ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δεύτερο σπίτι του Φαν Πέρσι το “Στάμφορντ Μπριτζ”

δεύτερο-σπίτι-του-φαν-πέρσι-το-στάμφο-122696
Διαβάστε τι κατάφερε ο Ρόμπιν φαν Πέρσι με το γκολ του κόντρα στην Τσέλσι, ποιο ρεκόρ κατέρριψε η Σαουθάμπτον, γιατί έγραψε ιστορία ο Σιλβέν Ντιστέν και γιατί το παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι με τη Σουόνσι άγγιξε ένα ρεκόρ.
Εξαιρετικός συνεχίζει να είναι ο Ρόμπιν φαν Πέρσι, ο οποίος προσέθεσε στο ενεργητικό του άλλο ένα σημαντικό επίτευγμα.
Ο Ολλανδός βρήκε δίχτυα για μία ακόμη φορά στο "Στάμφορντ Μπριτζ", το οποίο φαίνεται πως του πάει πολύ.
Ο Φαν Πέρσι μπορεί να μη σκόραρε τακτικά με τη φανέλα της Άρσεναλ, μπορεί να είχε παραβιάσει την εστία του Πετρ Τσεχ μόνο σε δύο παιχνίδια, αλλά σε αυτά συνολικά είχε πετύχει πέντε γκολ. Έτσι με το χθεσινό έφτασε τα έξι και έγινε ο πρώτος παίκτης φιλοξενούμενης ομάδας, ο οποίος σκοράρει τόσα τέρματα στο συγκεκριμένο γήπεδο.
Επιπλέον, ο Φαν Πέρσι φτάνοντας τα έξι γκολ στην έδρα της Τσέλσι πέτυχε και κάτι ακόμη εντυπωσιακό. Ισοφάρισε τα γκολ που είχε πετύχει στο "Χάιμπουρι", την παλιά έδρα της Άρσεναλ, και πλέον το μόνο γήπεδο στο οποίο έχει σημειώσει περισσότερα γκολ (πάντα σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ) είναι το "Έμιρεϊτς".
Από εκεί και πέρα με τη νίκη της η Γιουνάιτεντ, η οποία είχε να νικήσει την Τσέλσι στο Λονδίνο από το 2002, διατήρησε ένα ακόμη απίστευτο στατιστικό. Δεν έχει χάσει ποτέ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ όταν έχει προηγηθεί με 2-0, κάτι που συνέβη για μία ακόμη φορά.
Όσο για την Τσέλσι, είχε να μείνει με 9 παίκτες από τον περσινό Οκτώβρη και το παιχνίδι με την ΚΠΡ, ενώ αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ο Φερνάντο Τόρες αποβάλλεται ως ποδοσφαιριστής της Τσέλσι (σ.σ. η πρώτη ήταν με Σουόνσι). Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είχε πάρει ποτέ κόκκινη κάρτα στη θητεία του στη Λίβερπουλ.
Ακόμη, ιστορία έγραψε ο Σιλβέν Ντιστέν. Ο Γάλλος έγινε ο πρώτος μη Βρετανός παίκτης (με εξαίρεση τους τερματοφύλακες) που έφτασε τις 385 στην πρώτη τη τάξη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου αφήνοντας πίσω του τον Τζορτζ Μπόατενγκ. Συνολικά πρώτος είναι ο τερματοφύλακας Μαρκ Σβάρτσερ.
Επιπλέον, Παπίς Σισέ και Ντεμπά Μπα σκόραραν στο ίδιο παιχνίδι μετά το ντεμπούτο του πρώτου με τη φανέλα της Νιούκαστλ (κόντρα στην Άστον Βίλα), ενώ ιστορία έγραψε η Σαουθάμπτον, η οποία έγινε η πρώτη ομάδα που την 9η αγωνιστική έχει δεχτεί 26 τέρματα.

Τέλος, μπορεί τα 12 λεπτά καθυστερήσεις που είχε το παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι με τη Σούονσι να είναι ασυνήθιστο, όμως, υπάρχουν δύο παιχνίδια στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ που έχουν διαρκέσει ακόμα περισσότερο, ένα της Ρέντινγκ με την Τσέλσι (2006/07) κι ένα άλλο της Μπλάκμπερν με τη Μπέρμιγχαμ (2010/11).

sport24.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου