ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αντίο στην εθνική από Χαλκιά και Λυμπερόπουλο

αντίο-στην-εθνική-από-χαλκιά-και-λυμπε-257566

Κώστας Χαλκιάς και Νίκος Λυμπερόπουλος οριστοκοποίησαν πρώτα στους συμπαίκτες τους, το τέλος της πορείας τους στην Εθνική ομάδα και μετά το ανακοίωσαν μέσα από τις τηλεοπτικές δηλώσεις, αν και τους είχε προλάβει και τους “αποκαλύψει” λίγο νωρίτερα ο Κώστας Κατσουράνης.

Ο Χαλκιάς έκανε ντεμπούτο τον Νοέμβριο του 2001 στην Ν.Φιλαδέλφεια αντικαταστώντας στο ημίχρονο τον Αντώνη Νικοπολίδη σε φιλκόμε την Εσθονία (4-2). Από τότε φόρεσε 29 φορές την φανέλα με το εθνόσημο μετέχοντας σε τρία Euro με τελευταία εμφάνιση τον αγώνα με την Τσεχία όπου λόγω θλάσης αντικαταστάθηκε από τον Σηφάκη.

Από τα 29 που αγωνίστηκε τα 14 ήταν φιλικά, άλλα 13 για την προκριματική φάση Μουντιάλ και Euro (8+5 αντίστοιχα) και δύο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2012.

Ο Λυμπερόπουλος εγκαταλείπει μετά από 74 εμφανίσεις με την εθνική.Το ντεμπούτο του το έκανε τον Ιανουάριο του 1996 στην Χαλκίδα σε ένα φιλικό με το Ισραήλ (2-1) όπου μπήκε ως αλλαγή στη θέση του μέχρι πρότινος προπονητή του στην ΑΕΚ Νίκου Κωστένογλου.

Ο Φερνάντο Σάντος του έδωσε τιμής ένεκεν την ευκαιρία να παίξει έστω και στα τελευταία λεπτά με την Γερμανία. Πέτυχε 13 γκολ σε αυτές τις 74 εμφανίσεις με κορυφαίο από αυτά εκείνο κόντρα στην Μολδαβία στο Παγκρήτιο στις καθυστερήσεις που χάρισε την νίκη με 2-1.

Από τα 38 παιχνίδια τα δύο ήταν σε τελική φάση Euro, τα 18 σε προκριματικές φάσεις και τα 18 φιλικά.

ΠΗΓΗ: pamesports.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου