ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φυλάκιση 22 μηνών στον Μαζιέλο για εκούσιο αυτογκόλ

φυλάκιση-22-μηνών-στον-μαζιέλο-για-εκούσ-168910

Ο πρώην παίκτης της Μπάρι, Αντρέα Μαζιέλο, τιμωρήθηκε την Τετάρτη με ποινή φυλάκισης 22 μηνών με αναστολή, καθώς παραδέχθηκε ότι πέτυχε σκόπιμα αυτογκόλ, προκειμένου να βοηθήσει τη Λέτσε να αποφύγει τον υποβιβασμό από τη Serie A τον Μάιο του 2011.

Ο 26χρονος αμυντικός, ο οποίος δεν έχει ομάδα αυτή τη στιγμή, έπεσε «στα μαλακά», καθώς έδωσε πληροφορίες στις αρχές, με αντάλλαγμα να ελαφρύνει τη θέση του κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε δικαστήριο του Μπάρι.

Οι -συνεργοί του στην απάτη- Τζιάνι Καρέλα και Φάμπιο Τζιάκομπε, οι οποίοι στοιχημάτισαν σε μια πλειάδα «στημένων» αγώνων, τιμωρήθηκαν με ποινή φυλάκισης 17 μηνών με αναστολή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μπάρι είχε ήδη υποβιβαστεί, όταν αντιμετώπισε τη Λέτσε, η οποία έδινε ακόμη μάχη για την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία, και το αυτογκόλ του Μαζιέλο στο 80΄ χάρισε τη νίκη 2-0 στους «λύκους».

Στη συνέχεια η Λέτσε υποβιβάστηκε για την εμπλοκή της στο τελευταίο σκάνδαλο «στημένων» αγώνων που έπληξε το ιταλικό ποδόσφαιρο. Επίσης, και ο προπονητής της Γιουβέντους, Αντόνιο Κόντε, πιάστηκε στον… ιστό του σκανδάλου «Calcio scommesse» και εκτίει ποινή αποκλεισμού 10 μηνών.

Στο «στόχαστρο» των ιταλικών αρχών βρέθηκαν οι τελευταίοι τέσσερις αγώνες της Μπάρι για τη σεζόν 2010-11, με Παλέρμο, Σαμπντόρια, Λέτσε και Μπολόνια, ενώ ερευνώνται ακόμη οι αναμετρήσεις με Τρεβίζο και Σαλερνιτάνα.

Το «Calcio scommesse» είναι το πρώτο μεγάλο σκάνδαλο με «στημένους» αγώνες στην Ιταλία μετά το «Calciopoli» του 2006, για το οποίο αφαιρέθηκαν δύο πρωταθλήματα από τη Γιουβέντους, η οποία υποβιβάστηκε για την εμπλοκή της στη Serie B.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου