ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οσο «αλλάζει», τόσο γίνεται καλύτερος ο Ολυμπιακός, που αν και ανώτερος… δεν πήρε αυτό που δικαιούταν

οσο-αλλάζει-τόσο-γίνεται-καλύτερος-851206

Αλλαγμένος προς το καλύτερο για άλλη μια φορά ο Ολυμπιακός, μπορεί να μην πήρε από τον αγώνα κυπέλλου με τον Ατρόμητο αυτό που δικαιούταν και που ήταν η νίκη – πρόκριση, αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις, κέρδισε παίκτες και την εμπιστοσύνη του κόσμου… Ο Ολυμπιακός με 8 νέους παίκτες στην 11άδα σε σχέση με το ματς της περασμένης Κυριακής ήταν εντυπωσιακός και έκλεισε στόματα, που μιλούσαν πριν το ματς, όταν είδαν την ομάδα… έκπληξη!!!
Ο Γιάννης Κατσαρός ήταν ο κορυφαίος, ο Κάτε Φονσέκα έδειξε το καλό του πρόσωπο, ο Β. Σκαρλάτος έδειξε τι σημαίνει πάθος, ο Αλέκος Γεωργιάδης δήλωσε παρών και ο Σαρρής αγωνίσθηκε για πρώτη φορά στο κέντρο της άμυνας, εκπλήσσοντας ευχάριστα!!!
Πάντως ο Ολυμπιακός «έφτασε στην πηγή, αλλά δεν μπόρεσε να πιει νερό», καθώς χθες αποχαιρέτησε άδοξα το θεσμό του κυπέλλου Ελλάδας, χάνοντας από τον Ατρόμητο Αθηνών στο Βόλο με 6-5 στα πέναλτι, ενώ στον αγώνα μπορούσε τη νίκη.
Στα 120 λεπτά της κανονικής διάρκειας και της παράτασης οι δύο ομάδες έμειναν ισόπαλες 1-1, με το σκορ να διαμορφώνεται από το εύστοχο πέναλτι του Κατσαρού στο 13’ και το γκολ του Σίριο στο ξεκίνημα της επανάληψης. Έτσι Ολυμπιακός και Ατρόμητος έλυσαν τις διαφορές τους στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι, με τον Κοντέων να εξελίσσεται σε… μοιραίο παίκτη των «ερυθρόλευκων», καθώς το 6ο κατά σειρά πέναλτι απέκρουσε ο Μιχαηλίδης.
Πάντως ο Ολυμπιακός παρά τις πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, όχι μόνο κοίταξε στα… μάτια τον Ατρόμητο, αλλά ουσιαστικά απέδειξε πως άλλος είχε το όνομα και άλλος τη χάρη. Όμως η αστοχία των παικτών του Ολυμπιακού και η ατυχία στα πέναλτι κόστισε εν τέλει την παρουσία του στην πέμπτη φάση του κυπέλλου, με τους 2.000 περίπου θεατές που βρέθηκαν χθες στο στάδιο του Βόλου να βλέπουν τους «ερυθρόλευκους» να χάνουν γκολ με το… τσουβάλι, αλλά τον Ατρόμητο να χαμογελά και να επιστρέφει στη βάση του με την πρόκριση στις αποσκευές του.
Πάντως οι φίλαθλοι χειροκρότησαν τους ερυθρολεύκους… που σημειωτέον στο ημίωρο της παράτασης έπαιξε σχεδόν με 10 παίκτες και τον Κατσαρό να κάνει προσπάθεια, μένοντας στο γήπεδο παρ’ ότι τραυματίας.
Στον έξτρα χρόνο πάντως οι δύο ομάδες έπαιξαν υπέρ το δέον συντηρητικά. Η κόπωση ήταν εμφανής και είναι χαρακτηριστικό πως δεν δημιουργήθηκε κάποια ευκαιρία μπροστά από τις δύο εστίες, με τους χθεσινούς αντιπάλους να λύνουν τελικά τις διαφορές τους στα πέναλτι. Χρειάστηκε να εκτελεστούν 12 πέναλτι για να προκύψει ο νικητής, εκ των οποίων το μοναδικό άστοχο του Κοντέων (ο Μιχαηλίδης έπεσε στη σωστή γωνία και απέκρουσε τη μπάλα) να στερεί από τον Ολυμπιακό την πρόκριση…

Οι φάσεις του αγώνα:
12’ ΓΚΟΛ. Ο Ολυμπιακός μπόρεσε να πάρει προβάδισμα στο σκορ, χάρη στην ευστοχία του Κατσαρού από την άσπρη βούλα. Η φάση ξεκίνησε από την παλικαρίσια προσπάθεια του Γεωργιάδη, ο οποίος πέρασε όποιον βρήκε από αριστερά και κατευθυνόταν στην εστία του Μιχαηλίδη. Ο Μαρίνος αδυνατώντας να τον ανακόψει, τον ανέτρεψε και ο Σταυρίδης σφύριξε πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Γιάννης Κατσαρός κι έγραψε έτσι το 1-0.
26’ Αντεπίθεση για τον Ολυμπιακό, με τον Φονσέκα να βρίσκει με εξαιρετική μπαλιά τον Κατσαρό. Ο 26χρονος μέσος έκανε το «μπάσιμο» από τα δεξιά, αλλά την τελευταία στιγμή ο Ολιβέιρα τον σταμάτησε, …35’ Νέα σπουδαία ευκαιρία για λογαριασμό των γηπεδούχων. Άψογος συνδυασμός των Γεωργιάδη-Φονσέκα, με τη μπάλα να καταλήγει στον Κατσαρό. Ο τελευταίος με τη σειρά του την «έστρωσε» στο Φονσέκα, ο οποίος ακολούθησε τη φάση, αλλά η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στο Βραζιλιάνο μέσο. Ο Μιχαηλίδης έκανε την απόκρουση του αγώνα, διώχνοντας ενστικτωδώς σε κόρνερ και αποσόβησε μία νέα παραβίαση της εστίας του.
47’ ΓΚΟΛ. Η στιγμιαία αδράνεια που επέδειξαν οι αμυντικοί του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα της επανάληψης, έδωσε την ευκαιρία στον Ατρόμητο να ισοφαρίσει. Ο Ρέγες ξέφυγε από την επιτήρηση των αμυντικών, πάσαρε στον αφύλακτο Σίριο που τελείωσε ιδανικά τη φάση, πλασάροντας τον Βεζυρίδη (1-1).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου