ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στα ημιτελικά η Ιταλία, νίκησε 4-2 την Αγγλία στα πέναλτι

στα-ημιτελικά-η-ιταλία-νίκησε-4-2-την-αγγ-256705

Η Ιταλία επικράτησε με 4-2 στη διαδικασία των πέναλτι της Αγγλίας μετά το 0-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση και εξασφάλισε το 4ο εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Euro 2012.

Οι Ιταλοί, που θα βρουν μπροστά τους την Πέμπτη τη Γερμανία, είχαν 36 (!) τελικές προσπάθειες έναντι 9 των Άγγλων που είχαν παθητικό ρόλο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν «εκρηκτικό». Στο 3’ ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι με “κεραυνό” από 25 μέτρα, “τραντάζει” το δοκάρι του Τζο Χαρτ, ενώ στο 5΄ ο Μπουφόν πραγματοποιεί… εξωπραγματική απόκρουση σε εξ επαφής σουτ του Γκλεν Τζόνσον, που βρισκόταν ακάλυπτος στη μικρή περιοχή. Η Ιταλία επέβαλε το ρυθμό της και με κινητήριο μοχλό τον Αντρέα Πίρλο, στρίμωξε τους Αγγλους στην περιοχή τους. Ο Πίρλο ήταν αυτός που με μπαλιά 40 μέτρων έβγαλε τετ-α-τετ τον Μπαλοτέλι, όμως αυτός καθυστέρησε και ο Τέρι τον πρόλαβε στο 22΄.

Στο 41΄ ο Τζόνσον έβαλε την τελευταία στιγμή την προβολή στον Μπαλοτέλι που ήταν έτοιμος να σκοράρει, ενώ στο 48΄ ο Ντε Ρόσι ξεχασμένος στη μικρή περιοχή, μάλλον δεν το πίστευε κι ο ίδιος, και… κατάφερε να αστοχήσει. Στο 51΄ ο Χαρτ απέκρουσε διαδοχικά τα σουτ των Ντε Ρόσι, Μπαλοτέλι και στη συνέχεια ο Μοντολίβο αστόχησε από κοντά, πιεζόμενος από τον Τέρι.

Με δύο ταυτόχρονες αλλαγές (Γουόλκοτ, Κάρολ), ο Ρόι Χότζσον προσπάθησε να αλλάξει τη ροή του αγώνα, που έως τότε ήταν… γαλάζια. Η έμπνευση απέδωσε, αφού η πίεση χαλάρωσε και η αγγλική άμυνα πήρε ανάσες. Βέβαια, οι “Ατζούρι” εξακολουθούσαν να είναι ανώτεροι και να διατηρούν το παιχνίδι υπό τον απόλυτο έλεγχό τους και στο 89΄ ο Νοτσερίνο ήταν έτοιμος να τους δώσει την πρόκριση, όμως ο Τζόνσον τον πρόλαβε με υπερένταση.

Στο 93΄ ο Ρούνι με ανάποδο ψαλίδι λίγο έλειψε να προκαλέσει… εμφράγματα, αλλά δεν βρήκε καλά τη μπάλα κι έτσι ο προημιτελικός οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί δεν έγινε κάτι σπουδαίο, με εξαίρεση μια σέντρα του Ντιαμάντι στο 101΄, με τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι, κι έτσι ξεκίνησε η… “ψυχοβγαλτική” διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, ο Μπουφόν απέκρουσε το κρίσιμο σουτ του Ασλεϊ Κόουλ και ο Ντιαμάντι έστειλε την Ιταλία στους “4”.

Της το χρωστούσε η τύχη, όχι μόνο λόγω της ανωτερότητάς της στο σημερινό ματς, αλλά και γιατί στην προηγούμενη διοργάνωση, στο EURO 2008 και στις 23/6/2008 είχε αποκλειστεί από την ίδια ακριβώς φάση, με το ίδιο σκορ (0-0 και 4-2 στα πέναλτι) από την Ισπανία.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

ΙΤΑΛΙΑ vs ΑΓΓΛΙΑ

Μπαλοτέλι 1-0

1-1 Τζέραρντ

Μοντολίβο Αουτ

1-2 Ρούνι

Πίρλο 2-2

Δοκάρι Γιάνγκ

Νοτσερίνο 3-2

Απόκρουση Κόουλ

Ντιαμάντι 4-2

Διαιτητής: Πέντρο Προένσα (Πορτογαλία)

Κίτρινες: Μπαρτζάλι, Μάτζιο

ΑΓΓΛΙΑ (Ρόι Χότζσον): Χαρτ, Τζόνσον, Τέρι, Λέσκοτ, Κόουλ, Μίλνερ (61΄ Γουόλκοτ), Τζέραρντ, Πάρκερ (94΄ Χέντερσον), Γιανγκ, Ρούνι, Γουέλμπεκ (61΄ Κάρολ)

ΙΤΑΛΙΑ (Τσέζαρε Πραντέλι): Μπουφόν, Αμπάτε (+90΄ Μάτζιο), Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Μπαλτζαρέτι, Πίρλο, Μαρκίζιο, Μοντολίβο, Ντε Ρόσι (80΄ Νοτσερίνο), Μπαλοτέλι, Κασάνο (78΄ Ντιαμάντι)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου