεχόντων έφτασε τους 55.000 δρομείς (σε Μαραθώνιο,5χλμ. και 10χλμ.), ενώ οι χιλιάδες άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί, έδειξαν την αμέριστη αγάπη τους για τον αθλητισμό και χειροκροτούσαν όλους τους αθλητές, όταν έφταναν στον τερματισμό, ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος, εθνικότητας.

Συγκεκριμένα 18.000 δρομείς πήραν μέρος στο Μαραθώνιο των 42.195μ., 20.000 στους αγώνες 5 και 10 χλμ, 6.000 στον απογευματινό αγώνα των 5 χλμ και 6.500 στους μικρότερους αγώνες δρόμου 1.200μ. για παιδιά και 1.200μ. για αθλητές Special Olympics Hellas.

Ιδιαίτερα θερμό ήταν το χειροκρότημα στους Ολυμπιονίκες μας, που μάλιστα βραβεύτηκαν σε εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με τον ΣΕΓΑΣ, για να τιμηθεί η Ολυμπιακή ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο Ρίο. Παρουσία του Προέδρου της ΕΟΕ Σπύρου Καπράλου τιμήθηκαν οι μεταλλιούχοι Αννα Κορακάκη, Λευτέρης Πετρούνιας, Σπύρος Γιαννιώτης, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι αθλητές που μετείχαν στην αποστολή.

Οι αγώνες είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του Ελληνα βαλκανιονίκη, γιατρού και Ειρηνιστή, Γρηγόρη Λαμπράκη, που συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο με τη ζωή και το θάνατό του το 1963 στη Θεσσαλονίκη. Φέτος συμπληρώνονται 120 χρόνια από την πρώτη διεξαγωγή Μαραθωνίου δρόμου ως αγωνίσματος των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων του 1896, μετά από πρόταση του Γάλλου Μισέλ Μπρεάλ στον Πιέρ ντε Κουμπερτέν και 34 χρόνια από τον πρώτο αγώνα με τη σημερινή του μορφή.

Κενυάτης ο νικητής,

πρώτος Ελληνας ο Μερούσης

Ο κενυάτης αθλητής Λούκα Ρότις Λουμπουάν ήταν ο νικητής του 34ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, τερματίζοντας στο Καλλιμάρμαρο στάδιο με χρόνο 2 ώρες, 12 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα που αποτελεί τον 15ο καλύτερο χρόνο της ιστορίας. Το προσωπικό του ρεκόρ είναι 2.08.12.

Πρώτος Ελληνας που τερμάτισε ο Χριστόφορος Μερούσης (8ος στη συνολική κατάταξη) με χρόνο 2 ώρες, 24 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα.

Κυρίαρχη η Καρακατσάνη

Την απόλυτη κυριαρχία της διατήρησε η Βολιώτισσα Αναστασία Καρακατσάνη, που στα 10χλμ και για πέμπτη διαδοχική χρονιά (με 35.23) κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση.«Ηταν σχετικά δύσκολος αγώνας, καθώς είχε συμμετοχή από αθλήτριες που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ηθελα να κερδίσω για 5η φορά σε αυτή τη μεγάλη γιορτή. Θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς μου που είναι η οικογένεια μου και κυρίως τον προπονητή και την οικογένεια μου, που με στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια», δήλωσε η νεαρή αθλήτρια του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Ρεκόρ συμμετοχών για ΣΔΥΒ

Με συνολικά 115 αθλητές και αθλήτριες έδωσε το παρών ο ΣΔΥ Βόλου, καταρρίπτοντας το ρεκόρ συμμετοχών του συλλόγου, σε Αυθεντικό Μαραθώνιο. Μάλιστα, από τα μέλη του εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «50.000 δρομείς από όλο τον κόσμο, που κατέκλυσαν τη διαδρομή από τον Μαραθώνα ως το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, τρέχοντας στον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας και τους παράλληλους αγώνες των 5 και των 10 χιλιομέτρων. Ανεπανάληπτο ήταν το κλίμα που υπήρχε στα 42.195 μέτρα που εξελίχθηκαν οι αγώνες, ενώ την ίδια χαρά έζησαν οι δεκάδες χιλιάδες θεατές που σε όλο το μήκος της διαδρομής εμψύχωναν με τον καλύτερο τρόπο τους αγωνιζόμενους.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου έδωσε όπως πάντα το παρών στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Ελλάδας και ένα από τα κορυφαία του πλανήτη, δημιουργώντας νέο ρεκόρ και φτάνοντας 115 συμμετοχές. Αναλυτικότερος απολογισμός της συμμετοχής θα υπάρξει τις επόμενες ημέρες».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου