ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κούγιας: «Στο ποδόσφαιρο μέχρι… 100 ετών»

κούγιας-στο-ποδόσφαιρο-μέχρι-100-ετών-241940

Δεν άφησε ασχολίαστο ο Αλέξης Κούγιας τον τριετή αποκλεισμό, που του επιβλήθηκε από οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο, για τη συμπεριφορά του στο ματς της Παναχαϊκής με τον Πλατανιά στο Μάλεμε.

Ο ισχυρός άνδρας των Αχαιών, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του συλλόγου, εξαπέλυσε μύδρους εναντίον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League, κατηγορώντας την για ατιμωρησία σε γεγονότα του παρελθόντος και κυρίως για το φάκελο των στημένων αγώνων.

Παράλληλα ο Κούγιας έστειλε μήνυμα ότι θα παραμείνει στο ποδόσφαιρο «μέχρι 100 ετών».

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Κούγια:

«Είναι τιμή μου να με τιμωρεί γιατί δήθεν με τις δηλώσεις μου μετά τον αγώνα Παναχαϊκή-Πλατανιάς δυσφήμησα το ποδόσφαιρο αυτή η πειθαρχική επιτροπή της FootballLeague.

Είναι τιμή μου γιατί η επιτροπή που με τιμώρησε είναι αυτή που επί τρία χρόνια δεν κάλεσε σε απολογία αυτούς που τιμωρήθηκαν και καταδικάστηκαν ότι έστηναν αγώνες στο ποδόσφαιρο.

Είναι η ίδια επιτροπή η οποία θεωρούσε επί τρία χρόνια ότι ο Τσακογιάννης, ο Μπέος και οι λοιποί κατηγορούμενοι σε βαθμό κακουργήματος ήταν άριστοι παράγοντες και διαφήμιζαν το ποδόσφαιρο και με ορισμένους μάλιστα εξ αυτών είχαν συγγενικές και φιλικές σχέσεις, αφού αυτοί οι κατηγορούμενοι τους είχαν διορίσει και ήταν ή δικηγόροι ή φίλοι τους.

Θα ήταν δυσφήμιση για μένα να με είχε απαλλάξει η επιτροπή που έχει στην σύνθεση της τον συνταξιούχο Αντιεισαγγελέα Ζυγογιάννη, ο οποίος αθώωσε το Λεβαδειακό στο πιο στημένο παιχνίδι στο Ελληνικό ποδόσφαιρο το Ηλιούπολη-Λεβαδειακός 2-4, ο οποίος ψήφισε ότι το παιχνίδι ήταν καθαρό και τα όσα συνέβησαν είχαν αιτία το σφοδρό αέρα.

Είναι τιμή μου που με καταδίκασε η επιτροπή, η οποία λίγες ημέρες πριν βγουν στη δημοσιότητα οι νόμιμες υποκλοπές της ΕΥΠ με είχε τιμωρήσει με 6μηνη έκπτωση από το ποδόσφαιρο και 80.000,00€ πρόστιμο γιατί με είχε καταγγείλει ο Μπέος που είχε δικηγόρο τον Θανάση Κανελλόπουλο, φίλο του Ζυγογιάννη.

Γιατί σε συνέντευξη στην Πάτρα αποκάλυψα το τι συζητούσε ο Μπέος για το παιχνίδι Άρης-Παναθηναϊκός και το πώς έβαλε τον Δαλούκα για να στήσει τον Παναθηναϊκό, εκβιάζοντας τον, θεωρώντας αξιόπιστο τον Αχιλλέα Μπέο και πρόσωπο και παράγοντα που δυσφημίζει το ποδόσφαιρο, εμένα.

Βεβαίως δεν υπάρχει περίπτωση να τιμωρηθώ αφού η απαλλαγή μου είναι βεβαία στην επιτροπή Εφέσεων στην οποία θα προσφύγω, όπως έγινε και στο παρελθόν, όταν η ίδια επιτροπή με είχε τιμωρήσει και είχε υποβιβάσει και την Παναχαϊκή και λυπάμαι που αυτή η τόσο αξιόπιστη επιτροπή σε λίγες ημέρες θα μας εγκαταλείψει.

Δυστυχώς για αυτούς και τους φίλους τους έχω σκοπό να μείνω στο ποδόσφαιρο μέχρι 100 ετών».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου